Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

De fijnste producten van DECIEM volgens “mijn” mooie Insta-dames

 
Het is deze maand Slowvember bij DECIEM: 30 dagen lang 23% korting op alle producten van The Ordinary, NIOD, Hylamide, The Chemistry Brand en HIF. De hele maand lang, om zo iedereen de gelegenheid te bieden weloverwogen keuzes te maken – in plaats van impulsaankopen ingegeven door Black Friday-gekte. Iets dat ik alleen maar heel erg van harte kan onderschrijven – en mede daarom onderstaand een selectie van DECIEM-producten die wellicht ook voor jou het overwegen waard zijn.

Een selectie die tot stand is gekomen dankzij de dames op Instagram, die zo lief waren om hun skintelligence te delen. Onderstaand eerst hun persoonlijke favorieten – gevolgd door de producten die ze iedereen zouden aanbevelen.

Dank voor jullie tips, lieve dames  Ik zal nooit de meeste lezeressen krijgen, maar ik heb mooi wél de leukste en de slimste – en dat ervaar ik nog steeds als een eer!

Blijf blij, FOMO- en virus-vrij,
MariellaHylamide SubQ Eyes

Het favoriete DECIEM-product van Annemarie, Kristel, Lisa en Lucie – waarvan ik zelf ook heel wat flaconnetjes heb leeggemaakt. Sowieso is dit serum voor de oogcontouren zó populair dat het in 2020 diverse malen langdurig uitverkocht was. Maar as we speak is het nog steeds te krijgen, ondanks dat Slowvember alweer ruim 3 weken oud is – dus kennelijk heeft DECIEM de productie opgeschaald. Mijn uitgebreide review kun je hier lezen, maar om deze fijne formule even in een oneerbiedige vogelvlucht samen te vatten:
Beautifeye® verstevigt de huid, vervaagt kraaienpootjes, wallen en donkere kringen én heeft een “liftend effect” op de bovenste oogleden (iets dat ik aanvankelijk niet kon geloven – totdat ik het toch écht in de spiegel zag) MATRIXYL™ Synthe'6™ stimuleert de productie van collageen en elastine, terwijl SYN®-AKE expressielijntjes vermindert. Unisooth™ EG-28 kalmeert, bestrijdt vrije radicalen en vermindert blauwe kringen. Tot slot zorgen Techpolymer® Microspheres voor optisch bedrog door oneffenheden op te vullen en het creëren van een soft focus.

Tot en met 30 november bij ❥ DECIEM verkrijgbaar voor € 14,63 – daarna voor € 19,00Hylamide HA Blur

Het favoriete DECIEM product van Angela is ook al enkele jaren één van mijn favoriete jokkebrokken. Want deze roze Hylamide-telg blurt een boel, maar kost een beetje. Wanneer je de tube voor de eerste keer opent kan het plastic fantastic-luchtje even schrikken zijn en ook de textuur is wellicht even wennen, want die is ronduit dik. En tóch werkt de Blur fijne lijntjes en andere oneffenheden weg op een uitermate natuurlijk ogende wijze. Wel doet-ie dat licht matterend: geglim wordt net zozeer verminderd als het geglans dat sommigen een “glow” noemen.

Tot en met 30 november bij ❥ DECIEM verkrijgbaar voor € 7,70 – daarna voor € 10,00NIOD Hydration Vaccin

De DECIEM favoriet van Ineke, waarvoor nog een beetje extra hartelijke dank! Ik heb namelijk 5 jaar lang over deze formule heen gekeken en zag daardoor zojuist pas hoe bijzonder die is. Bijvoorbeeld door Pseudoalteromonas Ferment Extract – waarmee ik zelf kort geleden kennismaakte en dat ook bij mij een heel bijzonder, moisturizend effect heeft. Maar ook door de Acetyl Glucosamine, waarover ik nu eigenlijk een factsheet had moeten schrijven – als die stupide verkoudheid niet anders had gewild. En ook het Leontopodium Alpinum Callus Culture Extract ken ik al een beetje; dat is met name geweldig voor iedereen met een nekje dat wel wat extra goede zorg kan gebruiken. Ingrediënten waarvan ik dus al onder de indruk was (en dat overkomt me niet meer zo vaak) Superleuk om die op deze manier nogmaals tegen te komen!
En dan die veel belovende woorden: […] shown to reverse the look of firmness loss due to moisture by the equivalent look of up to 20 years of aging – simply by rebuilding water density […] Een mens zou van minder hebberig worden, toch? Dus binnenkort ga dit ik Vaccin ook een tijdje gebruiken... of misschien wel twee tijdjes, afhankelijk van de effecten.

Tot en met 30 november bij ❥ DECIEM verkrijgbaar voor € 32,34 – daarna voor € 42,00The Ordinary – “Buffet”

De favoriet van Erika is en blijft imposant voor een product uit deze prijsklasse. Matrixyl™ 3000, Matrixyl™ synthe'6™, SYN®AKE en ARGIRELOX™ – plus een postbiotic complex én verschillende hyaluronzuurtjes: er worden nog steeds volledige lijnen verkocht die minder actives bevatten. Dus ja, ik begrijp Erika wel. Sterker nog, ik was zelf bijzonder gecharmeerd van “Buffet” + Copper Peptides 1% – dat zich echter jammer genoeg wat lastig laat combineren met de rest van mijn routine(-wensjes) En Erika en ik zijn allesbehalve de enigen: “Buffet” is net zoals het 10% Niacinamide serum dusdanig geliefd, dat DECIEM er – vanuit milieu- en duurzaamheidsoverwegingen – 60 ml varianten van op de markt bracht.

Tot en met 30 november bij ❥ DECIEM verkrijgbaar voor € 11,40 – daarna voor € 14,80


De aanradertjes voor (bijna) iedereen

♡ Angela vindt TO Lactic Acid 5% + HA een aanradertje. 

♡ Erna noemde TO Niacinamide 10% + Zinc 1% als een product dat (bijna) iedereen eens geprobeerd zou moeten hebben.


♡ TO Squalane Cleanser wordt aanbevolen door Ineke. 

♡ Lucie adviseert Hand Chemistry van The Chemistry Brand, de eerste crème waarmee DECIEM beroemd werd (mede doordat mensen 'm als dagcrème begonnen te gebruiken)


COLLAB-INFO
the•brainy•beaut hecht bijzonder aan naleving van de Reclame Code. Daarom vind je vanaf 2021 onder elke review, vermelding of promotie informatie over de samenwerking die daar (eventueel) aan ten grondslag ligt. 

DECIEM heeft niet betaald voor deze vermelding en/of voor een vermelding in het verleden. DECIEM heeft op geen enkele wijze getracht invloed uit te oefenen op de inhoud van dit artikel. the•care•connection ontvangt geen commissie over aankopen die worden gedaan via de bovenstaande links.

© Ik waardeer het wanneer je deze post deelt op social media ♡ Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)
 

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: