Doorgaan naar hoofdcontent

Oekraïne

Introducing: Svitlana Bevza

  Svitlana Bevza is een Oekraïense fashion designer wiens geweldige werk ik ernstig tekort ga doen in deze post. Ik had je hier heel graag wat van haar ontwerpen laten zien – en hoop dat ik dat later dit jaar alsnog een keer kan doen. Vandaag kwam het er namelijk niet van om tijdens het korte gesprek dat ik met haar had, de zaken kort te sluiten die bij het gebruik van beeldmateriaal komen kijken.  Het is vandaag precies een maand geleden dat Svitlana op Instagram haar definitie van “luxe” deelde. Waarmee ze mij het laatste zetje gaf om iets te gaan dóén – in plaats van met betraande ogen het nieuws volgen, afgewisseld met moeite hebben om me op skincare te concentreren, omdat dat ineens zo ridicuul leek. View this post on Instagram A post shared by Svitlana Bevza 🇺🇦 (@bevza_svitlana) Inmiddels word ik dusdanig in beslag genomen door al dat “doen” voor Oekraïne, dat daar online even weinig van te zien is. Maar voordat ik weer “achter de schermen” verder ga, verte

the•brainy•beaut top 20•2020 – N°17, N°18, N°19 & N°20

 

De “L” van lijstjes zit weer in de maand, dus daarom ook hier een overzicht: de 20 artikelen die in 2020 het meest werden gelezen. In 5 delen zodat het geen ellenlang verhaal wordt – en met blauwe hartjes, want de Pantone Color of the Year 2020 is (en blijft) 19-4052 Classic Blue. Een kleur had niet méér toepasselijk kunnen zijn, want “blue” was 2020 zéker – zij het dan op een verre van klassieke manier.
(Hopelijk blijkt de keuze van Pantone voor 2021 minder profetisch, want dat is een combinatie van twee kleuren: het 17-5104 Ultimate Gray dat logisch is en (inderdaad) praktisch – maar gecombineerd met 13-0647 Illuminating-geel dat behoorlijk flets is, waardoor het niet in de buurt komt van de levendigheid en positiviteit die het volgens Pantone zou bezitten)N°20 | REVIEW: THE ORDINARY SQUALANE CLEANSER & HEMA WAS-WANTJES | GEPUBLICEERD 29 JANUARI 2020 | AANTAL PAGINAWEERGAVEN IN 2020*: 4.492

Een duo dat ik maandenlang samen gebruikte – en waarvan ik verwachte dat nóg maandenlang te gaan doen, misschien zelfs wel heel 2020 lang. Maar toen was daar eind februari het Nieuwe Abnormaal, waardoor er langzaamaan steeds meer producten van The Abnormal Beauty Company uit mijn routine verdwenen. Dit omdat ik tijdens de hoogtepunten van de COVID-19 golven hooguit twee keer per maand een koerier aan de deur wilde laten komen, terwijl er bij DECIEM nogal eens wat uitverkocht was. Daardoor ging ik op zoek naar alternatieven – en het alternatief voor deze cleanser bleek óók heel fijn om samen te gebruiken met de HEMA was-wantjes. Sowieso zijn het vooral de was-wantjes die maken dat ik mijn gezicht, hals en coeur superzacht, maar heel precies en zonder lekken kan reinigen. Al maakt dat de herinneringen aan The Ordinary Squalane Cleanser niet minder plezierig. Dus wie weet, in het Volgende Normaal...

 reviewN°19 | FACETHEORY | REGENERATING MOISTURISER M4 PRO: 1% INGEKAPSELDE RETINOL EN TOCH MAAR € 27,99 | GEPUBLICEERD 18 MEI 2019 | AANTAL PAGINAWEERGAVEN IN 2020*: 4.512 | AANTAL PAGINAWEERGAVEN IN 2019: 1.780 | ▲+2.732

Het was deze crème waarmee Facetheory in 2019 mijn interesse wist te wekken. Ik heb dan ook heel lang gedacht dat dit het eerste product met 1% ingekapselde retinol zou zijn dat ik zou gaan gebruiken. Maar toen besloot Facetheory de verpakking te wijzigen: het licht- en luchtdichte pompje maakte plaats voor een pot. En retinol in een pot is geen goed idee – want de anti-aging superster is gevoelig voor aantasting door licht en lucht. Om die reden koos ik een andere Facetheory-formule met 1% ingekapselde retinol: het Regenacalm Serum S1 Pro – die is minder moisturizend, maar wél verpakt in een UV-werend flaconnetje met doseerpipetje. En er gaan geruchten dat dit serum binnenkort verkrijgbaar zal zijn in een luchtdicht pompje, wat nóg beter zou zijn.

 artikelN°18 | HET KLEINE LEED DAT TRETINOÏNE CRÈME HEET | (OPNIEUW) GEPUBLICEERD: 26 FEBRUARI 2016 | AANTAL PAGINAWEERGAVEN IN 2020*: 4.580 | AANTAL PAGINAWEERGAVEN IN 2019: 1.179 | ▲+3.401

Acht jaar oud en kennelijk nog steeds relevant: mijn artikel over de nadelen van tretinoïne crème, die maakten dat ik in 2013 stopte met het gebruik daarvan. Dat in tegenstelling tot de vele, trouwe fans die “vitamine A zuur”-crème nog steeds kent. Fans die zich al sinds 2019 geconfronteerd zien met een tekort aan deze anti-aging crème, die alleen op artsrecept verkrijgbaar is. Voor hen werd het “gedoetje” waarover ik in 2012 schreef, in 2020 een GEDOE. Hopelijk komt ook daaraan een einde in 2021.

artikelN°17 | MIJN ROUTINE: BLIJVEN BIJ NIACINAMIDE | GEPUBLICEERD: 13 APRIL 2019 | AANTAL PAGINAWEERGAVEN IN 2020*: 5.361 | AANTAL PAGINAWEERGAVEN IN 2019: 1.086 |▲ +4.275

Niacinamide: de mooiste multitasker, die dankzij z'n vriendelijke prijs huidverbeterende formules voor iedereen bereikbaar maakt. Ik maakte in 2013 kennis met dit ingrediënt en dacht dat het in 2020 “oud nieuws” zou zijn. Oud nieuws, dat geweldig goed blijft voor zo ongeveer álle huidjes met al hun specifieke issues – maar wel echt oud. Het verbaast me daarom een beetje dat we “niacinamide” drie keer tegenkomen in deze top 20. 
Anyway, ik bleef niacinamide ook in 2020 trouw – al gebruikte ik meestal andere producten dan het serum dat ik in dit artikel noem, het 10% Niacinamide serum van The Ordinary. Dat was aanvankelijk door de genoemde COVID-19 gerelateerde overmacht, maar later begon ik het gewoon leuk te vinden om andere producten met niacinamide te proberen. Toch blijft dit serum één van mijn all time favorites. Dit door het enorm krachtige statement dat DECIEM ermee maakte in 2013 – maar vooral omdat het zó veel huidjes, zó veel goeds biedt, voor nog geen € 6,00.

 review

*) Aantallen t/m 15 december 2020

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: