Doorgaan naar hoofdcontent

Pity Party

Mijn Huidverzorgingsroutine – Juli 2021: Pity Party

  Mijn huidige huidverzorgingsroutine draagt de naam “Pity Party” omdat die voor een aanzienlijk deel bestaat uit producten die ik noodgedwongen bij Kruidvat bestelde – en Kruidvat is en blijft nu eenmaal “maar” een drogist. De “pity” zit 'm echter vooral in de Corona-nood: als “risicogroepie” verbleef ik tot 26 juli in strikte isolatie en ontving ik dus ook geen koeriers aan de deur. En omdat ik kennelijk iets te optimistisch was geweest tijdens het hamsteren van huidverzorging in de pauze tussen de tweede en derde COVID-golf, was ik tijdens de vierde aangewezen op Kruidvat. Daar haalde ik de producten die ik online had besteld op, tijdens het ene uurtje per week dat ik naar buiten ging. Maar daarmee eindigt de “pity” dan ook, want hoe vervelend allemaal ook – dankzij Kruidvat werd mijn huidverzorgingsroutine toch nog een bescheiden feestje. Want tegenwoordig kunnen we serums met adequate percentages van basic actives – zoals retinol, niacinamide, salicylzuur en gestabiliseerde vi

Factsheet ChroNOline™

 

ChroNOline™ is een ingrediëntencomplex dat werd ontwikkeld door het Canadese Lucas Meyer, waarvan Caprooyl Tetrapeptide-3 het actieve bestanddeel vormt. Het is geen nieuw ingrediënt; in de met zorg samengestelde technical file wordt door Lucas Meyer over 2009 gesproken als een jaartal in de toekomst.

Caprooyl Tetrapeptide-3 is een zogenoemde “biomimetische peptide”: een synthetische peptide – bestaande uit 4 aminozuren die gelinkt zijn aan een lipide (capronzuur) – die een specifiek deel van TGF-β nabootst.

De effecten van ChroNOline™ zijn niet onafhankelijk onderzocht c.q. aangetoond. Lucas Meyer verrichtte enkele in vitro en ex vivo onderzoeken, plus een kleine klinische “anti-rimpel” studie. Aan die studie werd deelgenomen door 27 vrouwen van 40 tot 65 jaar. Twee maal per dag brachten zij aan één kant van hun gezicht op huid rond de ogen een formule aan met 2,5% ChroNOline™ – en aan de andere kant een placebo. Na 28 dagen waren bij aan de ChroNOline™-zijde de kraaienpootjes gemiddeld met 16% afgenomen. De maximale afname was 29%.

Benodigd percentage: 2,5% voor een intensieve behandeling – 1,0 tot 2,5% voor preventieve behandeling.

Meer informatie, samen met enkele voor en na foto's, kun je vinden in de technical file


★ ★ ★ ☆ ☆ 
OKAY


INCI-naam: GLYCERIN (and) AQUA (and) DEXTRAN and CAPROOYL TETRAPEPTIDE-3

Moleculair gewicht (molaire massa) Caprooyl Tetrapeptide-3: 565,71 g/mol (maar lipofiel, wat penetratie in de huid mogelijk maakt)


Laatste update: 14 juni 2021


© Het wordt gewaardeerd wanneer je deze post deelt op social media. Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: