Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Factsheet Honing

 

Het Engelse Honey en het Franse Mel zijn de INCI-namen voor bijna alle soorten honing: van lavendelhoning tot gewone bloemenhoning en van rauwe, bij-vriendelijke honing tot niet-biologische, bewerkte Chinese honing van dubieuze kwaliteit. Daarmee is honing een ingrediënt dat bij uitstek aangeeft dat de INCI-naam niets zegt over de kwaliteit van dat ingrediënt.

Wanneer je een huidverzorgingsproduct met honing wilt gaan gebruiken óm de honing – bijvoorbeeld met oog op de huidherstellende eigenschappen – dan is het dus belangrijk om een merk te kiezen dat je vertrouwt. Maar vertrouwen kan lastig zijn – juist ook bij “puur natuur”-producten, want tegenwoordig zijn groengewassen liegbeesten soms nauwelijks nog te onderscheiden van de integere, authentieke natuurlijke producten. Dat geldt voor honing helaas nog veel sterker: bij de door Europol en INTERPOL gecoördineerde operatie OPSON 2020 werd bijvoorbeeld 51.000 kilo frauduleus behandelde honing in beslag genomen. 

Ook betrouwbare, zuivere honingsoorten kunnen onderling aanzienlijk van elkaar verschillen. Niet alleen in kwaliteit, maar ook in chemische samenstelling: die wordt tenslotte mede bepaald door factoren als geografische herkomst en de bloemen die door de bijen bezocht werden – plus de bewerking die de honing al dan niet ondergaat. Manuka honing is bijvoorbeeld een heuse klasse apart – waarvan (onder meer) de huidverzorgende en huidherstellende eigenschappen het meest onderzocht én aangetoond zijn. Daarnaast ziet het land van herkomst – Nieuw Zeeland – streng toe op de authenticiteit van Manuka honing. Het is dan ook een honing met een eigen INCI-naam: Leptospermum Scoparium Mel

Toch zijn hebben alle honingsoorten ter wereld “grote gemeenschappelijke delers”: eigenschappen die ze allemaal in mindere of meerdere mate bezitten – mits ze van goede huize komen. 

De huidverzorgende eigenschappen van honing van goede kwaliteit

Honing heeft op de eerste plaats een antimicrobiële werking: het remt de groei van bacteriën en schimmels. Honing wordt dan ook al eeuwenlang gebruikt in de volksgeneeskunde bij de behandeling van wonden en brandwonden – en is een beproefd “huismiddeltje” bij onder meer eczeem, luieruitslag, ringworm, psoriasis, ruwe handen gesprongen of schrale lippen. Daarnaast bevat honing antioxidanten, die het huidherstel ondersteunen en helpen om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Als ingrediënt in huidverzorging draagt honing bij aan een verbeterde doorbloeding en elasticiteit – en zelfs het verminderen van rimpels, zo stellen de auteurs van dit artikel.


☆☆☆☆☆ 
onbekend – afhankelijk van producent


INCI-naam: HONEY of MEL
Moleculair gewicht (molaire massa): niet van toepassing

Laatste update: 10 augustus 2021


© Het wordt gewaardeerd wanneer je deze post deelt op social media. Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)


DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: