Doorgaan naar hoofdcontent

#watvindjij

enquête | Met privacy betalen voor toegang tot informatie: hoe ervaar jij dat?

  Google Analytics: ook the•brainy•beaut ontkomt niet aan het gebruik ervan, niet in de laatste plaats omdat “hoeveel unieke bezoekers heb je?” vaak de eerste vraag is die gesteld wordt wanneer een merk of PR-bureau een samenwerking overweegt. Ook de waarde van een pro bono blog wordt dus maar al te vaak uitgedrukt in koude Google Analytics termen. Niet echt gezellig, maar het is niet anders. Naast die gebruikersaantallen biedt Google Analytics andere inzichten: welke artikelen het meest gelezen worden bijvoorbeeld, maar ook demografische gegevens. Zo was in 2021 van de 85.372 gebruikers van the•brainy•beaut 77% vrouw en 23% man. 25,22% van hen was tussen de 25 en 34 jaar oud en 51,68% was ouder dan 45 jaar. Ruim 58% bezocht the•brainy•beaut met een iPhone of iPad en slechts 0,10% deed dat met een Huawei SNE-LX1 Mate 20 lite. Jou interesseert dat allemaal misschien totaal niet, maar er zijn hele beroepsgroepen die daar anders over denken. Google zou tenslotte niet een uitermate geavanc

tip: indeed laboratories gluconolactone 10% exfoliating toner, bakuchiol reface™ pads & me-NO-pause restorative cream


Ik had nooit veel tijd om aandacht te besteden aan Black Friday-aanbiedingen, maar dankzij een verkoudheid kan ik die schade dit jaar even uitgebreid inhalen. Daarbij kom ik soms aanbiedingen tegen die ik graag met je wil delen, van producten die tot vér na Cyber Monday interessant voor je zouden kunnen zijn – en die ook dan vast wel weer ergens in een aanbieding te vinden zijn. 

FOMO en loss aversion zijn slechte raadgevers – en veel kortingen zijn ook niet wat ze lijken. Neem dus vooral lekker de tijd om te bepalen of een product iets voor jou is. Je huid verdient tenslotte rationele keuzes – geen aankopen door dopamine-shots, die marketeers trachten te triggeren met psychologische trucjes.

Blijf blij, FOMO- en virus-vrij,
Mariella
gluconolactone 10% exfoliating toner

Ik vind ze helemaal te lekker: gluconolactone en lactobionic acid, de twee PHA's die de huid uiterst mild exfoliëren en tegelijkertijd hydrateren. En ik vind het dan ook helemaal te geweldig dat ze enige tijd geleden “uit patent” kwamen, waardoor we ze steeds vaker tegenkomen in mooie, vriendelijk geprijsde formules. De Gluconolactone 10% Exfoliating Toner van Indeed Laboratories is zo'n formule – die met name een aanbevelertje is voor iedereen met een droog huidje, al dan niet als gevolg van koud herfst- en winterweer. Gluconolactone wordt namelijk bijgestaan door propanediol en interessanter: betaine – een aminozuur dat als osmolyt de waterhuishouding van cellen ondersteunt. Daarnaast bevat de toner een rijtje mooie plantaardige extracten, die onder meer zorgen voor de nodige antioxidantjes. Al met al een product dat meteen met stip binnenkwam in mijn verlanglijstje voor de winter van 2022. 

Verkrijgbaar bij ❥ AllBeauty voor € 18,10

INGREDIËNTEN:
AQUA, ❥ GLUCONOLACTONE, BETAINE, ❥ PROPANEDIOL, PROPYLENE GLYCOL, HUMULUS LUPULUS (HOPS) EXTRACT, HYPERICUM PERFORATUM FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT, ARCTIUM MAJUS ROOT EXTRACT, SALVIA OFFICINALIS (SAGE) FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, SAPONARIA OFFICINALIS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT, CITRUS LIMON (LEMON) FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT, SODIUM BENZOATE, TRIETHANOLAMINE, EDTA.bakuchiol reface™ pads

Het eerste product met bakuchiol dat ik ooit gebruikte, omdat het – eerlijk is eerlijk – ook niacinamide bevat. Ik ben namelijk demi-conservatief: innovatieve, veelbelovende ingrediënten en ingrediëntcomplexen vind ik super interessant – maar ik zal ze alleen gebruiken in combinatie met beproefde klassiekers, waarvan de werking uitvoerig onafhankelijk is aangetoond. Deze pads boden me the best of both worlds: de onvolprezen multitasker niacinamide, die zich op vele fronten heeft bewezen – en bakuchiol, die veelbelovend is als alternatief voor retinol (voor zo ver zo'n alternatief nodig is, dan ;-)) De pads zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen met name in een ochtendroutine wat kostbare (intrek-) tijd schelen. 

Verkrijgbaar bij ❥ AllBeauty voor € 18,05

INGREDIËNTEN:
AQUA, ❥ NIACINAMIDE, CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, ❥ BAKUCHIOL, HYDROXYACETOPHENONE (❥ SymSave®), PHENOXYETHANOL, ALLANTOIN, HEPTYL GLUCOSIDE, SODIUM BENZOATE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CITRIC ACID, GLYCERYL CAPRYLATE, POLYGLYCERYL 6 OLEATE, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM SURFACTIN, HEPTANOL.me-NO-pause restorative cream

Een crème speciaal ontwikkeld voor de huid van vrouwen die “in de overgang zitten” of hun menopauze al hebben gehad: dat werd tijd! Zodra ik kan meepraten over peri-menopauzale huidperikelen, dan zal ik dat zeker doen – maar vooralsnog weet ik niet eens hoe een opvlieger voelt. Daarnaast gebiedt de eerlijkheid me om te bekennen dat ik van deze formule nog niet veel begrijp, behalve dat het een fijne moisturizer zal zijn. Ik weet uiteraard dat er zoiets als fyto-oestrogenen bestaan en ook dat onze huid oestrogeen-receptoren bevat. Maar welke fyto-oestrogenen het meest effectief zijn? En waaróm? Geen idee... Dat is dus iets voor mijn to do list voor 2022. Ik krijg het nog druk met Indeed Laboratories.

Verkrijgbaar bij ❥ AllBeauty voor € 20,05

INGREDIËNTEN:
AQUA, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ISONONYL ISONONOATE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, CETEARYL ALCOHOL, CYCLOPENTASILOXANE, CETYL ALCOHOL, CYCLOHEXASILOXANE, GLYCERYL STEARATE SE, CETEARETH-20, PHENOXYETHANOL, MALTODEXTRIN, CAPRYLYL GLYCOL, ALLANTOIN, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, CARBOMER, FRUCTOSE, PENTYLENE GLYCOL, PROPANEDIOL, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL, TAMARINDUS INDICA SEED GUM, TRIFOLIUM PRATENSE (CLOVER) LEAF EXTRACT, DISODIUM EDTA, AECULUS HIPPOCASTANUM (HORSE CHESTNUT) EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, PUNICA GRANATUM FRUIT EXTRACT, SWERTIA CHIRATA EXTRACT, CIMICIFUGA RACEMOSA ROOT EXTRACT, DIOSCOREA JAPONICA ROOT EXTRACT, LITHOSPERMUM ERYTHRORHIZON ROOT EXTRACT, PAPAVER RHOES PETAL EXTRACT, ZIZYPHUS JUJUBA FRUIT EXTRACT/ ZIZIPHUS JUJUBA FRUIT EXTRACT, NIACINAMIDE, XANTHAN GUM, SALVIA MILTIORRHIZA LEAF EXTRACT, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID


*) Prijs per 21 november 2021


COLLAB-INFO
the•brainy•beaut hecht bijzonder aan naleving van de Reclame Code. Daarom vind je vanaf 2021 onder elke review, vermelding of promotie informatie over de samenwerking die daar (eventueel) aan ten grondslag ligt. 

Indeed Laboratories noch AllBeauty heeft betaald voor deze vermelding en/of voor een vermelding in het verleden. Indeed Laboratories noch AllBeauty heeft op enige wijze getracht invloed uit te oefenen op de inhoud van dit artikel. the•care•connection ontvangt geen commissie over aankopen die worden gedaan via de bovenstaande links.

© Ik waardeer het wanneer je deze post deelt op social media  Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)
 

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: