Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Mijn Huidverzorgingsroutine – December 2021: My First Match ♡Door COVID-perikelen kan ik het Grote Nieuws pas nu met je delen; na járen skincare bloggen en honderden producten te hebben geprobeerd, met meer en minder plezier, heb ik eindelijk mijn eerste match gevonden. Een moisturizer waarop ik letterlijk jaren heb gewacht, want ik vond 'm al in 2013 uitermate interessant. Het StriVectin SD Advanced™ PLUS Intensive Moisturizing Concentrate – zoals de crème voluit heet – is eindelijk in Europa te krijgen en bleek het wachten waard; de formule is in de tussentijd alleen maar beter geworden, waardoor de crème nu nóg veel meer is dan slechts een moisturizer. 
Daarnaast vind je in deze update véél niacinamide, maar niet meer als ster-ingrediënt en vooral in een speciale, lipofiele vorm: NIA-114™ zoals StriVectin hun kindje heeft genoemd – Myristyl Nicotinate, volgens de INCI. 
Verder bevat mijn decemberroutine behoorlijk wat “Cloud 9tjes”: producten die ook al deel uitmaakten van mijn ❥ november-routine.

Ook in deze update geen afbeeldingen, maar wel weer links – naar (veel) meer informatie, mét foto's. Bij de producten van StriVectin verwijs ik daarbij naar de Amerikaanse site, omdat die (nog?) veel uitgebreider is dan de Europese. 

Mocht je overwegen om ook producten van StriVectin aan je routine te gaan toevoegen, dan is het wellicht een goed idee om eerst  dit artikel even te lezen; daarin heb ik alvast enkele betrouwbare online aanbieders voor je op een rij gezet. Dat rijtje biedt je tegelijkertijd de mogelijkheid om de huidige prijzen te vergelijken: iets dat in je in het geval van StriVectin zo maar tientallen euro kan schelen – zo leerde mij de ervaring.

Zorg goed voor jezelf,
Mariella

EXFOLIANTEN

Teaology – Tea Glow
Teaology is een Italiaans merk, dat in al hun producten een speciaal type, gepatenteerde thee-infusie verwerkt in plaats van het water dat meestal bovenaan INCI-lijsten prijkt. In deze exfoliant is die thee-infusie gecombineerd met BioGenic Sallic-210, een innovatief ingrediëntencomplex dat salicylzuur en niacinamide samen heeft ingekapseld, voor optimale stabilisatie en aflevering aan de huid. Desalniettemin is de concentratie salicylzuur in deze formule toch 1,5% en dat is ruim voldoende om de huid mild, maar porie-diep te ontdoen van dode huidcellen en de minuscuul kleine schilfertjes daarvan. Daarnaast zorgt hyaluronzuur samen met glycerine en wat “suikertjes” voor lichtgewicht hydratatie: de lotion trekt snel in en laat geen laagje achter. Ik gebruik de lotion in de ochtend, na het reinigen van mijn gezicht, hals en coeur. 

Diego dalla Palma – Black Secret Skin Renewing Exfoliating Lotion [Meegenomen uit november]
Deze lotion met 7% gluconolactone gebruik ik in de avond, ook rond mijn ogen en mond: iets dat ik met een andere exfoliant niet kan doen. Een 200 ml-durend feestje, dat ik met veel plezier meenam uit mijn ❥ Cloud 9-routine van vorige maand.

AM ROUTINE

RAU – Hyaluron Ultimative Lifting Gel [Meegenomen uit november]
Nog zo'n product dat nóg even wat beter wordt door de fijne prijs/kwaliteit verhouding: een lichte gel met hyaluronzuur en DayMoist CLR™ die bijdraagt aan een optimale hydratatie van mijn huid.
 Meer informatie kun je vinden in het overzicht van mijn ❥ Cloud 9-routine.

StriVectin – Super-C Retinol Brighten & Correct Vitamin C Serum
StriVectin is een merk dat véél te lang niet te krijgen was in Nederland. Nu ik het eindelijk – na ruim 8 jaar ongeduldig wachten – heb kunnen toevoegen aan mijn routine, zal het daar waarschijnlijk nooit meer echt uit verdwijnen. Dit lichtgewicht Super-C serum is bijvoorbeeld een van de StriVectin producten die regelmatig zal terugkomen in mijn AM-routine. Allereerst omdat het serum 3 verschillende vormen vitamine C bevat: Sodium Ascorbyl Phosphate, Ascorbyl Glucoside en Ascorbic Acid – in combinatie met Acerola-extract. Dat krachtige kwartet wordt bijgestaan door retinol, het anti-aging powerhouse dat in hogere concentraties altijd in mijn avondroutine te vinden was, is en blijft. Maar omdat retinol zo'n geweldig ingrediënt is gebruik ik het tegenwoordig bij voorkeur 24/7, zij het dan overdag in een lagere concentratie. Dit Super-C serum bevat een percentage retinol dat niet veel hoger lijkt te zijn dan 0,1% of hooguit 0,2%, maar dat is voor de dagdienst meer dan voldoende. 
En dan is er NIA-114™, luisterend naar de INCI-naam Myristyl Nicotinate: de door StriVectin ontwikkelde lipofiele vorm van niacinamide, waarmee het merk beroemd werd in de VS en waardoor ik al in 2013 hoopte dat het snel in Nederland verkrijgbaar zou zijn. NIA-114™ is een van de weinige ingrediënten die begonnen als “eigen onderzoek-stofje” om later onderwerp te worden van onafhankelijke studies: op de eerste plaats als middel om bepaalde vormen van huidkanker te voorkomen, maar ook om bijwerkingen van tretinoïne te verminderen. Het is met name de eerste toepassing die maakt dat ik Myristyl Nicotinate niet meer wil missen in mijn routine – naast de “gewone”, hydrofiele niacinamide die we steeds vaker standaard tegenkomen in huidverzorgingsproducten. Verder bevat dit serum hyaluronzuur, een postbiotic, diverse plantaardige extracten en PhytoCellTec™ Malus Domestica: een ingrediëntencomplex waarvan het actieve bestanddeel wordt gevormd door appel-stamcellen.

StriVectin – Wrinkle Recode™ Line Transforming Melting Serum
Toen ik me eerder dit jaar moest behelpen met de producten uit mijn Pity Party-routine, nam ik me een ding voor: wát de COVID-pandemie nog meer aan ellende en gedoe zou gaan brengen, ik zou na mijn vaccinatie alleen nog maar huidverzorging gaan gebruiken waarvan ik genoot, met mooie formules die me zouden inspireren als blogger. Zoals je kunt zien is het me aardig gelukt om woord te houden en ik kan zelfs zeggen dat mijn liefde voor huidverzorging me helpt om deze tweede COVID-winter zo charmant mogelijk uit te zitten. 
Dit StriVectin serum vormt het ultieme pampermomentje in mijn ochtend- en avondroutine: een gel die je eerst verwarmt in je handpalmen, waarna je die zachtjes in je huid “drukt” en dan even laat drogen. Of ik het ná de crisis blijf gebruiken durf ik niet te zeggen, want ik ben in de regel niet zo goed met producten die moeten intrekken of drogen. Maar wie weet wordt dit serum de uitzondering waarvoor ik wél geduld kan opbrengen, dankzij de resultaten die ik ermee behaal. De formule is in elk geval net zo goed als de meeste reviews van andere gebruikers.

SYN®-COLL – van ons eigen DSM – activeert tissue growth factor β (TGF-β) die een sleutelrol vervult bij de vorming van collageen door fibroblasten, waardoor lijntjes en rimpels afnemen. Neodermyl® – de merknaam van een ingrediëntencomplex waarvan Copper Lysinate/Prolinate het actieve bestanddeel vormt – vermindert zichtbaar diepe rimpels en verbetert de stevigheid van de huid. Brightenyl® mag met recht een new generation of skin melanoregulator genoemd worden: het wordt geactiveerd door het huidmicrobioom, waarna het pigmentvorming blokkeert en ontstekingsreacties vermindert. En ook in dit serum vinden we mooie plantaardige extracten, plus uiteraard NIA-114™. 

♡ StriVectin – SD Advanced™ PLUS Intensive Moisturizing Concentrate 
Voor het eerst in al die jaren skincare bloggen kan ik het eindelijk zeggen: ik heb mijn eerste echte match gevonden. Niet met een ingrediënt of ingrediëntencomplex (want op dat gebied ben ik altijd gelukkig geweest ;-) maar met een moisturizer. De StriVectin SD Advanced™ PLUS is een blijvertje. Tenzij blog-verplichtingen anders willen, wil ik niks anders meer. Uiteraard ook met oog op de NIA-114™, want het is bij mij niet de vraag óf ik ooit huidkanker krijg, maar wanneer – dus doe ik er alles aan om dat moment zo lang mogelijk uit te stellen. Daarnaast heeft StriVectin ook in deze formule het bovengenoemde Neodermyl® verwerkt.
Verder heeft deze dag- en nachtcrème heeft de langste INCI-lijst die ik ooit heb gezien, dus deel ik hier alleen even de highlights onder de highlights met je: MATRIXYL™ synthe'6™ en Matrixyl® 3000 verminderen rimpels en lijntjes en zorgen voor een “liftend” effect. Ook Copper Tripeptide-1 geeft zulke anti-aging effecten, naast anti-inflammatoire en antioxidatieve eigenschappen. Panthenol kalmeert en hydrateert, terwijl twee vormen van hyaluronzuur doen wat hyaluronzuur zo'n gigantisch geliefd ingrediënt maakte. En dan is er nog een imposant rijtje plantaardige extracten... te veel om hier even op te noemen, dus.
Een puntje – nou ja, púnt – van kritiek heb ik echter ook: StriVectin heeft bij dit product helaas voor en na-foto's geplaatst die allesbehalve geloofwaardig zijn, omdat op de voor-foto de voorhoofdsrimpels worden veroorzaakt c.q. versterkt doordat het model haar wenkbrauwen ophaalt. Jammer...

PM ROUTINE

BeautyPro – RETINOL 1% Overnight Serum
Over lipo- en hydrofiel gesproken... Retinol is de INCI-naam van vitamine A – de eerste van het ADEK-kwartet, die bestaat uit de vitamines A, D, E en K die niet in water oplossen, maar in vet. Dit serum heeft een waterbasis – waardoor het heerlijk licht is, snel intrekt en zich uitstekend laat mixen & matchen met andere producten. Maar al die licht- en luchtigheid riep bij mij wel meteen al bij het allereerste gebruik de vraag op hoe Beauty Pro daar 1% “vette” retinol in heeft weten te verwerken. Retinol is tenslotte een ingrediënt dat we eigenlijk alleen maar tegenkomen in “volle” formules, met siliconen, stearaten en glycerides en andere dikkerdjes waarmee de Alma Mater der Retinoïden uitstekend matched. Niet dat ik iets tegen volle formules heb – in tegendeel, vooral in de herfst en winter vind ik een crème-crème heel fijn en zul je me niet snel de deur zien uitgaan zónder de onzichtbaar-zichtbare (extra) siliconen in mijn primer. Maar voor een lichte formule met 1% retinol is ook veel te zeggen, niet in de laatste plaats tijdens de Nederlandse zomers, met de luchtvochtigheid van een hamam – al dan niet gecombineerd met een hittegolf. Als dit serum inderdaad 1% retinol bevat, dan heeft BeautyPro met dit serum een zomerhit voor 2022 gecomponeerd – ook omdat het vriendelijk geprijsd is. Áls... want sinds het vinden van het antwoord op de hoe dan?-brainteaser betwijfel ik dat: de retinol in dit serum bleek namelijk een van de actieve bestanddelen van een het ingrediëntencomplex Actosome Retinol PLS. Met dat complex is niks mis: bijvoorbeeld omdat het Ceramide NP bevat én omdat de retinol lijkt te zijn ingekapseld in liposomen (gezien de lecithine in Actosome) De grote MAAR wordt veroorzaakt door de nare gewoonte die sommige merken hebben: 1% (of zelfs 2 of 3%) van een complex met retinol verkopen alsof het 1% (2 of 3%) “pure” retinol is. Omdat BeautyPro een jong merk is, zou het die gewoonte zo maar overgenomen kunnen hebben. Ik hoop uiteraard dat ze dat niet hebben gedaan, maar zeker weten doe ik dat pas wanneer ze mijn vragen daarover hebben beantwoord. Tot die tijd laat ik het aan jou om ze al dan niet het voordeel van te twijfel te gunnen. 

StriVectin – Wrinkle Recode™ Line Transforming Melting Serum en SD Advanced™ PLUS Intensive Moisturizing Concentrate
Deze twee producten gebruik ik dus 's ochtends én 's avonds.

OOGCONTOUREN

Momenteel gebruik ik even geen speciale verzorging voor mijn oogcontouren. Maar daar gaat snel verandering in komen: Beautifeye® is tenslotte een van mijn favoriete werkwoorden ;-)

Masker

Lavido – Moisture Boost Antioxidant Mask [Meegenomen uit november]
Het me moment-masker dat ik uiteraard meenam uit mijn ❥ Cloud 9-routine Want me momentjes kunnen we niet genoeg hebben, nu Omikron samen met slecht weer door de straten waart...

REINIGING

Qua reiniging had ik deze maand weinig geluk: de AHAVA Silky Soft Cleansing Cream die ik gebruik, bevalt goed – maar is uit productie genomen en heeft nog geen waardige opvolger gekregen. 
Door COVID-gedoe moest ik op de helft van de maand even teruggrijpen naar de Kruidvat Gezichtslotion die ik eerder dit jaar niet opmaakte – en nu wist ik weer precies waarom. Tussen deze lotion en mij gaat het niet meer goed komen. Trekt te langzaam in en laat een licht plakkerig laagje achter. Bah.
Maar gelukkig waren de heerlijke HEMA reinigingswantjes er ook nog: al jaren een constante factor in mijn huidverzorgingsroutine.

NUTRICOSMETICS

The Solution van Oslo Skin Lab en de Möller's Omega-3 Visolie Capsules uit mijn ❥ Cloud 9-routine kregen gezelschap van de Epic-Pro 25-Strain Probiotic-bommetjes van Swanson. Of mijn huid veel baat gaat hebben bij die laatste toevoeging durf ik niet met zekerheid te zeggen, wél weet ik dat mijn buik er heel blij van werd. Ik wou dat ik deze bommetjes eerder had ontdekt en zal ze regelmatig blijven gebruiken als “stootkuurtje”.

Handverzorging

Mijn handverzorging bleef hetzelfde: de Lifebuoy Hygiënische Handgel met niacinamide en de Nurturing Hand Cream van Lavido, die ondanks trouw gebruik nog steeds niet op is. Niet helemaal dan... Ook over die twee producten vind je meer informatie in mijn ❥ Cloud 9-routine : link naar review the•brainy•beaut
: link naar informatie producent, importeur of webshop
: shop & support-link – wanneer jij het product aanschaft via zo'n link, dan gaat er tot 10% commissie over je totale aankoopbedrag naar MS-onderzoek verricht aan het Amsterdam UMC. Uiteraard kun je de link ook alleen gebruiken om aanvullende informatie te vinden.COLLAB-INFO
the•brainy•beaut hecht bijzonder aan naleving van de Reclame Code. Daarom vind je vanaf 2021 onder elke review, vermelding of promotie informatie over de samenwerking die daar (eventueel) aan ten grondslag ligt. 

Geen van bovenstaande merken heeft betaald voor een vermelding in dit overzicht en/of voor de review waarnaar wordt verwezen. Geen van bovenstaande merken heeft op wat voor wijze dan ook getracht invloed uit te oefenen op de inhoud van dit artikel. Ik heb alle nieuwe producten zelf gekocht.
the•care•connection ontvangt tot 10% commissie over aankopen via de links die gemarkeerd zijn met een  – en die, zoals eerder aangegeven, volledig bestemd is voor MS-onderzoek verricht aan het Amsterdam UMC.


© Ik waardeer het enorm wanneer je deze post deelt op social media ♡ Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: