Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Factsheet MVP Diamond Sirt (PF)MVP Diamond Sirt (PF) is een ingrediëntencomplex waarvan het actieve bestanddeel bestaat uit Acetyl sh-Pentapeptide-35, die aan de huid wordt afgeleverd met behulp van diamantpoeder. Dat is énorm innovatief en het complex werd dan ook ontwikkeld door het Spaanse Infinitec, dat gespecialiseerd is in aflevertechnieken en onder meer ook de Cosmetic Drones ontwikkelde die door DECIEM/NIOD beroemd werden gemaakt. Ook het mechanism of action klinkt uitermate interessant: Acetyl sh-Pentapeptide-35 zou de synthese van sirtuïne stimuleren, om precies te zijn: die van SIRT1 in de keratinocyten en fibroblasten. SIRT1 is een proteïne die belangrijk is voor de huid, de gezondheid van de huid en bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering.

Al met al is MVP Diamond Sirt (PF) dus een ingrediënt waarover we héél graag meer zouden lezen. Maar helaas: de belofte van Infinitec is de enige informatie die er over te vinden is. Geen openbare trials, zelfs geen white paper met enkele in vitro resultaten.

★ ★ ☆ ☆ ☆
interessant, maar (nog?) te weinig overtuigend


INCI-naam: 
AQUA (and) ACETYL SH-PENTAPEPTIDE-35 (and) SILICA (and) DIAMOND POWDER

Moleculair gewicht (molaire massa): onbekend


Laatste update: 8 december 2021© Ik waardeer het bijzonder wanneer je deze post deelt op social media. ♡ Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: