Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Viscollageen versus rundercollageen: alle misleidende vergelijkende reclame op een rij


Okay, misschien niet álle misleidende vergelijkende reclame – daarvoor liegen sommige producenten in “collageenpoedertjesland” er te lustig op los. Maar toch, de “Rectificatie Misleidende Reclame” van Rextro BV liegt er niet om:
Dat is een heleboel om te onthouden, maar neem in elk geval alsjeblieft één ding mee: viscollageen is niet beter dan rundercollageen. Dat stellen is misleidende reclame. Wijdverbreide misleidende vergelijkende reclame, helaas. Om die reclame “wetenschappelijk” te laten klinken wordt vaak gegoocheld met termen termen als moleculair gewicht, peptide-ketens en de namen van aminozuren. Dat alles om een rookgordijn te creëren dat verbergt dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs bestaat dat viscollageen beter of gezonder is. Want als dat bewijs zou bestaan, dan had Rextro BV dát gedeeld, in plaats van de wall of shame met valse claims die ze op de Mardanti-site moesten plaatsen.

Onze huid is ons grootste orgaan – en zelfs al was het ons kleinste orgaan geweest: ons lichaam verdient integriteit, geen misleidende reclame. 

Fijn weekend, blijf blij en gezond!
Mariella

*) Deze post is aangepast op 1 januari 2022 omdat Mardanti inmiddels de rectificatie van hun site heeft mogen verwijderen. Daarom dus nu een screenshot van die rectificatie én alle misleidende claims.

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: