Doorgaan naar hoofdcontent

Oekraïne

Introducing: Svitlana Bevza

  Svitlana Bevza is een Oekraïense fashion designer wiens geweldige werk ik ernstig tekort ga doen in deze post. Ik had je hier heel graag wat van haar ontwerpen laten zien – en hoop dat ik dat later dit jaar alsnog een keer kan doen. Vandaag kwam het er namelijk niet van om tijdens het korte gesprek dat ik met haar had, de zaken kort te sluiten die bij het gebruik van beeldmateriaal komen kijken.  Het is vandaag precies een maand geleden dat Svitlana op Instagram haar definitie van “luxe” deelde. Waarmee ze mij het laatste zetje gaf om iets te gaan dóén – in plaats van met betraande ogen het nieuws volgen, afgewisseld met moeite hebben om me op skincare te concentreren, omdat dat ineens zo ridicuul leek. View this post on Instagram A post shared by Svitlana Bevza 🇺🇦 (@bevza_svitlana) Inmiddels word ik dusdanig in beslag genomen door al dat “doen” voor Oekraïne, dat daar online even weinig van te zien is. Maar voordat ik weer “achter de schermen” verder ga, verte

Viscollageen versus rundercollageen: alle misleidende vergelijkende reclame op een rij


Okay, misschien niet álle misleidende vergelijkende reclame – daarvoor liegen sommige producenten in “collageenpoedertjesland” er te lustig op los. Maar toch, de “Rectificatie Misleidende Reclame” van Rextro BV liegt er niet om:
Dat is een heleboel om te onthouden, maar neem in elk geval alsjeblieft één ding mee: viscollageen is niet beter dan rundercollageen. Dat stellen is misleidende reclame. Wijdverbreide misleidende vergelijkende reclame, helaas. Om die reclame “wetenschappelijk” te laten klinken wordt vaak gegoocheld met termen termen als moleculair gewicht, peptide-ketens en de namen van aminozuren. Dat alles om een rookgordijn te creëren dat verbergt dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs bestaat dat viscollageen beter of gezonder is. Want als dat bewijs zou bestaan, dan had Rextro BV dát gedeeld, in plaats van de wall of shame met valse claims die ze op de Mardanti-site moesten plaatsen.

Onze huid is ons grootste orgaan – en zelfs al was het ons kleinste orgaan geweest: ons lichaam verdient integriteit, geen misleidende reclame. 

Fijn weekend, blijf blij en gezond!
Mariella

*) Deze post is aangepast op 1 januari 2022 omdat Mardanti inmiddels de rectificatie van hun site heeft mogen verwijderen. Daarom dus nu een screenshot van die rectificatie én alle misleidende claims.

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: