Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Mijn huidverzorgingsroutine – november 2020

 

Drie Foeilelijkertjes van Frulatte deze maand, naast drie nieuwe liefdes: de Gloss-To-Balm Lip Treatment van Patchology, de Dermolab Nature Sense Tonic Lotion en een fijne, frisse formule voor de oogcontouren van AHAVA. Verder een gel van Sukin, die uitkomst biedt tijdens de aanhoudende salicylzuur-schaarste en die zich goed laat combineren met glycolzuurpads van ICI Paris XL. Plus uiteraard de producten die ik al maandenlang trouw gebruik. 

Ik ben dus weer terug bij de “zuurtjes” – zij het dan alleen in de ochtend. Want hoe plezierig ik “Buffet” + Copper Peptides 1% van The Ordinary ook vind – ik gebruik het nu alleen in de avond, omdat mijn huid toch echt exfoliërende acids nodig heeft. 

Ook deze keer geen afbeeldingen bij de beschrijvingen – maar links* waarmee je meer informatie kunt vinden over de producten, inclusief foto's. 

Tot slot: mocht jij een nieuw product hebben ontdekt, waarvan je vindt dat ik het ook echt eens zou moeten proberen, dan hoor ik dat heel graag! Hetzelfde geldt voor een product dat jij al jaren dagelijks gebruikt, maar dat ik nog niet ken. Ik zie in beide gevallen met belangstelling uit naar je suggesties: via Instagram of wanneer je niet zo'n “grammer” bent, via thebrainybeaut@thecareconnection.nl

Mooie maand, blijf gezond,
Mariella


Reiniging

Frulatte (Arganicare) Vitamin C 2-in-1 Foaming Face Cleanser
De Foeilelijkste van de drie Frulatte (Arganicare gedoopt door Douglas) Foeilelijkertjes, die nu al drie maanden lang meegaat – ondanks dat ik het romige schuim twee maal per dag gebruik. Onder meer Aquaxyl™, panthenol en gestabiliseerde vitamine C maken de prijs/kwaliteitsverhouding van deze cleanser elke week nóg beter.

HEMA Gezichtsreinigingswantje
Het kan even een gedoetje zijn om van deze wantjes een stapeltje in huis te krijgen. Online mag je er namelijk niet meer dan 5 tegelijk bestellen en in de HEMA winkels zijn ze vaak uitverkocht. Maar dan heb je ook wat: superzachte wantjes waarmee je je gezicht, hals en coeur heel precies én lek-vrij kunt reinigen.

Dermolab Nature Sense Moisturizing Tonic Lotion
Na jarenlang genoegen te hebben genomen met drogisterij-lotionnetjes, is de laatste stap van mijn gezichtsreiniging nu zo “clean” én licht als mogelijk. Geen poloxameren dus en geen hoge concentratie glycerine – maar wel Zemea®, rozenwater en basilicum-extract. In één woord: heerlijk. Hier wil ik nog liters meer van...

Ochtendroutine

ICI PARIS XL – Glycolic Daily Cleansing Pads
Gekocht voor het salicylzuur, dat deze pads zouden bevatten volgens ICI PARIS XL. Maar volgens de INCI-lijst op de verpakking zit er helemaal geen salicylzuur – of welke BHA dan ook – ín. Wel glycolzuur – de AHA der AHA's, die tot voor kort nooit ontbrak in mijn routine. Daarom gingen deze Pads niet retour afzender, maar ben ik ze gaan gebruiken – zij het pas ná dat ik de Dermolab Tonic een kwartiertje heb laten intrekken, om te voorkomen dat een padje de Dermolab-actives vervaagt. 
En het moet gezegd: de Pads zijn helemaal niet onaardig in gebruik. Het meest milde glycolzuur-product dat ik ooit heb gebruikt, dus waarschijnlijk is de concentratie glycolzuur niet al te hoog. Exfoliëren doen ze echter wel, dus ik reken het goed :))

Sukin Blemish Control Spot Banishing Gel
Een van de grootste minpunten van Holland & Barrett? Ze verkopen maar een klein – veel te klein – gedeelte van het Sukin assortiment. Maar gelukkig hebben we Lookfantastic, waar we nagenoeg alle Sukin producten online kunnen bestellen.
De Blemish Control Spot Banishing Gel werd ontwikkeld voor de vette huid met onzuiverheden. Die heb ik niet – dus deze gel was tijdens de eerste dagen dat ik 'm gebuikte te heftig voor mijn huid, met droge schilfertjes als gevolg. Soit, het was dan ook een noodoplossing; de beste plantaardige formule met salicylzuur die ik kon vinden voor een kort “kuurtje”.

AHAVA Dead Sea Osmoter Eye Concentrate Yought and Cellular Energizing Serum
What's in a name? Als dit product een andere naam had gehad, dan had ik er ook van gehouden. Omdat het Beautifeye® bevat bijvoorbeeld, maar onder meer ook chrysine, Vivillume™ en cafeïne – plus uiteraard AHAVA’s Osmoter™. Een fris, lichtgewicht serum dat ik 's ochtends en avonds gebruik – vóór de “zwaardere” serums met siliconen en/of oliën.

Patchology Lip Service Gloss-To-Balm Treatment
Vooral in de herfst en winter kunnen mijn lippen wel wat extra goede zorgen gebruiken. Hoe hoger de CV – hoe droger en gevoeliger mijn huid, vooral die van mijn lippen. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze formule van Patchology heb ontdekt – en ik zal waarschijnlijk 4 seizoenen lang blij blijven, want dit is de fijnste lipverzorging die ik ooit heb gebruikt. De formule is geweldig: hyaluronzuur en niacinamide bijvoorbeeld, plus Granactive AGE® (inderdaad, een broertje van het beroemde Granactive Retinoid®) Ook leuk: een pepermuntje en een prikkeltje, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en je lippen direct wat voller en roder worden.

Frulatte (Arganicare) Vitamin C Anti-Aging Serum
Ook dit Frulatte product is zó zuinig in gebruik dat ik er waarschijnlijk máánden mee ga doen. De “Vitamin C” uit de naam wordt gevormd door Ascorbyl Tetraisopalmitate en daar is niks mis mee, maar persoonlijk vind ik een ander ingrediënt veel interessanter: MAJESTEM™ – een neefje van MATRIXYL™ synthe'6™, die trouwens ook in dit serum te vinden is. MAJESTEM™ heeft een liftend effect – niet alleen op de huid van de wangen en rond de ogen, maar juist ook op de huid in de nek. 

Frulatte (Arganicare) Vitamin C Moisturizing Cream
“Beauty attracts the eye, but personality captures the heart”, zeggen ze wel. Met het mooie “karakter” van deze crème wist het lelijke Frulatte mijn hart te winnen: ik kocht 'm als handcrème, maar hij bleek zó fijn in gebruik dat ik 'm al snel tot dag- en nachtcrème promoveerde. Gestabiliseerde vitamine C, MATRIXYL™ synthe'6™, niacinamide, hyaluronzuur: het zit er allemaal in, naast een aantal fijne plantaardige ingrediënten. 

Make-up met een beetje méér

Als ik dan toch make-up gebruik, dan liever make-up die een beetje meer doet dan optisch bedriegen. Dus mijn-huid-maar-beter jokkebrok ik ook deze maand weer bij elkaar met Hylamide HA Blur en de Dior Flash Luminizer. Maar mijn derde, vaste leugentje-om-bestwil, de Hylamide Photography Foundation – wissel ik nu steeds vaker af met een cadeautje van Vita Liberata: hun Beauty Blur Skin Tone Optimizer. Die geeft iets meer dekking, zonder op foundation te lijken, plus een gezond kleurtje – en vooral nóg meer blur. Daarnaast is de formule verrijkt met hyaluronzuur, panthenol en zijdeproteinen. Ook leuk: door de Sunless Glow technologie van Vita Liberata ontwikkelt je huid tijdens het dragen een natuurlijk, zomers kleurtje dat tot 7 dagen blijft.

Zonbescherming

Zonbescherming is les 1, 2, 3, 4 en 5 wanneer het om anti-aging huidverzorging gaat. Ook in de herfst en winter, want UV-A houdt geen winterslaap – en dringt bijvoorbeeld op bewolkte dagen door de wolken heen. De ZO Skin Health Sunscreen + Powder Broad-Spectrum SPF 30 biedt mijn huid breedspectrum bescherming tegen UV-straling en blauw licht. Dat zónder te interfereren met mijn “mijn-huid-maar-beter-make-up”; het ultrafijne poeder, met lichtweerkaatsende deeltjes, vormt daar juist een onzichtbare-zichtbare aanvulling op.

Avondroutine

Meditopics Doorbloedingsmasker
Geen me-moment masker – maar een supersnelle, effectieve uitkomst voor types zoals ik die geen geduld hebben om elke avond in de weer te gaan met een gezichtsroller. Sowieso valt er tegen het effect van dit masker niet op te rollen, denk ik.
Bij dagelijks gebruik bleek de 100 ml flacon goed voor een wekenlange kuur, die ik waarschijnlijk elk half jaar ga herhalen. 

The Ordinary “Buffet” + Copper Peptides 1%
Ik ben inmiddels bezig met het derde flesje van dit serum en ik heb zo gezegd nog geen haast om het gebruik ervan te staken. Aanvankelijk gebruikte ik het 's ochtends en 's avonds, maar nu de zuurtjes zijn teruggekeerd in mijn ochtendroutine heeft “Buffet”-5.0 alleen nog nachtdienst. Dat heeft een voordeel en een nadeel. Het voordeel: het scheelt het “geplak” dat in zo veel reviews wordt genoemd. Het nadeel: overdag niet de – in nog veel meer reviews geroemde – “glow” die dit serum geeft.

AHAVA Dead Sea Osmoter Eye Concentrate Yought and Cellular Energizing Serum
Ik gebruik dit serum voor de oogcontouren dus ook 's avonds – na “Buffet” + Copper Peptides 1% en vóór Regenacalm S1 Pro en de Vitamin C moisturizer.

Patchology Lip Service Gloss-To-Balm Treatment
Voordat ik naar bed ga gebruik ik deze gloss-to-balm voor de laatste keer. En dat is dan meestal de derde keer, want dit “spullie” is effectief genoeg om vaker smeren overbodig te maken. Wat een soort van jammer is, want het is verslavend lekker.

Facetheory Regenacalm S1 Pro
Mijn huidverzorgingsroutine mag dan op sommige punten regelmatig veranderen – 1% ingekapselde retinol blijft. Voorlopig in de vorm van dit Regenacalm S1 Pro serum, dat ik inmiddels ook rond mijn ogen kan gebruiken. Facetheory schijnt de verpakking inmiddels gewijzigd te hebben in een pompje, omdat er te veel klachten kwamen over de doseerpipetjes. Ook voor mij is het momenteel elke avond pielen met het pipetje, maar verder is dit serum helemaal okay.

Frulatte (Arganicare) Vitamin C Moisturizing Cream
Het Regenacalm S1 Pro serum bevat enkele ingrediënten met een obees moleculair gewicht, waardoor het geen goede basis is voor een nachtcrème. Een dure nachtcrème dan – deze voordelige Vitamine C moisturizer kan er prima overheen: elke active die zich langs de Facetheory obeesjes weet heen te wurmen, is meegenomen. En zo niet, dan doet de crème altijd nog wat z'n naam aangeeft: moisturizen.

Nuctricosmetics

Sinds COVID-19 ben ik – vrij letterlijk – handenvol voedingssupplementen gaan gebruiken. En sommige daarvan hebben als “bijwerking” dat ze ook nog eens mooie dingen doen voor de huid. Daarnaast gebruik ik één supplement puur en alleen om ijdeltuiterige redenen: BioSil® is de enige, echte nutricosmetic in dit verhaal.

Lucovitaal Kurkuma CBD Cannabidiol 40 / 5 mg
Lucovitaal mag dan een nogal schreeuwerig merk zijn, je kunt er wel lekker snel en efficiënt voedingssupplementen scoren – en daar houd ik van, ten tijde van Corona. Ik kocht deze capsules voor de kurkuma, als extra extra-krachtige antioxidant. De combinatie met CBD vond ik leuk meegenomen, want wellicht is die olie inderdaad goed voor mijn mentale weerstand. Geen idee, ik heb daar nog geen literaartuuronderzoekje naar verricht. Wél weet ik inmiddels dat CBD (ook) een ontstekingsremmende werking heeft. Qua “mooimakende bijwerkingen” doet kurkuma het echter veel beter: het heeft bijvoorbeeld onder meer een gunstig effect op de huidbarrière.

Albert Heijn Care Vitamine C1500
Tja, wie heeft er momenteel geen hoog gedoseerd vitamine C-supplement in huis? En dat is ook goed voor onze huid, want vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen.

BioSil®
Ik ben al sinds deep down vorige eeuw vegetariër en ik eet tegenwoordig bij voorkeur vegan. Maar zo lang COVID-19 rondwaart maak ik een uitzondering voor sommige voedingssupplementen. Die vervang ik door vegan-alternatieven wanneer het Volgende Normaal is aangebroken, maar voor nu moet het maar even zo.
BioSil® hoef ik dan niet te gaan vervangen, want dat is hartstikke vegan. De vraag wordt dus of ik het dan wíl gaan vervangen – en daar ben ik nog niet helemaal uit. Na 4 maanden trouw gebruik zijn mijn nagels wat sterker en is mijn lichaamshuid iets steviger en elastischer geworden. Maar als het daarbij blijft, dan zal ik absoluut open gaan staan voor alternatieven. Vegan, uiteraard.

Lucovitaal Super Visolie Omega 3-6
Omega-3 is mega gezond voor lichaam en geest – dat is inmiddels algemeen bekend. Maar het heeft ook fijne effecten voor onze huid: het verminderen van gevoeligheid en droogheid, bijvoorbeeld – evenals schade als gevolg van UV-straling.

*)
❥: link naar review the•brainy•beaut
: link naar informatie producent, importeur of webshop
: shop & support-link – wanneer jij het product aanschaft via zo'n link, dan gaat er tot 10% commissie over je totale aankoopbedrag naar MS-onderzoek verricht aan het Amsterdam UMC. Uiteraard kun je de link ook alleen gebruiken om aanvullende informatie te vinden.

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: