Doorgaan naar hoofdcontent

Pity Party

Mijn Huidverzorgingsroutine – Juli 2021: Pity Party

  Mijn huidige huidverzorgingsroutine draagt de naam “Pity Party” omdat die voor een aanzienlijk deel bestaat uit producten die ik noodgedwongen bij Kruidvat bestelde – en Kruidvat is en blijft nu eenmaal “maar” een drogist. De “pity” zit 'm echter vooral in de Corona-nood: als “risicogroepie” verbleef ik tot 26 juli in strikte isolatie en ontving ik dus ook geen koeriers aan de deur. En omdat ik kennelijk iets te optimistisch was geweest tijdens het hamsteren van huidverzorging in de pauze tussen de tweede en derde COVID-golf, was ik tijdens de vierde aangewezen op Kruidvat. Daar haalde ik de producten die ik online had besteld op, tijdens het ene uurtje per week dat ik naar buiten ging. Maar daarmee eindigt de “pity” dan ook, want hoe vervelend allemaal ook – dankzij Kruidvat werd mijn huidverzorgingsroutine toch nog een bescheiden feestje. Want tegenwoordig kunnen we serums met adequate percentages van basic actives – zoals retinol, niacinamide, salicylzuur en gestabiliseerde vi

Viscollageen versus rundercollageen: alle misleidende vergelijkende reclame op een rij


Okay, misschien niet álle misleidende vergelijkende reclame – daarvoor liegen sommige producenten in “collageenpoedertjesland” er te lustig op los. Maar toch, de “Rectificatie Misleidende Reclame” van Rextro BV liegt er niet om:

“Mardanti [heeft] beweerd dat haar producten op basis van viscollageen verschillende voordelen bieden – waaronder gezondheidsvoordelen – ten nadele van producten van andere fabrikanten die gebaseerd zijn op rundercollageen. Door middel van deze rectificatie informeren we u dat [die] reclame uitingen onjuist zijn”. 

Al die misleidende reclame kun je hier bekijken. En mocht je daar geen zin in hebben, neem dan alsjeblieft één ding mee: viscollageen is niet beter dan rundercollageen. Dat stellen is misleidende reclame. Wijdverbreide misleidende vergelijkende reclame, helaas. Om die reclame “wetenschappelijk” te laten klinken wordt vaak gegoocheld met termen termen als moleculair gewicht, peptide-ketens en de namen van aminozuren. Dat alles om een rookgordijn te creëren dat verbergt dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs bestaat dat viscollageen beter of gezonder is. Want als dat bewijs zou bestaan, dan had Rextro BV dát gedeeld, in plaats van de ellenlange wall of shame met valse claims die nu op de Mardanti-site staat.

Ik kom hier nog uitgebreid bij je op terug, maar ik wilde dit nieuws graag alvast met je delen. Want onze huid is ons grootste orgaan – en zelfs al was het ons kleinste orgaan geweest: ons lichaam verdient integriteit, geen misleidende reclame. 

Fijn weekend, blijf blij en Delta-vrij!
Mariella

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: