Doorgaan naar hoofdcontent

Oekraïne

Introducing: Svitlana Bevza

  Svitlana Bevza is een Oekraïense fashion designer wiens geweldige werk ik ernstig tekort ga doen in deze post. Ik had je hier heel graag wat van haar ontwerpen laten zien – en hoop dat ik dat later dit jaar alsnog een keer kan doen. Vandaag kwam het er namelijk niet van om tijdens het korte gesprek dat ik met haar had, de zaken kort te sluiten die bij het gebruik van beeldmateriaal komen kijken.  Het is vandaag precies een maand geleden dat Svitlana op Instagram haar definitie van “luxe” deelde. Waarmee ze mij het laatste zetje gaf om iets te gaan dóén – in plaats van met betraande ogen het nieuws volgen, afgewisseld met moeite hebben om me op skincare te concentreren, omdat dat ineens zo ridicuul leek. View this post on Instagram A post shared by Svitlana Bevza 🇺🇦 (@bevza_svitlana) Inmiddels word ik dusdanig in beslag genomen door al dat “doen” voor Oekraïne, dat daar online even weinig van te zien is. Maar voordat ik weer “achter de schermen” verder ga, verte

Acne: is zuivel de duivel? En zijn er nog andere voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden?Wanneer je wel eens een vragenlijstje hebt ingevuld om online skin care advies te kunnen krijgen, dan heb je deze vraag waarschijnlijk voorbij zien komen: “Hoe vaak per week eet en/of drink je zuivelproducten?” Dit omdat een groeiend aantal – al dan niet zelfbenoemde – huidspecialisten on én offline meent dat zuivel acne veroorzaakt of verergert. Ook op social media worden melkproducten met regelmaat aangewezen als kwade genius. En zuivel zou niet de enige duivel zijn: ook vet en suikerrijk voedsel kun je beter vermijden wanneer je acne wilt voorkomen of verminderen. 

Maar de wetenschappelijke basis voor die beweringen is – to put it mildly – niet al te te stevig, zoals Lab Muffin in deze must read laat zien, in tekst en beeld. 

De bottom line geef ik je graag hier alvast mee: Wanneer je acne niet vermindert ondanks dat je je huid optimaal verzorgt – dan is het een énorm veel beter idee om je door je huisarts te laten doorverwijzen naar een dermatoloog, dan allerlei voedingsmiddelen uit je dieet te gaan schrappen (en/of supplementen te gaan slikken, trouwens) 

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: