Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

TIP: StriVectin Daily Reveal™ Exfoliating Pads

 
Ik heb nog 2 dagen om te bewijzen dat ik praktiseer wat ik “preek”: tijdens de Black Friday-week alleen dingen kopen waarvan je blij wordt tot vér na Cyber Monday – en je niet gek laten maken door allerlei marketingtechniekjes. Vooralsnog lukt me dat heel aardig, moet ik zeggen. Ik heb zelfs nog geen smoesjes verzonnen om aankopen goed te praten die ik “nodig” zou hebben voor reviews (ik plan het grootste deel van mijn routine maanden vooruit, dus ik heb bijna nooit iets écht nodig) Maar ehh... nog 2 dagen hè? Wellicht deel ik hier morgen toch weer een aankoop met je... 

Ondertussen ben ik wel al helemaal in mijn polkadotjes met mijn onderstaande aankoop: een product waarnaar ik al maanden op zoek was (want in Nederland vrij lastig te krijgen) en dat ik daarom graag met je deel – ook omdat het nu aardig geprijsd is. Zonder wachtlijst ook, zoals bij sommige andere aanbieders. 

Blijf blij, FOMO- en virus-vrij,
Mariella


StriVectin Daily Reveal™ Exfoliating Pads

Zoals je wellicht weet ben ik recentelijk opnieuw begonnen met het gebruik van 1% retinol, waardoor ik mijn exfolianten nu met extra zorg kies. Dus geen voordelige toner meer, bestaande uit water met een scheut glycolzuur en wat antioxidantjes – waarvan ik overigens letterlijk liters heb gebruikt, haast ik me te zeggen. In de ochtend gebruik ik alleen nog AHA/BHAtjes in formules waarvan ik voor bijna 100% zeker weet dat ze mild genoeg zullen zijn – en in de avond houd ik het strikt bij de PHA's (gluconolactone en lactobioninezuur) Deze StriVectin Pads krijgen dus volgend jaar een plaatsje in mijn ochtendroutine en het zou zo maar kunnen zijn dat ze daar regelmatig in terugkeren. Want StriVectin heeft de pads gedrenkt in een formule die álle wensbare zuurtjes bevat – plus hun eigen NIA-114™. 

Allereerst is er glycolzuur – de AHA der AHA's die dankzij een laag moleculair gewicht uitermate effectief is én de productie van collageen stimuleert. Azelaïnezuur is een antioxidant die kalmeert, de huidstructuur verbetert en vlekjes vermindert. Tranexaminezuur is hét zuurtje tegen hyperpigmentatie, al zal dat in mijn geval waarschijnlijk heel weinig gaan doen. DNA-beschadiging door UV-straling laat zich nu eenmaal nérgens mee wegsmeren en dat is de enige vorm van hyperpigmentatie die ik nog over heb. Capryloyl Salicylic Acid is een derivaat van salicylzuur met een groter moleculair gewicht dan het origineel, waardoor het langzamer in de huid dringt en daardoor meer effectief zou zijn bij het de huid poriediep ontdoen van talg en dode huidcellen. Gluconolactone is de PHA die ik al vanaf het eerste gebruik niet meer wilde missen, omdat die niet alleen heel effectief exfolieert, maar ook hydrateert. Myristyl Nicotinate is de INCI-naam voor NIA-114™ , de lipofiele vorm van niacinamide waarmee StriVectin beroemd werd – en een van de weinige “eigen onderzoek-stofjes” die onderwerp werden van onafhankelijke wetenschappelijke trials.

Daarnaast ontbreekt ook hier een rijtje antioxidantjes niet – evenals een ingrediënt dat momenteel helemaal te hype is: de probiotic Lactobacillus Ferment.

Een pot bevat 60 padjes en is daarmee voldoende voor (bijna) twee maanden.

Dus... begrijp je mijn polkadotjes al? 

Verkrijgbaar bij ❥ FeelUnique voor € 33,35*


INGREDIËNTEN
Aqua, Pentylene Glycol, ❥ Glycolic Acid, ❥ Azelaic Acid, Glycereth-7 Triacetate, Alcohol Denat., Sodium Hydroxide, Polysorbate 20, Glycereth-18 Ethylhexanoate, Dimethyl Isosorbide, Dipropylene Glycol, ❥ Tranexamic Acid, ❥ Capryloyl Salicylic Acid, ❥ Gluconolactone, ❥ Salix Alba (Willow) Bark Extract, ❥ Myristyl Nicotinate, Citrus Paradisi (Grapefruit) Fruit Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Spiraea Ulmaria Extract, Hydroxymethoxyphenyl Decanone, Asiatic Acid, Madecassic Acid, Adenosine, Asiaticoside, Ethoxydiglycol, Lactobacillus Ferment, Glycerin, Butylene Glycol, Propanediol, Glycereth-18, Ethylhexylglycerin, Calcium Gluconate, t-Butyl Alcohol, Citric Acid, Limonene, Sodium Carbonate, Denatonium Benzoate, Sodium Chloride, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.


*) Prijs per 24 november 2021


COLLAB-INFO
the•brainy•beaut hecht bijzonder aan naleving van de Reclame Code. Daarom vind je vanaf 2021 onder elke review, vermelding of promotie informatie over de samenwerking die daar (eventueel) aan ten grondslag ligt. 

StriVectin noch FeelUnique heeft betaald voor deze vermelding en/of voor een vermelding in het verleden. StriVectin noch FeelUnique heeft op enige wijze getracht invloed uit te oefenen op de inhoud van dit artikel. the•care•connection ontvangt geen commissie over aankopen die worden gedaan via de bovenstaande links.

© Ik waardeer het wanneer je deze post deelt op social media  Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)


 

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: