Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

enquête | Met privacy betalen voor toegang tot informatie: hoe ervaar jij dat?

UPDATE 2 februari 2022: De enquête is inmiddels gesloten; de resultaten zijn hier in te zien.
Mede naar aanleiding van de antwoorden is StatCounter verwijderd van the•brainy•beaut


Google Analytics: ook the•brainy•beaut ontkomt niet aan het gebruik ervan, niet in de laatste plaats omdat “hoeveel unieke bezoekers heb je?” vaak de eerste vraag is die gesteld wordt wanneer een merk of PR-bureau een samenwerking overweegt. Ook de waarde van een pro bono blog wordt dus maar al te vaak uitgedrukt in koude Google Analytics termen. Niet echt gezellig, maar het is niet anders.
Naast die gebruikersaantallen biedt Google Analytics andere inzichten: welke artikelen het meest gelezen worden bijvoorbeeld, maar ook demografische gegevens. Zo was in 2021 van de 85.372 gebruikers van the•brainy•beaut 77% vrouw en 23% man. 25,22% van hen was tussen de 25 en 34 jaar oud en 51,68% was ouder dan 45 jaar. Ruim 58% bezocht the•brainy•beaut met een iPhone of iPad en slechts 0,10% deed dat met een Huawei SNE-LX1 Mate 20 lite.

Jou interesseert dat allemaal misschien totaal niet, maar er zijn hele beroepsgroepen die daar anders over denken. Google zou tenslotte niet een uitermate geavanceerde dienst in de lucht houden als daar geen gigagrote markt voor zou bestaan. En alhoewel het gebruik van Google Analytics is gratis is, doet Google het uiteraard allemaal niet voor niets. 

Binnenkort wellicht verboden

Het gebruik van Google Analytics wordt binnenkort wellicht verboden in de European Economic Area (EEA – alle EU-landen + IJsland, Lichtenstein en Noorwegen) Dit omdat Google Analytics mogelijk de AVG/GDPR-wetgeving overtreedt.

Zou ik daar rouwig om zijn? Niet echt. Met the•brainy•beaut heb ik een ideaal verwezenlijkt: het creëren van een gratis toegankelijke, onafhankelijke site vol transparante informatie over huidverzorging – waarbij de lezer centraal staat, en niet het verdienmodel. Voor zover er al “verdiend wordt” dan: alle opbrengsten zijn tenslotte bestemd voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast is van kiezen voor integriteit en onafhankelijkheid – voor zo ver ik weet – nog nooit iemand rijk geworden. Dus als blijkt dat Google Analytics inderdaad in strijd handelt met de privacywetgeving – waardoor mijn lezeressen en lezers dus eigenlijk met hun privacy betalen voor het gebruik van the•brainy•beaut – dan neem ik er met plezier afscheid van. the•brainy•beaut is mijn product, mijn lezeressen en lezers zijn dat niet. Maar zo lang Google z'n data-handel binnen de AVG/GDPR-perken houdt, blijf ik Analytics gebruiken – omdat ik wel moet.

StatCounter

Google Analytics is echter niet de enige tool die een blogger of website-eigenaar kan gebruiken om te analyseren hoe mensen (want dat zijn al die “gebruikers” en “unieke bezoekers” nog steeds bovenal!) zich gedragen tijdens hun bezoek aan een blog of site. StatCounter doet iets soortgelijks, maar biedt extra features waardoor het een interessante tool kan zijn om te gebruiken naast Google Analytics. (StatCounter als enige statcounter is geen optie omdat deze “teller” niet accuraat genoeg is: hij “mist” een aanzienlijk deel van de traffic) Interessant zijn bijvoorbeeld de real-time visitors paths, die er zo uitzien: 


Naast de datum, het tijdstip, de bezochte pagina's zijn dus ook de woonplaats en het IP-adres van de bezoeker zichtbaar. Dat soort gegevens kun je “stiekem” (onzichtbaar) verzamelen, wat de meeste website eigenaren waarschijnlijk ook doen. Ik verstop de tracking én alle gegevens juist niet, zodat jij een beeld kan krijgen. Je kunt hier de real-time statistieken* van the•brainy•beaut inzien. Die zijn dus niet accuraat en waarschijnlijk sowieso niet zo interessant voor je. Maar wellicht vind je het wél interessant om te zien wat StatCounter van jouw huidige bezoek registreert. Die gegevens vind je onder “Recent Activity” → Visitor Paths. (Wanneer je je IP-adres niet weet, dan heeft Google dat zó voor je gevonden wanneer je vraagt: “What is my IP”. In het Engels dus, wanneer je het in het Nederlands doet krijg je alleen maar resultaten van sites die jeuken van de schreeuwerige ads)

Je bezoek wordt opgenomen
Ja, je leest het goed: je bezoek wordt opgenomen. StatCounter neemt de bezoeken op, waardoor ik precies kan zien hoe een gebruiker zich tijdens een bepaald bezoek (sessie) heeft gedragen – en die opnames kun je desgewenst delen. Hier kun je bijvoorbeeld mijn bezoek volgen, opgenomen terwijl ik de StatCounter-code verplaatste, controleerde of die op de juiste plaats stond en aansluitend de link testte. (De play-button vind je rechtsonder in je scherm, samen met de mogelijkheid om inactiviteit te skippen) En ja, jouw gedragingen op the•brainy•beaut kan ik dus niet alleen delen met bijvoorbeeld een potentiële sponsor, maar ook met de rest van de wereld.

Gaat dit je te ver?

Als je nu knikkend naar je beeldscherm kijkt, dan begrijp ik je helemaal. Dat is juist de reden waarom ik dit onderwerp aansnijd: StatCounter is dan wel een heel handige tool om mijn lezeressen en lezers beter te begrijpen – het is geen tool die ik stiekem wil gebruiken en al helemaal niet zonder eerst geïnventariseerd te hebben hoe lezeressen en lezers daar tegenover staan. 

Daarom hoop ik van harte dat je mee wilt doen aan deze korte enquête. Het kost je hooguit 5 minuten om mij te helpen bij het nemen van de juiste beslissing. Alvast dank!  BELANGRIJK: vergeet niet na het geven van je antwoorden op de blauwe verzendknop te drukken! 

PS: iCloud Private Relay anonimiseert je gegevens

Aangezien de kans zo groot is dat je een iPhone of iPad gebruikt, geef ik je graag nog even mee dat je gegevens automatisch worden geanonimiseerd wanneer je Safari gebruikt als browser en Private Relay hebt ingeschakeld. Meer informatie daarover kun je hier vinden.


*) De StatCounter-statistieken beginnen bij 19 januari 2022

© Ik waardeer het bijzonder wanneer je deze post deelt op social media.♡ Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst en/of afbeeldingen is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: