Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Let op: Het collageenpoeder van Lucovitaal bevat geen VERISOL® (meer)

 


Het Collageen Beauty Poeder van Lucovitaal leek lange tijd een prima product voor iedereen die de inmiddels beroemde anti-aging effecten van VERISOL® wilde behalen, zonder daarbij te geven om gebruiksgemak en een mooie verpakking. Daarnaast is de 54 grams pot zo ongeveer altijd wel ergens in een “1+1 gratis aanbieding” te vinden, waardoor het een voordelig alternatief was voor de vaak fraai vormgegeven single dose sachetjes met VERISOL®. Maar helaas... de kiloknaller van de voedingssupplementen vermeldt VERISOL® niet langer als ster-ingrediënt van het Collageen Beauty Poeder. Ook de blog-pagina is verwijderd, waarin Lucovitaal VERISOL® omschreef als “het geheim van de verjongende werking” van het Beauty Poeder.

Gelukkig voor de VERISOL®-fans bestaan er voldoende alternatieven – in potjes, zakjes en doosjes met sachets. Wel is een waarschuwing op z'n plaats: door de enorme populariteit van VERISOL® verschijnen er steeds meer poedertjes op de markt die claimen een VERISOL®-werking te bezitten – terwijl het percentage VERISOL® daarvoor te laag is. En er zijn zelfs producenten die uitgebreid refereren aan de VERISOL®-studies – terwijl hun product geen enkel procentje VERISOL® bevat.


DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: