Doorgaan naar hoofdcontent

CORONA SKINCARE ROUTINE

Mijn Huidverzorgingsroutine – April 2021: Trouble in Paradise

  Mijn huidige huidverzorgingsroutine heb ik “Trouble in Paradise” gedoopt. Want alhoewel een aantal van de onderstaande producten paradijselijk fijn zijn, staan er ook enkele bij-gebrek-aan-betertjes tussen, die ik niet was gaan of blijven gebruiken als de Derde COVID-19 Golf niet zo groot en gevaarlijk was geweest. Daarnaast zijn er twee producten die je op een ongebruikelijke plaats aantreft: een ongelooflijke fijne handcrème die ik tot nachtcrème heb gepromoveerd – en een nachtcrème die lang deel uitmaakte van mijn collectie handcrèmes, maar die tegenwoordig dienst doet als dagcrème. Zoals altijd in mijn routine-overzicht geen afbeeldingen van alle producten, want dat bespaart me enorm veel tijd. Maar uiteraard wel weer links* naar (veel) meer informatie over de producten, mét foto's. Blijf blij en gezond, ♡ Mariella 21 april 2021 - 18u45: Door een storing werken sommige links naar Douglas momenteel niet. Hopelijk wordt dit euvel snel verholpen. Excuses voor het eventuele ongem

Factsheet Rozenwater – Rosa damascena flower water


Rozenwater – écht rozenwater, met de INCI-naam Rosa damascena flower water – is een hydrosol (distillaat) van bloemblaadjes van de Damascus roos. Ondanks de naam – Damascus, de hoofdstad van Syrië – is deze roos oorspronkelijk afkomstig uit Perzië. Daar wordt rozenwater al sinds de 10e eeuw gebruikt in de traditionele geneeskunde– en wordt rozenwater ook tegenwoordig nog geroemd om gezondheidsbevorderende effecten, zoals antimicrobiële, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen.

Kalmeert ontstekingsreacties en hydrateert

Ook in de traditionele oosterse geneeskunde werd en wordt rozenwater veel gebruikt, onder meer voor de behandeling van huidaandoeningen die gekenmerkt worden door roodheid, jeuk en zwelling – wat vaak wijst op een microbiële infectie. In 2017 vonden Japanse wetenschappers aanwijzingen dat rozenwater inderdaad ontstekingsreacties kan remmen die een microbiële oorzaak hebben. Die eigenschap zou volgens de onderzoekers verband kunnen houden met het feit dat rozenwater bestanddelen bevat van rozenolie (rose essential oil)
Rozenwater bleek echter geen antibacteriële werking te hebben volgens deze studie, die in september 2020 werd verricht aan de Turkse Ankara Yildirim Beyazit Universiteit.

Rozenwater heeft hydraterende eigenschappen en bevat twee bestanddelen van vitamine E: alfa- en gamma-tocoferol. Alfa-tocoferol is het meest actieve bestanddeel van vitamine E, een belangrijke antioxidant.

⁂ Contactallergenen

Rozenwater bevat natuurlijke geurstoffen – geraniol en linalool – die declaratieplichtig zijn: ze dienen vermeld te worden in INCI-lijsten omdat ze bij sommige personen een allergische huidreactie kunnen veroorzaken.

INCI-naam: ROSA DAMASCENA FLOWER WATER
Moleculair gewicht (molaire massa): niet van toepassing

Laatste update: 30 november 2020 

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: