Doorgaan naar hoofdcontent

LET'S CONNECT!

Heb je een vraag over huidverzorging? Stel me die op Instagram!

  Nu het Nederlandse vaccinatieprogramma eindelijk een beetje op stoom begint te komen, komt ook de oprichting van the•care•connection in zicht. Dat wordt de stichting “achter” the•brainy•beaut, waarvan de oprichting vooral noodzakelijk bleek om administratieve en fiscale redenen. Uiteraard kun je hier straks alle doelstellingen van the•care•connection volledig inzien, maar de kern blijft ongewijzigd: het bieden van onafhankelijke, transparante informatie over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek.  Alhoewel je hier nog vele jaren gratis toegang kunt krijgen tot informatie over huidverzorging die (tóch!) onafhankelijk / merkneutraal is en geen verborgen reclame bevat – zullen sommige features straks alleen nog beschikbaar zijn voor betalende abonnees. Een daarvan wordt het stellen van vragen over huidverzorging en/of huidissues: die beantwoord ik binnenkort nog steeds met heel veel plezier, maar niet meer

Hopelijk tot snel!

 Allereerst: fijn dat je er bent – ik hoop dat je dit in goede gezondheid leest en dat de COVID-19 blues aan je voorbij gaan. En mocht je een trouwe lezer zijn die even langskomt om te zien of ik nieuwe artikelen heb gepubliceerd: enorm fijn dat je er opnieuw bent, want trouwe lezers hebben een speciaal plekje in mijn bloggershart. Helaas heb ik sinds vorige maand geen enkel nieuw artikel gepubliceerd en zal het nog wel even duren voordat je hier weer vers leesvoer aantreft. Ook durf ik niet te zeggen hoe lang de radiostilte – die vorige maand zo onverwacht inviel – nog zal blijven duren.
De oorzaak daarvan is gelukkig niet ernstig of verdrietig, maar wel een beetje lastig. Mijn stilte heeft namelijk van alles te maken met de bijwerkingen van tramadol – een pijnstiller. Die bijwerkingen zijn tijdens de eerste weken van gebruik het sterkst, daarna nemen ze af. Dat was en is bij mij niet anders: in januari was ik aanvankelijk anderhalve week zó wappie, dat The Sims spelen het enige was dat ik met goed fatsoen op mijn laptop kon doen. Dat verbeterde langzaam en uiteindelijk verdween ook de rare, duizelige mist. Mijn hoofd leek weer van mij – en dat ís het ook wel, maar slechts 95% van de tijd. In de overige 5% blijkt er ergens toch nog een stukje té beneveld. Daardoor vergeet ik bijvoorbeeld soms dingen – uiteraard vaak díe dingen die het meest onhandig zijn om te vergeten. Ook schreef ik ineens rare dingen in conversaties per app of e-mail. Zo had ik over een KNO-arts terwijl ik een oogarts bedoelde – en noemde ik een trial waaraan zo'n 150 proefpersonen hadden deelgenomen “kleinschalig”. Daar kon ik samen met mijn gesprekspartners hartelijk om lachen – maar als ik dat soort malle fouten ga maken in artikelen, dan wordt het toch een stuk minder lollig. Mijn maag zou omdraaien als ik dat soort onjuistheden achteraf – weken later – in mijn artikelen zou aantreffen. Vooral omdat ik daarmee jou, de lezer verkeerd zou hebben geïnformeerd. Of onbedoeld zelfs volslagen onzin tegen je zou hebben verkondigd. Dat zou het vervelend maken – want het objectief, onafhankelijk en correct informeren van lezers staat op de eerste plaats. Altijd. Dus voorlopig zal ik even niets publiceren, omdat ik alles dat ik ga schrijven eerst 10 keer, op verschillende momenten, moet nalezen. Of nou ja, móét... wil. Ik wil geen concessies doen waar het de kwaliteit van mijn artikelen betreft (en evenmin op het gebied van objectiviteit en onafhankelijkheid, trouwens) Dus daarom blijf ik nog even stil – terwijl ik hoop snel weer bij je terug te zijn.

Blijf blij en gezond in de tussentijd,
Mariella

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: