Doorgaan naar hoofdcontent

Oekraïne

Introducing: Svitlana Bevza

  Svitlana Bevza is een Oekraïense fashion designer wiens geweldige werk ik ernstig tekort ga doen in deze post. Ik had je hier heel graag wat van haar ontwerpen laten zien – en hoop dat ik dat later dit jaar alsnog een keer kan doen. Vandaag kwam het er namelijk niet van om tijdens het korte gesprek dat ik met haar had, de zaken kort te sluiten die bij het gebruik van beeldmateriaal komen kijken.  Het is vandaag precies een maand geleden dat Svitlana op Instagram haar definitie van “luxe” deelde. Waarmee ze mij het laatste zetje gaf om iets te gaan dóén – in plaats van met betraande ogen het nieuws volgen, afgewisseld met moeite hebben om me op skincare te concentreren, omdat dat ineens zo ridicuul leek. View this post on Instagram A post shared by Svitlana Bevza 🇺🇦 (@bevza_svitlana) Inmiddels word ik dusdanig in beslag genomen door al dat “doen” voor Oekraïne, dat daar online even weinig van te zien is. Maar voordat ik weer “achter de schermen” verder ga, verte

Heb je een vraag over huidverzorging? Stel me die op Instagram!

 

Nu het Nederlandse vaccinatieprogramma eindelijk een beetje op stoom begint te komen, komt ook de oprichting van the•care•connection in zicht. Dat wordt de stichting “achter” the•brainy•beaut, waarvan de oprichting vooral noodzakelijk bleek om administratieve en fiscale redenen. Uiteraard kun je hier straks alle doelstellingen van the•care•connection volledig inzien, maar de kern blijft ongewijzigd: het bieden van onafhankelijke, transparante informatie over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. 

Alhoewel je hier nog vele jaren gratis toegang kunt krijgen tot informatie over huidverzorging die (tóch!) onafhankelijk / merkneutraal is en geen verborgen reclame bevat – zullen sommige features straks alleen nog beschikbaar zijn voor betalende abonnees. Een daarvan wordt het stellen van vragen over huidverzorging en/of huidissues: die beantwoord ik binnenkort nog steeds met heel veel plezier, maar niet meer “voor niks”. De reden daarvoor is eenvoudig: ik was soms hele dagdelen zoet met het beantwoorden van vragen die ik per mail, DM en WhatsApp ontving. Vele dagdelen die bij elkaar opgeteld minstens enkele fulltime werkweken vormden, die ik dus niet kon besteden aan het schrijven van artikelen, factsheets en reviews – en waarin er geen enkele eurocent binnenkwam voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Dat moet dus echt anders.

AMA op Instagram

Maar het duurt nog even voordat de “members only”-site er is en in de tussentijd beantwoord ik nog steeds je vraag “gratis en voor niks”. Je kunt me die vraag stellen via Instagram, als reactie onder de “AMA”-post. Als je vraag eenvoudig snel te beantwoorden is, dan doe ik dat meteen via Instagram – en anders doe ik het hier. Vragen die ik ontvang per e-mail, DM of WhatsApp zal ik niet meer beantwoorden. En nee, ik vind het niet leuk om zo streng te moeten zijn... maar als ik dat niet ben, dan kom ik te weinig aan bloggen toe – en daardoor niet aan fondsenwerving.

Ik hoop op je begrip en verheug me op een nadere kennismaking via Instagram!

Blijf blij en gezond,
Mariella

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: