Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Review: Diego dalla Palma – Black Secret Skin Renewing Exfoliating Lotion met 7% Gluconolactone

 

Een royale, redelijk geprijsde flacon waarin Diego dalla Palma 7% gluconolactone heeft gecombineerd met twee innovatieve ingrediëntencomplexen, plus betaïne en charcoal. Dat heeft een lotion opgeleverd die nét dat beetje meer doet dan effectief, maar mild exfoliëren.

Uiteraard hydrateert deze lotion – want dat doen PHA's als geen andere exfoliant. Maar dankzij de charcoal wordt de huid tegelijkertijd ontdaan van de laatste restjes vuil en talg die na het reinigen op de huid zijn achtergebleven – terwijl MVP Diamond Sirt (PF) en Pollushield™ helpen bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering.

7% Gluconolactone: de milde, hydraterende exfoliant die een handje helpt om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen

Gluconolactone mag met recht een 4 seizoenen-exfoliant worden genoemd: in de herfst en winter biedt deze PHA het voordeel van hydratatie – en in de lente en zomer wordt de huid niet gevoeliger voor zonverbranding (wat bij andere exfolianten – zoals glycolzuur – soms het geval is) Sterker nog, gluconolactone helpt een (klein) handje bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering doordat het de vrije radicalen bestrijdt, die ontstaan als gevolg van UV-straling. Daarnaast is gluconolactone een heel milde exfoliant, die ook geschikt is voor gevoelige huidjes. Lichte huidjes (Fitzpatrick type I en II) hebben extra baat bij gluconolactone: door de pH-waarde te verlagen naar die van donkere huidtypes, wordt de huidbarrière versterkt.

Deze Diego dalla Palma Exfoliating Lotion bevat 7% gluconolactone: ruim voldoende om de huid te ontdoen van dode, droge huidcellen en een zachtere, gezond glanzende huid zichtbaar te maken, waarbij rimpels en andere oneffenheden minder zichtbaar zijn.

Factsheet Gluconolactone


MVP Diamond Sirt (PF): Helpt wellicht bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering

Diego Dalla Palma spreekt over “Diamond Charcoal CPX”, waarschijnlijk omdat in deze lotion MVP Diamond Sirt (PF) met charcoal is gecombineerd (en wellicht omdat die andere benaming de indruk wekt dat het om een uniek ingrediënt gaat)
Maar MVP Diamond Sirt (PF) dus: een innovatief ingrediëntencomplex dat gebruik maakt van diamantpoeder om Acetyl sh-Pentapeptide-35 aan de huid af te geven. Die peptide zou vervolgens de synthese bevorderen van SIRT1: een eiwit met een belangrijke rol bij het jong en gezond houden van onze huid. Die claim wordt echter op geen enkele wijze onderbouwd; niet door openbare studies en niet in een white paper van de producent. Maar het siert Diego dalla Palma dat ze getracht hebben om van deze lotion méér te maken dan een watertje met een scheut gluconolactone. En wie weet werkt het wél... dat zou mooi meegenomen zijn.

Factsheet MVP Diamond Sirt (PF)


Pollushield™: bescherming tegen luchtvervuiling en UV-schade

Ook Pollushield™ mag een innovatief ingrediëntencomplex worden genoemd: het combineert een antioxidant die een solocarrière maakte onder de naam Lipochroman® met een copolymeer die metaalchelerende eigenschappen bezit. Dit duo – dat wordt bijgestaan door een achtergrondkoortje van hulpstoffen – beschermt volgens producent Lubrizol de huid tegen pollutie: allereerst doordat Lipochroman® als antioxidant de huid ondersteunt bij het bestrijden van vrije radicalen, maar ook doordat de copolymeer zich bindt aan ionen van zware metalen uit de vervuilde buitenlucht, die daardoor geen kans krijgen om in de huid te dringen.
Dat klinkt wellicht wat ver gezocht, maar dat is het niet. Er komt steeds meer bewijs dat luchtvervuiling niet alleen een belangrijke rol speelt bij vroegtijdige huidveroudering, maar ook bij melasma en andere vormen van hyperpigmentatie. Dit doordat sommige “vuile deeltjes” in de buitenlucht een nano-formaat hebben, waardoor ze in de huid weten te dringen en daar chemische processen op gang brengen die de huid verre van goed doen. Dus ja... elke bescherming daartegen is welkom – en ik vind het super dat Diego dalla Palma daaraan heeft gedacht bij het formuleren van “slechts” een lotion.

Factsheet Pollushield™


Plus: Betaïne en charcoal

Betaïne is nog redelijk onbekend en dat is jammer, want het is – net zoals glycerine en hyaluronzuur – een ingrediënt dat werd ontwikkeld door Moeder Natuur. Als osmolyt beschermt betaïne de huidcellen tegen dehydratie: bepaald geen onbelangrijke taak. Charcoal is een ingrediënt dat enkele jaren ineens all over the place was en niet zonder reden: het ontdoet de huid doeltreffend van vuil en talg.
En dan een ingrediënt waarvan ik blij ben dat het juist ontbreekt in deze lotion: glycerine. Glycerine is geweldig – maar te veel glycerine maakt de huid geweldig kleverig: reden waarom ik het ingrediënt liever niet zie in mijn lotions, toners en serums. Een laagje glycerine is écht genoeg en dat haal ik wel uit mijn moisturizer.


MIJN ERVARINGEN

De Black Secret Skin Renewing Exfoliating Lotion maakte deel uit van mijn “Cloud 9”-routine en was een van de producten waarvan ik met een gepast klein beetje tegenzin afscheid nam (ja, het leven van een skincare blogger is soms niet eenvoudig ;-)) Gelukkig liet dat afscheid lang op zich wachten, want de lotion bleek opvallend zuinig in gebruik: ik deed er 110 dagen lang mee. Dat terwijl ik allesbehalve een zuinige smeerster ben: ik gebruik producten niet alleen voor mijn gezicht en hals, maar ook voor mijn coeur. En ik heb een groot coeur: van de uiterste hoekjes van mijn sleutelbeenderen, tot het begin van mijn cleavage. Daarnaast gebruikte ik deze lotion ook voor mijn oogcontouren, iets dat ik met een AHA of BHA wel uit mijn hoofd laat. Fijn was ook dat ik de lotion moeiteloos kon combineren: met 1% retinol, maar ook met het glycolzuur en salicylzuur uit de exfoliant die ik in de ochtend gebruikte. 

Al met al een aanrader – en een product dat zeker nog eens terugkomt in mijn routine!

VOOR WIE? 

Iedereen die graag een lichte formule gebruikt, die mild maar effectief exfolieert dankzij een adequaat percentage gluconolactone – met enkele innovatieve ingrediëntencomplexen die helpen vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

VOOR WIE NIET?

Dit product bevat parfum en sodium hydroxide. Wanneer er bij jou een allergie is geconstateerd voor een of beide bestanddelen, dan is dit product waarschijnlijk niet geschikt voor jouw huid.

PRIJS, VERKOOPADRESSEN EN MEER INFORMATIE

De adviesprijs van een 200 ml flacon Diego dalla Palma Black Secret Skin Renewing Exfoliating Lotion is € 25,69, maar de lotion is met grote regelmaat in de aanbieding. De lotion is verkrijgbaar bij Douglas en diverse (andere) online aanbieders. Meer informatie vind je  hier, samen met de mogelijkheid de lotion online te bestellen.

Douglas steunt belangrijk MS-onderzoek verricht aan het Amsterdam UMC door over elke aankoop die je doet via de bovenstaande ❥ link 10% commissie uit te keren. Jij betaalt geen cent meer, maar je draagt met je aankoop wél bij aan een wereld zonder MS.INGREDIËNTEN:
AQUA – water; GLUCONOLACTONE – een PHA die de huid op milde wijze effectief exfolieert, hydrateert en antioxidatieve eigenschappen bezit → factsheet; BETAINE, betaïne. Merknamen onder meer PuraBeet®, GENENCARE® OSMS BA en TEGO® Natural Betaine. Osmolyt die van nature in de huid aanwezig is en daar de cellen beschermt tegen dehydratie. SODIUM HYDROXIDE⁂, natriumhydroxide – past de pH-waarde van een formule aan; CHARCOAL POWDER❦, houtskool, merknamen o.m. SpecKare™ BCP en AccessCOAL 200 – scrubt en absorbeert vuil en talg → meer informatie; ACRYLIC ACID/ACRYLAMIDOMETHYL PROPANE SULFONIC ACID COPOLYMER, actief bestanddeel Pollushield™ – ingrediëntencomplex dat de huid beschermt tegen luchtvervuiling en daarmee helpt om hyperpigmentatie en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen → factsheet; DIMETHYLMETHOXY CHROMANOL, merknaam: LIPOCHROMAN™ – actief bestanddeel Pollushield™, zie hierboven; CAPRYLYL GLYCOL – moisturizende stabilisator die de antibacteriële werking van andere ingrediënten versterkt; DIISOPROPYL ADIPATE, emollient – in dit geval bestanddeel Pollushield™, zie hierboven; GLYCERYL CAPRYLATE, ester van glycerine die fungeert als emulgator – bestanddeel Pollushield™, zie hierboven; PROPANEDIOL❦, merknaam ZEMEA® – in dit geval bestanddeel Pollushield™, zie hierboven; LECITHIN, emollient – in dit geval bestanddeel Pollushield™, zie hierboven; PPG-26-BUTETH-26 + PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL = Solubilisant LRI: een combinatie van surfactanten; ALUMINA, wit poeder met een scrubbend (verzorgingsproducten) of matterend (make-up) effect; HYDROXYACETOPHENONE, , merknaam SymSave® – stabilisator met antioxidatieve en verzachtende eigenschappen, onderscheiden met de PCHi Innovation Award → meer informatie; 1,2-HEXANEDIOL – oplosmiddel dat dikkere formules dunner en gemakkelijker verdeelbaar maakt; PARFUM⁂; DIAMOND POWDER, diamantpoeder – bestanddeel MVP Diamond Sirt (PF), zie hieronder; ACETYL PENTAPEPTIDE-35, bestanddeel MVP Diamond Sirt (PF) – een ingrediëntencomplex dat de synthese zou stimuleren van SIRT1 in de keratinocyten en fibroblasten → factsheet; XANTHAN GUM, verdikkingsmiddel in dit geval bestanddeel Pollushield™, zie hierboven; SILICA, calciumhydroxide – verdikkingsmiddel dat van minerale of synthetische oorsprong kan zijn. In dit geval bestanddeel MVP Diamond Sirt (PF), zie hierboven; CI 77491 mineraal kleurpigment; CI 77499 mineraal kleurpigment.

❦ = plantaardig ingrediënt
⁂ = ingrediënt waarvan bekend is dat het (vaak in zeldzame gevallen) een allergische huidreactie kan veroorzaken → meer informatie 


COLLAB-INFO
the•brainy•beaut hecht bijzonder aan naleving van de Reclame Code. Daarom vind je sinds 2021 onder elke review, vermelding of promotie informatie over de samenwerking die daar (eventueel!) aan ten grondslag ligt. 

Diego dalla Palma heeft niet betaald voor deze review en/of voor een vermelding in het verleden. Diego dalla Palma heeft op geen enkele wijze getracht invloed uit te oefenen op de inhoud van deze review. Ik kocht de Black Secret Skin Renewing Exfoliating Lotion bij Douglas voor € 19,27. the•care•connection ontvangt 10% commissie over aankopen via de link die gemarkeerd is met een  rood hartje – en die, zoals eerder aangegeven, bestemd is voor MS-onderzoek verricht aan het Amsterdam UMC.


© Ik waardeer het bijzonder wanneer je deze post deelt op social media. ♡ Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: