Doorgaan naar hoofdcontent

PHA'S: ZUURTJES OM TE ONTHOUDEN

Review: Facetheory PolyPep Collagen Boosting Serum S8

  Een gelukkig huwelijk tussen een peptide én een “zure” exfoliant is uitermate zeldzaam. Dit omdat de meeste peptiden letterlijk uit elkaar vallen in niet-actieve deeltjes wanneer ze te dicht in de buurt komen van een zuur. Toch is dit PolyPep Serum zo'n gelukkig huwelijk. Een polygaam huwelijk zelfs, van twee Polyhydroxy Acids (PHA's) met ChroNOLine™ – een biomimetische lipopeptide gebaseerd op een specifiek gedeelte van TGF-β. Dat is goed nieuws wanneer je geen of/of-keuze wilt maken tussen een “anti-rimpel peptide” en een exfoliant – want Facetheory biedt je hiermee én/én. Jammer is alleen dat dit sprookjeshuwelijk bijna net zo kleverig is als… tja, Bruidstranen. Gluconolactone en lactobioninezuur: NeoStrata paradepaardjes die superzacht, maar effectief exfoliëren – en méér Gluconolactone en lactobioninezuur werden in de jaren '90 ontdekt en gepatenteerd door dermatologen en NeoStrata oprichters dr. Eugene VanScott en dr. Ruey Yu. Daardoor waren deze twee Polyhydroxy Ac

Heb je een vraag over huidverzorging? Stel me die op Instagram!

 

Nu het Nederlandse vaccinatieprogramma eindelijk een beetje op stoom begint te komen, komt ook de oprichting van the•care•connection in zicht. Dat wordt de stichting “achter” the•brainy•beaut, waarvan de oprichting vooral noodzakelijk bleek om administratieve en fiscale redenen. Uiteraard kun je hier straks alle doelstellingen van the•care•connection volledig inzien, maar de kern blijft ongewijzigd: het bieden van onafhankelijke, transparante informatie over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. 

Alhoewel je hier nog vele jaren gratis toegang kunt krijgen tot informatie over huidverzorging die (tóch!) onafhankelijk / merkneutraal is en geen verborgen reclame bevat – zullen sommige features straks alleen nog beschikbaar zijn voor betalende abonnees. Een daarvan wordt het stellen van vragen over huidverzorging en/of huidissues: die beantwoord ik binnenkort nog steeds met heel veel plezier, maar niet meer “voor niks”. De reden daarvoor is eenvoudig: ik was soms hele dagdelen zoet met het beantwoorden van vragen die ik per mail, DM en WhatsApp ontving. Vele dagdelen die bij elkaar opgeteld minstens enkele fulltime werkweken vormden, die ik dus niet kon besteden aan het schrijven van artikelen, factsheets en reviews – en waarin er geen enkele eurocent binnenkwam voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Dat moet dus echt anders.

AMA op Instagram

Maar het duurt nog even voordat de “members only”-site er is en in de tussentijd beantwoord ik nog steeds je vraag “gratis en voor niks”. Je kunt me die vraag stellen via Instagram, als reactie onder de “AMA”-post. Als je vraag eenvoudig snel te beantwoorden is, dan doe ik dat meteen via Instagram – en anders doe ik het hier. Vragen die ik ontvang per e-mail, DM of WhatsApp zal ik niet meer beantwoorden. En nee, ik vind het niet leuk om zo streng te moeten zijn... maar als ik dat niet ben, dan kom ik te weinig aan bloggen toe – en daardoor niet aan fondsenwerving.

Ik hoop op je begrip en verheug me op een nadere kennismaking via Instagram!

Blijf blij en gezond,
Mariella

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: