Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

StriVectin® kopen: betrouwbare online aanbieders

 

Raar maar waar: het beste nieuws dat 2021 bracht voor Nederlandse huidjes zal pas in 2022 de aandacht krijgen dat het verdient: StriVectin® werd EINDELIJK verkrijgbaar in Europa, zij het dan vooralsnog alleen online. Daarnaast zijn nog niet alle producten hier te koop, maar het begin is er – een heel goed begin, zelfs.
Het is niet bekend waarom we zo lang hebben moeten wachten op StriVectin® – een merk dat in de Verenigde Staten al jarenlang een prestigieuze statuur geniet (en terecht!) Feit is echter dat de producten in het najaar steeds vaker verschenen in Europese webshops – vrij kort ná de overname door Crown Laboratories in augustus 2021. Waarschijnlijk is het dus Crown geweest die StriVectin® naar de lage landen bracht.

Zelf heb ik letterlijk járen gewacht op het StriVectin SD Advanced™ PLUS Intensive Moisturizing Concentrate – en dat bleek het wachten meer dan waard: al vanaf het eerste gebruik wilde ik geen andere moisturizer meer. Dat niet in de laatste plaats omdat ik deze crème eigenlijk tekort doe door 'm een “moisturizer” te noemen, want de formule doet énorm veel meer dan hydrateren. Neem bijvoorbeeld aan Myristryl Nicotinate, dat door StriVectin® gepatenteerd werd en daarbij de merknaam NIA-114™ kreeg: een lipofiele vorm van niacinamide, die in álle StriVectin® te vinden is – maar die ook onderwerp werd van onafhankelijk huidkankeronderzoek. Maar ook hun Collagex-CE Complex™ mag in deze ultrakorte introductie niet ontbreken: een ingrediëntencomplex met Copper Tripeptide-1 – beroemd als ster-ingrediënt in anti-aging serums van (soms zeer) goede huize. 

In 2022 zal ik dus regelmatig uitgebreid aandacht besteden aan de producten van StriVectin®, maar jammer genoeg heeft het merk (nog?) geen eigen EU webshop. Sterker nog, ik ben al de nodige shady shopjes tegengekomen die de producten verkopen – vaak voor een te hoge prijs. De prijs is sowieso een dingetje: die kan sterk uiteenlopen bij de diverse aanbieders, met verschillen van soms letterlijk tientallen euro. Dus daarom op de valreep van 2021 alvast dit overzicht van de webshops die ik betrouwbaar genoeg achtte om er mijn StriVectin® producten te kopen. Daarnaast vermeld ik de TrustPilot score: slechts als indicatie – omdat bekend is dat die scores niet geheel betrouwbaar zijn. (En volgens sommige bronnen zelfs geheel niet, al moet opgemerkt worden dat TrustPilot in 2021 aanzienlijk werd verbeterd)

Onderstaand verwijs ik steeds naar het StriVectin® SD Advanced™ PLUS Intensive Moisturizing Concentrate in een 60 ml tube: de crème tegen zwangerschapsstriemen die een anti-aging legende werd – en die ik nu al niet meer wil missen. Op die manier kun jij vrij eenvoudig en snel de prijzen met elkaar vergelijken, ook wanneer een webshop StriVectin® (tijdelijk) niet promoot met Google Ads.

Webshops die StriVectin® verkopen en die het overwegen waard zijn:

 Douglas – TrustPilot Score*: 2,4
EasyCOSMETIC – TrustPilot Score*: 4,6
 FeelUnique – TrustPilot Score*: 3,4
 Lookfantastic – TrustPilot Score*: 4,5
 ParfumDreams – TrustPilot Score*: 4,5


*) TrustPilot Score per 28 december 2021


COLLAB-INFO
the•brainy•beaut hecht bijzonder aan naleving van de Reclame Code. Daarom vind je vanaf 2021 onder elke review, vermelding of promotie informatie over de samenwerking die daar (eventueel) aan ten grondslag ligt. 

StriVectin® heeft niet betaald voor deze vermelding en/of voor een vermelding in het verleden. StriVectin® heeft op geen enkele wijze getracht invloed uit te oefenen op de inhoud van dit artikel. Genoemde webshops hebben niet betaald voor deze vermelding en/of voor een vermelding in het verleden. Genoemde webshops hebben op geen enkele wijze getracht invloed uit te oefenen op de inhoud van dit artikel. the•care•connection ontvangt tot 12% commissie over aankopen die worden gedaan via links die voorzien zijn van een  rood hartje. Die commissie is bestemd voor MS-onderzoek verricht aan het Amsterdam UMC.

© Ik waardeer het wanneer je deze post deelt op social media Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: