Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Mijn Huidverzorgingsroutine – April 2021: Trouble in Paradise

 

Mijn huidige huidverzorgingsroutine heb ik “Trouble in Paradise” gedoopt. Want alhoewel een aantal van de onderstaande producten paradijselijk fijn zijn, staan er ook enkele bij-gebrek-aan-betertjes tussen, die ik niet was gaan of blijven gebruiken als de Derde COVID-19 Golf niet zo groot en gevaarlijk was geweest. Daarnaast zijn er twee producten die je op een ongebruikelijke plaats aantreft: een ongelooflijke fijne handcrème die ik tot nachtcrème heb gepromoveerd – en een nachtcrème die lang deel uitmaakte van mijn collectie handcrèmes, maar die tegenwoordig dienst doet als dagcrème.

Zoals altijd in mijn routine-overzicht geen afbeeldingen van alle producten, want dat bespaart me enorm veel tijd. Maar uiteraard wel weer links* naar (veel) meer informatie over de producten, mét foto's.

Blijf blij en gezond,
Mariella

REINIGING

Omdat ik als “risicogroepie” tot eenzame opsluiting ben veroordeeld, gebruik ik nauwelijks nog make-up. Desalniettemin reinig ik mijn gezicht, hals en coeur nog steeds trouw twee keer per dag. Om de restjes van hulpstoffen te verwijderen die gedurende de dag of nacht niet op mijn huid zijn achtergebleven – maar ook gewoon omdat ik het lekker vind, zo'n verfrissend wasbeurtje. 

Frulatte (Arganicare) Vitamin C 2-in-1 Foaming Face Cleanser
Inmiddels doe ik ruim 8 maanden met deze foam die zo foeilelijk van buiten is, maar zo heerlijk zacht van binnen. Daardoor wordt de prijs/kwaliteitsverhouding nog steeds elke week beter – en die was al zo goed (€ 7,01 voor 225 ml!) Je moet wél keurig de gebruiksaanwijzing volgen, trouwens: eerst je gezicht en omstreken nat maken, voordat je de foam aanbrengt en verdeelt – en die daarna goed afspoelen (of afwassen, zoals ik) Doe je dat niet, dan kan je huid na afloop wat strak aanvoelen in plaats van lekker opgefrist.

HEMA Gezichtsreinigingswantjes
Ook deze superzachte waswantjes gaan een eeuwigheid mee, daarvoor zijn ze tenslotte gemaakt. Behalve wanneer je er make-up-als-in-mascara mee verwijdert – iets waarvan HEMA stelt dat het kan. Dat geeft zwarte vlekken die nooit meer helemaal verdwijnen, waardoor het wantje grauw gaat ogen – wat voor mij de reden was om er eentje vroegtijdig aan z'n einde te laten komen tijdens intensieve keukendiensten. (En ja, ook daarbij is zo'n wantje heel handig, vooral voor het schoonmaken van lastige hoekjes en richeltjes.)
De poging om met een wantje mascara te verwijderen, was trouwens hartstikke tevergeefs – maar dat komt wellicht doordat ik geen HEMA mascara gebruik, maar de Lash Volumiser 38°C van Sensai. Zelfs bij de benodigde 38°C was er veel te veel gewrijf voor nodig om slechts een piepklein beetje van die mascara te verwijderen. Als ik alle mascara had moeten verwijderen met slechts een vochtig wantje, dan was ik een half uur bezig geweest en had ik de delicate huid rond mijn ogen hopeloos in de stress geholpen.

Garnier Bio Micellair Reinigingswater
Garnier is een merk van L'Oréal – en met producten van L'Oréal is er eigenlijk altijd wel iets. Daarom gebruik ik eigenlijk nooit L'Oréal producten, maar ja... sinds COVID-19 zien we onszelf wel vaker gedwongen tot het maken van uitzonderingen op gulden regeltjes. Uiteraard is er ook met dit Garnier Micellair water “iets”. Twee ietsjes zelfs. Het eerste iets is de reden zelfs dat ik dit watertje kocht: er staat “Micellair” op de fles, maar er is geen micel in te vinden. Dat vind ik persoonlijk een goede zaak, want ik blief geen micellen in leave on-reinigingsproducten. Micellen zijn namelijk synthetische blokpolymeren, vaak luisterend naar de INCI-naam POLAXAMER 184. En ik reinig mijn huid om die te reinigen – niet om er blokpolymeren met een obees moleculair gewicht op te smeren. Maar er zijn heel veel mensen die voor het reinigen van hun gezicht juist heel graag een écht micellair watertje gebruiken. Voor die mensen is dit watertje waarschijnlijk een miskoop: doordat de micellen ontbreken reinigt het veel minder snel en grondig.
Het tweede ietsje is de korenbloem die op de flacon prijkt – terwijl korenbloem pas het derde plantje is dat aan dit watertje te pas kwam. Het komt op de INCI-lijst na maïs (propanediol) en gerst (hordeum vulgare) Tja... korenbloem oogt beter en heeft de folklore mee; een andere verklaring heb ik niet. Maar persoonlijk ben ik méér onder de indruk van de maïs in dit verhaal: ZEMEA®, zoals de merknaam van propanediol luidt, is al enkele jaren een van mijn favoriete hulpstofjes. Onder meer door de moisturizende, maar plak-vrije eigenschappen. Omdat dit watertje in een 400 ml flacon komt, is de prijs/kwaliteitsverhouding helemaal niet verkeerd – en ook over het gebruik ervan heb ik niks te klagen. Ik vind het alleen zo jammer dat de genoemde ietsjes tegen het jokken aanleunen. Iets dat L'Oréal dus ook anno 2021 nog iets te vaak doet.

Nivea Oogmake-up Remover Double Effect
Ik verwijder mijn oogmake-up eigenlijk altijd met de “double effect” olie uit de Albert Heijn Care-lijn. (Ook die bevat POLAXAMER 184, maar daarmee kan ik in dit geval prima leven omdat ik de restantjes van oogmake-up removers sowieso altijd met een tonic / lotion / watertje verwijder. Siliconenolie bijvoorbeeld, is heerlijk efficiënt om mascara en andere hooggepigmenteerde, langhoudende make-up mee te verwijderen – maar moet er zelf óók weer helemaal af.) De Care remover was echter uitverkocht en dus moest ik op zoek naar een plaatsvervangend Albert Heijntje.
Dat werd deze Nivea remover, die in grote lijnen overeenkomt met die van het Albert Heijn huismerk. Op de micellen na – en dat scheelt toch weer een paar synthetische blokpolymeren. Maar verder is de remover een typisch gevalletje groenwasserij: naast (alweer) een korenbloem, prijkt de tekst “gezuiverd water”. Gezuiverd water vermengd met onder meer kleurstoffen, siliconenolie en trisodium EDTA: net zo zuiver als een vijf euro biljet vóór COVID-19, dus.

OCHTENDROUTINE

AHAVA Men's Age Control All-In-One Eye Care
Deze crème voor de oogcontouren lag al een hele tijd lag te wachten in mijn cadeautjeslade, om te geven aan een jarig Jobje van de andere kunne. Door COVID-19 werd het echter een cadeautje voor mezelf, nadat ik tubetje #3 had leeg gemaakt van zijn luxe zusje, het AHAVA Dead Sea Osmoter Eye Concentrate Yought and Cellular Energizing Serum. Het voor mij belangrijkste verschil tussen die twee is dat AHAVA in de formule voor heren het ingrediëntencomplex achterwege heeft gelaten dat voor mij dé doorslaggevende reden was ooit met het “dames-serum” te beginnen”: Beautifeye®. Maar ook deze crème is plezierig in gebruik – en helpt wallen te verminderen dankzij een stevig scheutje cafeïne. Daarnaast bevat de crème enkele mooie ingrediënten die bruine verkleuring onder de ogen tegengaan; iets waarvan ik gelukkig geen last heb, maar ja... beter mee verlegen, dan om verlegen, toch? 

Facetheory PolyPep Collagen Boosting Serum S8
Als dat stomme COVID-19 gedoe er niet was geweest, dan had ik dit serum al lang ritueel uit het raam gesodemieterd. Dat terwijl het zo geweldig leek, door de combinatie van 2,5% ChroNOline™ met gluconolactone. ChroNOline™ is een complexje uit de stal van Lucas Meyer, waarvan het actieve bestanddeel wordt gevormd door “anti-rimpel lipopeptide” Caprooyl Tetrapeptide-3. Deze peptide is meer stabiel dan z'n soortgenoten en kan mede daardoor mooi gecombineerd worden met gluconolactone – een relatief onbekend exfoliërend zuurtje (dat trouwens al tientallen jaren “oud” is)
In theory klopt het allemaal, maar in de praktijk leverde het een vreselijk vies plakkerig serum op. Zó plakkerig, dat ik blij was dat ik door de COVID-schaarste het serum nog maar eens per dag “hoefde” te gebruiken. Om ChroNOline™-resultaten te behalen is twee maal daags gebruik nodig en dus doe ik het nu alleen nog voor de gluconolactone. Want het moet gezegd: het serum exfolieert uitstekend.

Albert Heijn Care Q10 Nachtcrème
Niks ten nadele van de Q10 uit de naam van deze nachtcrème, maar dat ingrediënt was niet de reden waarom ik twee jaar lang altijd een pot van deze crème in huis had – om te gebruiken als handcrème, wel te verstaan. Dat trouwe gebruik van deze crème had van alles te maken met niacinamide. En niacinamide is ook de reden waarom mijn handcrème-die- eigenlijk-een-nachtcrème-is, momenteel even dienst doet als dagcrème. In de Albert Heijn Care Q10 Dagcrème vind ik het percentage niacinamide namelijk te laag. 
Voor een COVID-19 noodgreepje doet deze crème het heel okay, ook als basis voor make-up. Het vermindert zelfs het vieze gePolyPlak een klein beetje. Mocht je na het lezen van mijn review (link onderstaand) ook een pot in huis willen halen, weet dan dat Albert Heijn de verpakking ondertussen heeft gewijzigd in huisstijl-blauw.

Patchology Lip Service Gloss-To-Balm Treatment
De lekkerste lipverzorging die ik ooit heb gebruikt – en de best verzorgende ook, dankzij niacinamide, hyaluronzuur en Granactive AGE®. Pepermunt zorgt voor een fris gevoeletje – terwijl een prikkeltje de doorbloeding stimuleert, waardoor je lippen roder worden (een beetje zoals na het betere zoen-werk) Verslavend lekker, maar dusdanig goed geformuleerd dat mijn eerste tubetje nu al bijna een half jaar mee gaat. Daardoor kan ik deze korte lofzang dus afsluiten met: “een giga-goede prijs/kwaliteitsverhouding”.

ZONBESCHERMING

Ons eigen DSM was járen geleden een van pioniers die de enorme potentie van niacinamide inzagen en daarnaar even uitgebreid als deskundig onderzoek begonnen te verrichten. De rest is geschiedenis – die vrij kort geleden een klein, maar kostbaar vervolg kreeg: onderzoek van DSM liet zien dat niacinamide – naast alle andere prachtige dingen die het doet – ook nog eens helpt bij het voorkomen van schade door blauw licht. Sindsdien gebruik ik overdag geen aparte bescherming meer tegen blauw licht. Maar nu de dagen weer langer worden, poeder ik er toch nog maar wat extra bescherming bij met de ZO Skin Health Sunscreen + Powder Broad-Spectrum SPF 30. Juist ook met oog op UV-A straling die dóór ramen heen weet te dringen.

AVONDROUTINE

Meditopics Doorbloedingsmasker
Dit masker vormt samen met de Retinol Crèmes mijn favoriete trio Meditopics producten. Ik vind het heerlijk om te gebruiken, ook al is het dan allesbehalve een masker om onderuit op de bank mee te gaan liggen relaxen. Binnen enkele minuten wordt de doorbloeding van je gezichtshuid namelijk zó gestimuleerd dat je letterlijk een hoofd als een radijsje krijgt – en dien je het masker te verwijderen.

Facetheory Regenacalm Serum S1 Pro
1% ingekapselde retinol in een mix van mooie moisturizers: de samenvatting van dit serum is bijna korter dan de naam. In tegenstelling tot het bovengenoemde PolyPlak serum, was deze Facetheory formule allesbehalve een miskoop. Ik heb er inmiddels zo'n vijf flaconnetjes van leeggemaakt, waardoor mijn huid er volledig aan gewend is en ik het inmiddels probleemloos voor mijn oogcontouren kan gebruiken.

Arganicare – Advanced Eye Cream
Een ongelooflijk fijne crème voor de oogcontouren, die ik het liefste twee keer per dag zou gebruiken – maar dan zou het einde van de royale 30 ml pot (die slechts zo'n € 14,00 kost!) te snel in zicht komen. De zachte, romige textuur maakt de oogcrème heerlijk om te gebruiken – en de formule is niet minder dan fantastisch. Allereerst bevat de crème een vrij hoge concentratie niacinamide, plus uiteraard de arganolie uit de naam – maar ook ontbreken enkele ingrediëntencomplexen niet, die speciaal zijn ontwikkeld voor de delicate huid rond de ogen. Plus hyaluronzuur, anti-oxidanten en tja, nóg meer... 

Lavido Patchouli Nurturing Hand Cream
Een handcrème gebruiken voor je gezicht: het is zo oud als DECIEM, maar voor mij is dit de eerste keer. Ik kocht de Lavido Hand Cream voor wat extra, écht puur nature TLC voor mijn handen, maar hij bleek zó fijn dat ik 'm al snel tot nachtcrème promoveerde. En als zodanig komt hij waarschijnlijk nog wel eens terug in mijn routine. Want wow, wat is dat lekker: een nachtcrème die verzorgt, verzacht en hydrateert – maar tóch direct intrekt, zonder ook maar een spoortje geglim of geplak achter te laten. Dat vind ik in de lente al fijn, maar in de zomer ga ik daarvan nog veel blijer worden. Daarnaast bevat de crème salicylzuur: de milde exfoliant, die tevens poriën ontdoet van talgophopinkjes – en die ik nog niet eerder was tegen gekomen in een plezierige formule van een fijn merk.

SUPPLEMENTEN

De omega-3 vetzuren EPA en DHA in een hoge dosering gebruik ik voor mijn gezondheid – en hebben als prettige bijkomstigheid dat ze ook heel goede dingen voor de huid doen. De naam van het omega 3-supplement dat ik momenteel gebruik laat ik echter achterwege en een link plaats ik al helemaal niet, omdat ik op de site van het merk misleidende claims heb aangetroffen. Na mijn COVID-19-shot ga ik dus zo snel als mogelijk op zoek naar een omega 3-supplement waarmee ik wél voor de dag kan komen.

Verder gebruik ik uiteraard vitamine C in een hoge dosering, maar ook dat is een bij-gebrek-aan-betertje – zij het dan 100% misleidende claims-vrij: ❥ Albert Heijn Care Vitamine C1000 tabletten time released. In dit geval word ik gewoon niet zo blij van de synthetische toevoegingen...

Sowieso ben ik op dit moment zoekende naar goede, integere en dus geloofwaardige voedingssupplementen c.q. nutricosmetics. Een zoektocht waarbij ik soms moedeloos wordt van de idioterie die ik tegenkom: van “oergenen” tot hyaluronzuur in “vegan” capsules van rundergelatine. En dan heb ik het nog niet over al die plantaardige “collageen boosters” die geen enkel ingrediënt bevatten waarvan is aangetoond dat het iets doet voor de collageenproductie, op een klein schepje vitamine C na... Dus mail me alsjeblieft als je een tip voor me hebt: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

*)
❥: link naar review the•brainy•beaut
: link naar informatie producent, importeur of webshop
: shop & support-link – wanneer jij het product aanschaft via zo'n link, dan gaat er tot 10% commissie over je totale aankoopbedrag naar MS-onderzoek verricht aan het Amsterdam UMC. Uiteraard kun je de link ook alleen gebruiken om aanvullende informatie te vinden.

COLLAB-INFO
the•brainy•beaut hecht bijzonder aan naleving van de Reclame Code. Daarom vind je vanaf 2021 onder elke review, vermelding of promotie informatie over de samenwerking die daar (eventueel) aan ten grondslag ligt. 

Geen van bovenstaande merken heeft betaald voor een vermelding in dit artikel en/of voor de review waarnaar wordt verwezen. Geen van bovenstaande merken heeft op wat voor wijze dan ook getracht invloed uit te oefenen op de inhoud van dit artikel. Ik heb alle bovenstaande producten zelf gekocht, met uitzondering van de ZO Skin Health Sunscreen + Powder die ik vrijblijvend kosteloos toegezonden kreeg. the•care•connection ontvangt tot 10% commissie over aankopen via de links die gemarkeerd zijn met een  rood hartje – en die, zoals eerder aangegeven, bestemd is voor MS-onderzoek verricht aan het Amsterdam UMC.


© Het wordt gewaardeerd wanneer je deze post deelt op social media. Wanneer je bovenstaande informatie verwerkt in een artikel of web(shop)pagina van eigen hand, dan is het plaatsen van een link naar the•brainy•beaut of dit specifieke artikel wel zo netjes. Het gebruik van de tekst is pas toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming – ook wanneer het slechts een deel of enkele delen betreft: thebrainybeaut@thecareconnection.nl 

En onthoud: er is een speciale plaats in de hel voor copycats die jatten van een blog waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor medisch wetenschappelijk onderzoek ;-)


DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: