Doorgaan naar hoofdcontent

Pity Party

Mijn Huidverzorgingsroutine – Juli 2021: Pity Party

  Mijn huidige huidverzorgingsroutine draagt de naam “Pity Party” omdat die voor een aanzienlijk deel bestaat uit producten die ik noodgedwongen bij Kruidvat bestelde – en Kruidvat is en blijft nu eenmaal “maar” een drogist. De “pity” zit 'm echter vooral in de Corona-nood: als “risicogroepie” verbleef ik tot 26 juli in strikte isolatie en ontving ik dus ook geen koeriers aan de deur. En omdat ik kennelijk iets te optimistisch was geweest tijdens het hamsteren van huidverzorging in de pauze tussen de tweede en derde COVID-golf, was ik tijdens de vierde aangewezen op Kruidvat. Daar haalde ik de producten die ik online had besteld op, tijdens het ene uurtje per week dat ik naar buiten ging. Maar daarmee eindigt de “pity” dan ook, want hoe vervelend allemaal ook – dankzij Kruidvat werd mijn huidverzorgingsroutine toch nog een bescheiden feestje. Want tegenwoordig kunnen we serums met adequate percentages van basic actives – zoals retinol, niacinamide, salicylzuur en gestabiliseerde vi

Hopelijk tot snel!

 Allereerst: fijn dat je er bent – ik hoop dat je dit in goede gezondheid leest en dat de COVID-19 blues aan je voorbij gaan. En mocht je een trouwe lezer zijn die even langskomt om te zien of ik nieuwe artikelen heb gepubliceerd: enorm fijn dat je er opnieuw bent, want trouwe lezers hebben een speciaal plekje in mijn bloggershart. Helaas heb ik sinds vorige maand geen enkel nieuw artikel gepubliceerd en zal het nog wel even duren voordat je hier weer vers leesvoer aantreft. Ook durf ik niet te zeggen hoe lang de radiostilte – die vorige maand zo onverwacht inviel – nog zal blijven duren.
De oorzaak daarvan is gelukkig niet ernstig of verdrietig, maar wel een beetje lastig. Mijn stilte heeft namelijk van alles te maken met de bijwerkingen van tramadol – een pijnstiller. Die bijwerkingen zijn tijdens de eerste weken van gebruik het sterkst, daarna nemen ze af. Dat was en is bij mij niet anders: in januari was ik aanvankelijk anderhalve week zó wappie, dat The Sims spelen het enige was dat ik met goed fatsoen op mijn laptop kon doen. Dat verbeterde langzaam en uiteindelijk verdween ook de rare, duizelige mist. Mijn hoofd leek weer van mij – en dat ís het ook wel, maar slechts 95% van de tijd. In de overige 5% blijkt er ergens toch nog een stukje té beneveld. Daardoor vergeet ik bijvoorbeeld soms dingen – uiteraard vaak díe dingen die het meest onhandig zijn om te vergeten. Ook schreef ik ineens rare dingen in conversaties per app of e-mail. Zo had ik over een KNO-arts terwijl ik een oogarts bedoelde – en noemde ik een trial waaraan zo'n 150 proefpersonen hadden deelgenomen “kleinschalig”. Daar kon ik samen met mijn gesprekspartners hartelijk om lachen – maar als ik dat soort malle fouten ga maken in artikelen, dan wordt het toch een stuk minder lollig. Mijn maag zou omdraaien als ik dat soort onjuistheden achteraf – weken later – in mijn artikelen zou aantreffen. Vooral omdat ik daarmee jou, de lezer verkeerd zou hebben geïnformeerd. Of onbedoeld zelfs volslagen onzin tegen je zou hebben verkondigd. Dat zou het vervelend maken – want het objectief, onafhankelijk en correct informeren van lezers staat op de eerste plaats. Altijd. Dus voorlopig zal ik even niets publiceren, omdat ik alles dat ik ga schrijven eerst 10 keer, op verschillende momenten, moet nalezen. Of nou ja, móét... wil. Ik wil geen concessies doen waar het de kwaliteit van mijn artikelen betreft (en evenmin op het gebied van objectiviteit en onafhankelijkheid, trouwens) Dus daarom blijf ik nog even stil – terwijl ik hoop snel weer bij je terug te zijn.

Blijf blij en gezond in de tussentijd,
Mariella

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: