Doorgaan naar hoofdcontent

Oekraïne

Introducing: Svitlana Bevza

  Svitlana Bevza is een Oekraïense fashion designer wiens geweldige werk ik ernstig tekort ga doen in deze post. Ik had je hier heel graag wat van haar ontwerpen laten zien – en hoop dat ik dat later dit jaar alsnog een keer kan doen. Vandaag kwam het er namelijk niet van om tijdens het korte gesprek dat ik met haar had, de zaken kort te sluiten die bij het gebruik van beeldmateriaal komen kijken.  Het is vandaag precies een maand geleden dat Svitlana op Instagram haar definitie van “luxe” deelde. Waarmee ze mij het laatste zetje gaf om iets te gaan dóén – in plaats van met betraande ogen het nieuws volgen, afgewisseld met moeite hebben om me op skincare te concentreren, omdat dat ineens zo ridicuul leek. View this post on Instagram A post shared by Svitlana Bevza 🇺🇦 (@bevza_svitlana) Inmiddels word ik dusdanig in beslag genomen door al dat “doen” voor Oekraïne, dat daar online even weinig van te zien is. Maar voordat ik weer “achter de schermen” verder ga, verte

Factsheet ChroNOline™

 

ChroNOline™ is een ingrediëntencomplex dat werd ontwikkeld door het Canadese Lucas Meyer, waarvan Caprooyl Tetrapeptide-3 het actieve bestanddeel vormt. Het is geen nieuw ingrediënt; in de met zorg samengestelde technical file wordt door Lucas Meyer over 2009 gesproken als een jaartal in de toekomst.

Caprooyl Tetrapeptide-3 is een zogenoemde “biomimetische peptide”: een synthetische peptide – bestaande uit 4 aminozuren die gelinkt zijn aan een lipide (capronzuur) – die een specifiek deel van TGF-β nabootst.

De effecten van ChroNOline™ zijn niet onafhankelijk onderzocht c.q. aangetoond. Lucas Meyer verrichtte enkele in vitro en ex vivo onderzoeken, plus een kleine klinische “anti-rimpel” studie. Aan die studie werd deelgenomen door 27 vrouwen van 40 tot 65 jaar. Twee maal per dag brachten zij aan één kant van hun gezicht op huid rond de ogen een formule aan met 2,5% ChroNOline™ – en aan de andere kant een placebo. Na 28 dagen waren bij aan de ChroNOline™-zijde de kraaienpootjes gemiddeld met 16% afgenomen. De maximale afname was 29%.

Benodigd percentage: 2,5% voor een intensieve behandeling – 1,0 tot 2,5% voor preventieve behandeling.

Meer informatie, samen met enkele voor en na foto's, kun je vinden in de technical file


★ ★ ★ ☆ ☆ 
OKAY


INCI-naam: GLYCERIN (and) AQUA (and) DEXTRAN and CAPROOYL TETRAPEPTIDE-3

Moleculair gewicht (molaire massa) Caprooyl Tetrapeptide-3: 565,71 g/mol (maar lipofiel, wat penetratie in de huid mogelijk maakt)


Laatste update: 14 juni 2021


© Het wordt gewaardeerd wanneer je deze post deelt op social media. Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: