Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Acne: is zuivel de duivel? En zijn er nog andere voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden?Wanneer je wel eens een vragenlijstje hebt ingevuld om online skin care advies te kunnen krijgen, dan heb je deze vraag waarschijnlijk voorbij zien komen: “Hoe vaak per week eet en/of drink je zuivelproducten?” Dit omdat een groeiend aantal – al dan niet zelfbenoemde – huidspecialisten on én offline meent dat zuivel acne veroorzaakt of verergert. Ook op social media worden melkproducten met regelmaat aangewezen als kwade genius. En zuivel zou niet de enige duivel zijn: ook vet en suikerrijk voedsel kun je beter vermijden wanneer je acne wilt voorkomen of verminderen. 

Maar de wetenschappelijke basis voor die beweringen is – to put it mildly – niet al te te stevig, zoals Lab Muffin in deze must read laat zien, in tekst en beeld. 

De bottom line geef ik je graag hier alvast mee: Wanneer je acne niet vermindert ondanks dat je je huid optimaal verzorgt – dan is het een énorm veel beter idee om je door je huisarts te laten doorverwijzen naar een dermatoloog, dan allerlei voedingsmiddelen uit je dieet te gaan schrappen (en/of supplementen te gaan slikken, trouwens) 

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: