Doorgaan naar hoofdcontent

Oekraïne

Introducing: Svitlana Bevza

  Svitlana Bevza is een Oekraïense fashion designer wiens geweldige werk ik ernstig tekort ga doen in deze post. Ik had je hier heel graag wat van haar ontwerpen laten zien – en hoop dat ik dat later dit jaar alsnog een keer kan doen. Vandaag kwam het er namelijk niet van om tijdens het korte gesprek dat ik met haar had, de zaken kort te sluiten die bij het gebruik van beeldmateriaal komen kijken.  Het is vandaag precies een maand geleden dat Svitlana op Instagram haar definitie van “luxe” deelde. Waarmee ze mij het laatste zetje gaf om iets te gaan dóén – in plaats van met betraande ogen het nieuws volgen, afgewisseld met moeite hebben om me op skincare te concentreren, omdat dat ineens zo ridicuul leek. View this post on Instagram A post shared by Svitlana Bevza 🇺🇦 (@bevza_svitlana) Inmiddels word ik dusdanig in beslag genomen door al dat “doen” voor Oekraïne, dat daar online even weinig van te zien is. Maar voordat ik weer “achter de schermen” verder ga, verte

Factsheet Pollushield™

 

Pollushield™ is een ingrediëntencomplex dat werd ontwikkeld door Lipotec (tegenwoordig Lubrizol) en dat in 2017 tijdens de Europe Beauty Industry Awards werd onderscheiden met de Regional Best Skin Care Ingredient-Award. Het is volgens ISO 16128 87,42% “natuurlijk” (hetgeen logisch is, omdat water en propanediol – dat wordt verkregen uit maïs – de hoofdbestanddelen vormen)

Lipochroman® en een metaalchelerende polymeer

Het eerste actieve bestanddeel van Pollushield™ is een antioxidant – die solo de merknaam Lipochroman® kreeg en naar de INCI-naam Dimethylmethoxy Chromanol luistert. Bij het ontwikkelen van Lipochroman® liet Lipotec zich inspireren door γ–tocoferol (het voornaamste bestanddeel van vitamine E) en spreekt dan ook van een γ–tocoferol analoog. Volgens Lipotec/Lubrizol “vangt” Lipochroman® drie soorten vrije radicalen: ROS, RNS en RCS – en beschermt daarnaast de cellen tegen onomkeerbare DNA-schade, om tegelijkertijd lipideperoxidatie voorkomen. Daarnaast zou Lipochroman® detoxificatieprocessen ondersteunen. Er is één openbare studie met aanwijzingen dat Lipochroman® inderdaad huidbeschermde eigenschappen bezit en wel tegen singletzuurstof – een niet-radicale reactieve zuurstofsoort waarvan wordt aangenomen dat die een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van photo-aging: de levensduur van singletzuurstof in varkenshuid die behandeld was met Lipochroman® was duidelijk korter dan die bij onbehandelde varkenshuid.

Het tweede actieve bestanddeel van Pollushield™ is een polymeer met de INCI-naam Acrylic Acid/Acrylamidomethyl Propane Sulfonic Acid Copolymer (ben je daar nog? ;-)) Deze polymeer bezit metaalchelerende eigenschappen: doordat de polymeer zich bindt aan de ionen van (o.m.) zware metalen uit de vervuilde buitenlucht, krijgen die de kans niet om – indirect – de huid te beschadigen.

Effecten Pollushield™
14 dagen gebruik van een formule met Pollushield™ resulteerde – volgens Lubrizol – in een verminderde dofheid en pigmentvlekken die lichter leken. Bij vrijwilligers uit Peking, China leidde het gebruik van Pollushield™ tot lagere niveaus van zware metalen in de huid en een grotere antioxidatieve activiteit.

Anti-Pollution Black Micellar Water

Anti-Pollution Black Micellar Water is “kant en klare” formule, samengesteld door Lubrizol. Hierin is Pollushield™ gecombineerd met fijne, actieve kool (charcoal) die talg en pollutie stoffen absorbeert – terwijl Pollushield™ beschermt tegen de zware metalen uit verontreinigde lucht. Dit zwarte water bevat daarnaast Carbopol® Aqua SF-3 polymer (INCI-naam Acrylates Copolymer) als surfactant.

Contactallergenen ⁂

Pollushield™ bevat Lecithin, dat sporen kan bevatten van voedingsmiddelen waaruit het verkregen is. Daardoor kan het een allergische huidreactie veroorzaken bij personen die zeer gevoelig zijn voor soja, koolzaad, ei of zonnebloempitten.
Daarnaast bevat Pollushield™ Glyceryl Caprylate, een uit kokos verkregen emulgator die in 2013 een “nieuw contactallergeen” werd genoemd – maar die vooralsnog niet als zodanig berucht is geworden.


★ ★ ★ ☆ ☆ 
okay


Volledige INCI-naam: AQUA (and) PROPANEDIOL❦ (and) DIISOPROPYL ADIPATE (and) LECITHIN (and) ACRYLIC ACID/ACRYLAMIDOMETHYL PROPANE SULFONIC ACID COPOLYMER (and) DIMETHYLMETHOXY CHROMANOL (and) GLYCERYL CAPRYLATE❦ (and) XANTHAN GUM

❦ = ingrediënt van plantaardige oorsprong

Moleculair gewicht (molaire massa): onbekend

Laatste update: 13 december 2021


© Ik waardeer het bijzonder wanneer je deze post deelt op social media.♡ Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: