Doorgaan naar hoofdcontent

ACTUEEL

Lezersvraag: Is het collageenpoeder van Oslo Skin Lab inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven? ••• DEEL II •••

  “Ben jij op de hoogte van het collageen poeder van Oslo Skin Lab, genaamd The Solution? Is dit inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven?” Die vraag stelde Ingrid me in februari 2020. Ik was op dat moment druk bezig met de laatste voorbereidingen van de oprichting van the•care•connection. Dat is de stichting waarvan de oprichting noodzakelijk bleek voor de administratieve en met name fiscale kant van de missie van the•brainy•beaut: lezers eerlijk, onafhankelijk en transparant informeren over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Door COVID-19 heeft de formele oprichting van the•care•connection straks een jaar vertraging opgelopen – maar dát zag ik uiteraard niet aankomen toen ik de mail van Ingrid ontving. Druk, druk, druk als ik was vond ik pas na een maand de tijd om Ingrid te antwoorden – en dat deed ik even snel als eerlijk. Nú – bijna 10 maanden en as we speak  24.319 paginaweerg

Heb je een vraag over huidverzorging? Stel me die op Instagram!

 

Nu het Nederlandse vaccinatieprogramma eindelijk een beetje op stoom begint te komen, komt ook de oprichting van the•care•connection in zicht. Dat wordt de stichting “achter” the•brainy•beaut, waarvan de oprichting vooral noodzakelijk bleek om administratieve en fiscale redenen. Uiteraard kun je hier straks alle doelstellingen van the•care•connection volledig inzien, maar de kern blijft ongewijzigd: het bieden van onafhankelijke, transparante informatie over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. 

Alhoewel je hier nog vele jaren gratis toegang kunt krijgen tot informatie over huidverzorging die (tóch!) onafhankelijk / merkneutraal is en geen verborgen reclame bevat – zullen sommige features straks alleen nog beschikbaar zijn voor betalende abonnees. Een daarvan wordt het stellen van vragen over huidverzorging en/of huidissues: die beantwoord ik binnenkort nog steeds met heel veel plezier, maar niet meer “voor niks”. De reden daarvoor is eenvoudig: ik was soms hele dagdelen zoet met het beantwoorden van vragen die ik per mail, DM en WhatsApp ontving. Vele dagdelen die bij elkaar opgeteld minstens enkele fulltime werkweken vormden, die ik dus niet kon besteden aan het schrijven van artikelen, factsheets en reviews – en waarin er geen enkele eurocent binnenkwam voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Dat moet dus echt anders.

AMA op Instagram

Maar het duurt nog even voordat de “members only”-site er is en in de tussentijd beantwoord ik nog steeds je vraag “gratis en voor niks”. Je kunt me die vraag stellen via Instagram, als reactie onder de “AMA”-post. Als je vraag eenvoudig snel te beantwoorden is, dan doe ik dat meteen via Instagram – en anders doe ik het hier. Vragen die ik ontvang per e-mail, DM of WhatsApp zal ik niet meer beantwoorden. En nee, ik vind het niet leuk om zo streng te moeten zijn... maar als ik dat niet ben, dan kom ik te weinig aan bloggen toe – en daardoor niet aan fondsenwerving.

Ik hoop op je begrip en verheug me op een nadere kennismaking via Instagram!

Blijf blij en gezond,
Mariella

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: