Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Heb je een vraag over huidverzorging? Stel me die op Instagram!

 

Nu het Nederlandse vaccinatieprogramma eindelijk een beetje op stoom begint te komen, komt ook de oprichting van the•care•connection in zicht. Dat wordt de stichting “achter” the•brainy•beaut, waarvan de oprichting vooral noodzakelijk bleek om administratieve en fiscale redenen. Uiteraard kun je hier straks alle doelstellingen van the•care•connection volledig inzien, maar de kern blijft ongewijzigd: het bieden van onafhankelijke, transparante informatie over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. 

Alhoewel je hier nog vele jaren gratis toegang kunt krijgen tot informatie over huidverzorging die (tóch!) onafhankelijk / merkneutraal is en geen verborgen reclame bevat – zullen sommige features straks alleen nog beschikbaar zijn voor betalende abonnees. Een daarvan wordt het stellen van vragen over huidverzorging en/of huidissues: die beantwoord ik binnenkort nog steeds met heel veel plezier, maar niet meer “voor niks”. De reden daarvoor is eenvoudig: ik was soms hele dagdelen zoet met het beantwoorden van vragen die ik per mail, DM en WhatsApp ontving. Vele dagdelen die bij elkaar opgeteld minstens enkele fulltime werkweken vormden, die ik dus niet kon besteden aan het schrijven van artikelen, factsheets en reviews – en waarin er geen enkele eurocent binnenkwam voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Dat moet dus echt anders.

AMA op Instagram

Maar het duurt nog even voordat de “members only”-site er is en in de tussentijd beantwoord ik nog steeds je vraag “gratis en voor niks”. Je kunt me die vraag stellen via Instagram, als reactie onder de “AMA”-post. Als je vraag eenvoudig snel te beantwoorden is, dan doe ik dat meteen via Instagram – en anders doe ik het hier. Vragen die ik ontvang per e-mail, DM of WhatsApp zal ik niet meer beantwoorden. En nee, ik vind het niet leuk om zo streng te moeten zijn... maar als ik dat niet ben, dan kom ik te weinig aan bloggen toe – en daardoor niet aan fondsenwerving.

Ik hoop op je begrip en verheug me op een nadere kennismaking via Instagram!

Blijf blij en gezond,
Mariella

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: