Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Factsheet ChroNOline™

 

ChroNOline™ is een ingrediëntencomplex dat werd ontwikkeld door het Canadese Lucas Meyer, waarvan Caprooyl Tetrapeptide-3 het actieve bestanddeel vormt. Het is geen nieuw ingrediënt; in de met zorg samengestelde technical file wordt door Lucas Meyer over 2009 gesproken als een jaartal in de toekomst.

Caprooyl Tetrapeptide-3 is een zogenoemde “biomimetische peptide”: een synthetische peptide – bestaande uit 4 aminozuren die gelinkt zijn aan een lipide (capronzuur) – die een specifiek deel van TGF-β nabootst.

De effecten van ChroNOline™ zijn niet onafhankelijk onderzocht c.q. aangetoond. Lucas Meyer verrichtte enkele in vitro en ex vivo onderzoeken, plus een kleine klinische “anti-rimpel” studie. Aan die studie werd deelgenomen door 27 vrouwen van 40 tot 65 jaar. Twee maal per dag brachten zij aan één kant van hun gezicht op huid rond de ogen een formule aan met 2,5% ChroNOline™ – en aan de andere kant een placebo. Na 28 dagen waren bij aan de ChroNOline™-zijde de kraaienpootjes gemiddeld met 16% afgenomen. De maximale afname was 29%.

Benodigd percentage: 2,5% voor een intensieve behandeling – 1,0 tot 2,5% voor preventieve behandeling.

Meer informatie, samen met enkele voor en na foto's, kun je vinden in de technical file


★ ★ ★ ☆ ☆ 
OKAY


INCI-naam: GLYCERIN (and) AQUA (and) DEXTRAN and CAPROOYL TETRAPEPTIDE-3

Moleculair gewicht (molaire massa) Caprooyl Tetrapeptide-3: 565,71 g/mol (maar lipofiel, wat penetratie in de huid mogelijk maakt)


Laatste update: 14 juni 2021


© Het wordt gewaardeerd wanneer je deze post deelt op social media. Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: