Doorgaan naar hoofdcontent

ACTUEEL

Lezersvraag: Is het collageenpoeder van Oslo Skin Lab inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven? ••• DEEL II •••

  “Ben jij op de hoogte van het collageen poeder van Oslo Skin Lab, genaamd The Solution? Is dit inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven?” Die vraag stelde Ingrid me in februari 2020. Ik was op dat moment druk bezig met de laatste voorbereidingen van de oprichting van the•care•connection. Dat is de stichting waarvan de oprichting noodzakelijk bleek voor de administratieve en met name fiscale kant van de missie van the•brainy•beaut: lezers eerlijk, onafhankelijk en transparant informeren over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Door COVID-19 heeft de formele oprichting van the•care•connection straks een jaar vertraging opgelopen – maar dát zag ik uiteraard niet aankomen toen ik de mail van Ingrid ontving. Druk, druk, druk als ik was vond ik pas na een maand de tijd om Ingrid te antwoorden – en dat deed ik even snel als eerlijk. Nú – bijna 10 maanden en as we speak  24.319 paginaweerg

Mijn Brainies – Baseline: Augustus 2021Er zit een grens aan wat je op anti-aging gebied kunt bereiken met exfolianten, serums en crèmes: daarvan was ik me al te zeer bewust toen ik the•brainy•beaut begon. Begin vorig jaar had ik die grens al ruimschoots bereikt en wilde ik op zoek gaan naar een fijne cosmetisch dermatoloog. Maar ja, even later was daar COVID en had ik niet meer zo veel te willen. De injectables, fillers en al het andere cosmetische artsenwerk moesten wachten – en ook het skincare shoppen ging soms heel anders dan ik gewend was. Al met al zou je kunnen zeggen dat mijn anti-aging project anderhalf jaar vertraging opliep. Daar baalde ik soms van – soms zelfs heel stevig. Maar balen hielp niet, accepteren was een beter idee. Daar slaagde ik slechts gedeeltelijk in, daar ga ik niet over jokken. En tóch ga ik nog een half jaar geduld hebben.

Dat vooral omdat mijn plezier in het “beautybloggen” weer helemaal terug is, nu ik mijn huid eindelijk weer de verzorging kan geven die ik zelf graag wil. Ik vind het gewoon te leuk om nog even een half jaartje álles uit flaconnetjes, tubes, potjes en zakjes te halen wat daar mogelijk in zit. Om op zoek te gaan naar de fijnste 1% retinol crème(s) en ein-de-lijk een vitamine C-serum te vinden waarvan ik helemaal te blij word, bijvoorbeeld. Te experimenteren met de mooie PHA-formules waarvan er steeds meer op de markt komen. Kennis te maken met mooie “puur natuur” merken – omdat ik daaraan nog veel te weinig ben toegekomen. Dat alles terwijl ik sowieso een half jaartje geduld moet hebben om te zien wat neutricosmetics voor mijn huid gaan doen. En om die effecten hier met jou te kunnen delen – zonder dat ook maar een micronaaldje tot een vertekend beeld zou kunnen leiden.

Ik hier laat hier daarom vanaf nu regelmatig mijn brainies aan het woord – bijgestaan een botox-loze fronsrimpel en overduidelijke photoaging. Brainies had ik als baby al en ze zijn dan ook zo “ik” dat ik er dit blog naar vernoemde. Maar ze worden nu echt te diep, zoals je ook op onderstaande “baseline foto” kunt zien. Het worden er veel te veel ook, als ik niet oppas. Daarnaast beginnen acne littekentjes zichtbaar te worden, die voorheen nog uiterst bescheiden waren (en 10 jaar geleden zelfs onzichtbaar). En ja, ook zichtbare DNA-schade ontbreekt niet: pigmentvlekken die zelfs dóór de allerbeste jokkebrok make-up zichtbaar blijven en die zich hoogstwaarschijnlijk nooit zullen laten wegsmeren.
Baseline: augustus 2021
Na afloop van mijn sub-optimale “Pity Party”-routine, zonder make-up en na ruim 24 uur geen moisturizer (lees: hyaluronzuur ;-)) te hebben gebruikt.
© Er is een speciale plaats in de hel voor iedereen die jat van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast zal degene die het waagt om het portretrecht van mijn brainies te schenden, hier in het ondermaanse kennismaken met toorn van Oud-Testamentische proporties ;-)

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: