Doorgaan naar hoofdcontent

#watvindjij

enquête | Met privacy betalen voor toegang tot informatie: hoe ervaar jij dat?

  Google Analytics: ook the•brainy•beaut ontkomt niet aan het gebruik ervan, niet in de laatste plaats omdat “hoeveel unieke bezoekers heb je?” vaak de eerste vraag is die gesteld wordt wanneer een merk of PR-bureau een samenwerking overweegt. Ook de waarde van een pro bono blog wordt dus maar al te vaak uitgedrukt in koude Google Analytics termen. Niet echt gezellig, maar het is niet anders. Naast die gebruikersaantallen biedt Google Analytics andere inzichten: welke artikelen het meest gelezen worden bijvoorbeeld, maar ook demografische gegevens. Zo was in 2021 van de 85.372 gebruikers van the•brainy•beaut 77% vrouw en 23% man. 25,22% van hen was tussen de 25 en 34 jaar oud en 51,68% was ouder dan 45 jaar. Ruim 58% bezocht the•brainy•beaut met een iPhone of iPad en slechts 0,10% deed dat met een Huawei SNE-LX1 Mate 20 lite. Jou interesseert dat allemaal misschien totaal niet, maar er zijn hele beroepsgroepen die daar anders over denken. Google zou tenslotte niet een uitermate geavanc

Factsheet Pollushield™

 

Pollushield™ is een ingrediëntencomplex dat werd ontwikkeld door Lipotec (tegenwoordig Lubrizol) en dat in 2017 tijdens de Europe Beauty Industry Awards werd onderscheiden met de Regional Best Skin Care Ingredient-Award. Het is volgens ISO 16128 87,42% “natuurlijk” (hetgeen logisch is, omdat water en propanediol – dat wordt verkregen uit maïs – de hoofdbestanddelen vormen)

Lipochroman® en een metaalchelerende polymeer

Het eerste actieve bestanddeel van Pollushield™ is een antioxidant – die solo de merknaam Lipochroman® kreeg en naar de INCI-naam Dimethylmethoxy Chromanol luistert. Bij het ontwikkelen van Lipochroman® liet Lipotec zich inspireren door γ–tocoferol (het voornaamste bestanddeel van vitamine E) en spreekt dan ook van een γ–tocoferol analoog. Volgens Lipotec/Lubrizol “vangt” Lipochroman® drie soorten vrije radicalen: ROS, RNS en RCS – en beschermt daarnaast de cellen tegen onomkeerbare DNA-schade, om tegelijkertijd lipideperoxidatie voorkomen. Daarnaast zou Lipochroman® detoxificatieprocessen ondersteunen. Er is één openbare studie met aanwijzingen dat Lipochroman® inderdaad huidbeschermde eigenschappen bezit en wel tegen singletzuurstof – een niet-radicale reactieve zuurstofsoort waarvan wordt aangenomen dat die een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van photo-aging: de levensduur van singletzuurstof in varkenshuid die behandeld was met Lipochroman® was duidelijk korter dan die bij onbehandelde varkenshuid.

Het tweede actieve bestanddeel van Pollushield™ is een polymeer met de INCI-naam Acrylic Acid/Acrylamidomethyl Propane Sulfonic Acid Copolymer (ben je daar nog? ;-)) Deze polymeer bezit metaalchelerende eigenschappen: doordat de polymeer zich bindt aan de ionen van (o.m.) zware metalen uit de vervuilde buitenlucht, krijgen die de kans niet om – indirect – de huid te beschadigen.

Effecten Pollushield™
14 dagen gebruik van een formule met Pollushield™ resulteerde – volgens Lubrizol – in een verminderde dofheid en pigmentvlekken die lichter leken. Bij vrijwilligers uit Peking, China leidde het gebruik van Pollushield™ tot lagere niveaus van zware metalen in de huid en een grotere antioxidatieve activiteit.

Anti-Pollution Black Micellar Water

Anti-Pollution Black Micellar Water is “kant en klare” formule, samengesteld door Lubrizol. Hierin is Pollushield™ gecombineerd met fijne, actieve kool (charcoal) die talg en pollutie stoffen absorbeert – terwijl Pollushield™ beschermt tegen de zware metalen uit verontreinigde lucht. Dit zwarte water bevat daarnaast Carbopol® Aqua SF-3 polymer (INCI-naam Acrylates Copolymer) als surfactant.

Contactallergenen ⁂

Pollushield™ bevat Lecithin, dat sporen kan bevatten van voedingsmiddelen waaruit het verkregen is. Daardoor kan het een allergische huidreactie veroorzaken bij personen die zeer gevoelig zijn voor soja, koolzaad, ei of zonnebloempitten.
Daarnaast bevat Pollushield™ Glyceryl Caprylate, een uit kokos verkregen emulgator die in 2013 een “nieuw contactallergeen” werd genoemd – maar die vooralsnog niet als zodanig berucht is geworden.


★ ★ ★ ☆ ☆ 
okay


Volledige INCI-naam: AQUA (and) PROPANEDIOL❦ (and) DIISOPROPYL ADIPATE (and) LECITHIN (and) ACRYLIC ACID/ACRYLAMIDOMETHYL PROPANE SULFONIC ACID COPOLYMER (and) DIMETHYLMETHOXY CHROMANOL (and) GLYCERYL CAPRYLATE❦ (and) XANTHAN GUM

❦ = ingrediënt van plantaardige oorsprong

Moleculair gewicht (molaire massa): onbekend

Laatste update: 13 december 2021


© Ik waardeer het bijzonder wanneer je deze post deelt op social media.♡ Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: