Doorgaan naar hoofdcontent

Oekraïne

Introducing: Svitlana Bevza

  Svitlana Bevza is een Oekraïense fashion designer wiens geweldige werk ik ernstig tekort ga doen in deze post. Ik had je hier heel graag wat van haar ontwerpen laten zien – en hoop dat ik dat later dit jaar alsnog een keer kan doen. Vandaag kwam het er namelijk niet van om tijdens het korte gesprek dat ik met haar had, de zaken kort te sluiten die bij het gebruik van beeldmateriaal komen kijken.  Het is vandaag precies een maand geleden dat Svitlana op Instagram haar definitie van “luxe” deelde. Waarmee ze mij het laatste zetje gaf om iets te gaan dóén – in plaats van met betraande ogen het nieuws volgen, afgewisseld met moeite hebben om me op skincare te concentreren, omdat dat ineens zo ridicuul leek. View this post on Instagram A post shared by Svitlana Bevza 🇺🇦 (@bevza_svitlana) Inmiddels word ik dusdanig in beslag genomen door al dat “doen” voor Oekraïne, dat daar online even weinig van te zien is. Maar voordat ik weer “achter de schermen” verder ga, verte

Factsheet Granactive AGE®

 

“Granactive” klinkt je wellicht bekend in de oren, als de voornaam van Granactive Retinoid® – de merknaam waaronder Hydroxypinacolone Retinoate (HPR) beroemd werd. Granactive AGE® is dan ook ontwikkeld door dezelfde producent, Grant Industries. Net zoals van Granactive Retinoid® is ook de werking van Granactive AGE® niet onafhankelijk wetenschappelijk onderzocht en aangetoond. 

Granactive AGE® is een ingrediëntencomplex met twee actieve bestanddelen: Palmitoyl Hexapeptide-14 en Gojibes-extract.

PALMITOYL HEXAPEPTIDE-14

Peptiden worden soms “kleine eiwitten” genoemd, omdat ze – in tegenstelling tot de grote jongens – slechts een gering aantal aminozuren bevatten. Maar hoe klein ook, peptiden hebben een spreekwoordelijk grote, want belangrijke rol in ons lichaam – inclusief onze huid. Peptiden zijn bijvoorbeeld niet alleen betrokken bij celproliferatie, celmigratie, en ontstekingsprocessen – ze spelen ook een rol bij de vorming van pigment, nieuwe bloedvaten en last but not least, collageen. Daarnaast zijn er peptiden die deel uitmaken van ons immuunsysteem: ze reageren op fysieke schade en initiëren het herstel van de barrièrefunctie van de huid. Die laatste groep stond model voor Grant Industries bij het ontwerpen van Palmitoyl Hexapeptide-14 – die een stimulerende werking heeft op de celmigratie, de vorming van collageen en de proliferatie van fibroblasten.

Equivalent van 0,05% tretinoïne
Grant onderzocht de effecten van Palmitoyl Hexapeptide-14 bij 29 vrijwilligers. Na 12 weken werd bij hen een vermindering van fijne lijntjes en rimpels waargenomen die – volgens Grant – overeenkomt met de effecten van het gebruik van de “gouden anti-aging standaard” tretinoïne 0,05% gedurende 12 weken. 

LYCIUM BARBARUM FRUIT EXTRACT

Gojibessen zijn de vruchten van de gewone boksdoorn – een plant die oorspronkelijk uit Azië komt en die behoort tot de nachtschadefamilie. De botanische naam van de plant is Lycium Barbarum en die zien we dan ook terug in de INCI-naam van het extract. Gojibessen worden door sommigen tot de zgn. “superfoods” gerekend en zijn als zodanig al enkele jaren omgeven met de nodige hype & hoopla. Feit is echter dat gojibes-extract als huidverzorgingsingrediënt interessant genoemd mag worden – en dat niet alleen op basis van de Grant-onderzoeken.

In de documentatie spreekt Grant over een plantaardig glycoconjugaat verkregen uit gojibessen. Een glycoconjugaat is een koolhydraat dat is gekoppeld aan een eiwit, lipide of ander koolhydraat. In dit geval gaat het om een “koppeling” van monosachariden, waardoor in de literatuur wordt gesproken over een polysacharide: Lycium barbarum polysacharide (LBP) Dit is de belangrijkste bioactieve component van de L. Barbarum – en is samengesteld uit arabinose, glucose, galactose, mannose, xylose en rhamnose.

Deze studie* – waarbij gebruik werd gemaakt van een diermodel – leverde aanwijzingen op dat LBP kan helpen bij het voorkomen van photoaging (vroegtijdige huidveroudering als gevolg van blootstelling aan UV-straling) Ook een ander onderzoek* – in vitro, met behulp van HSF cellen – liet zien dat LBP de cellen beschermt tegen UV-straling. 
Tot slot kan LBP mogelijk van waarde zijn bij het verminderen van de gevolgen van intrinsieke, “natuurlijke” huidveroudering, zo liet dit onderzoek* zien – waarbij eveneens gebruik werd gemaakt van een diermodel.

Effecten Granactive AGE®

Volgens Grant activeert Granactive AGE® zowel de groei van fibroblasten als de collageenproductie – terwijl het tegelijkertijd de afbraak van collageen tegengaat. Die effecten zijn – na een periode van dagelijks gebruik – zichtbaar als een vermindering van lijntjes en rimpels, plus een verbeterde huidelasticiteit.

Palmitoyl Hexapeptide-14 en LBP worden aan de huid afgegeven met behulp van een zogeheten aflevertechniek, bestaande uit een polymeer matrix in combinatie met een penetratie bevorderende moisturizer.

Meer informatie kun je hier vinden op pagina 8 en 9, samen met een setje bescheiden voor-en-na foto's.

Contactallergenen⁂

Granactive AGE® bevat Butylene Glycol, Phenoxyethanol en Sodium Benzoate: drie ingrediënten waarvan bekend is dat ze een allergische huidreactie kunnen veroorzaken bij personen die daarvoor gevoelig zijn. 

★ ★ ★ ☆ ☆ 
okay


INCI-naam: AQUA (and) BUTYLENE GLYCOL⁂ (and) ETHOXYDIGLYCOL (and) PALMITOYL HEXAPEPTIDE-14 (and) LYCIUM BARBARUM FRUIT EXTRACT❦ (and) PHENOXYETHANOL⁂(and) SODIUM BENZOATE⁂ 

Moleculair gewicht (molaire massa): onbekend


*) Voor de goede orde: geen van deze onderzoeken werd verricht door of in opdracht van Grant Industries.


Laatste update: 12 augustus 2021


© Het wordt gewaardeerd wanneer je deze post deelt op social media. Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)


DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: