Doorgaan naar hoofdcontent

ACTUEEL

Lezersvraag: Is het collageenpoeder van Oslo Skin Lab inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven? ••• DEEL II •••

  “Ben jij op de hoogte van het collageen poeder van Oslo Skin Lab, genaamd The Solution? Is dit inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven?” Die vraag stelde Ingrid me in februari 2020. Ik was op dat moment druk bezig met de laatste voorbereidingen van de oprichting van the•care•connection. Dat is de stichting waarvan de oprichting noodzakelijk bleek voor de administratieve en met name fiscale kant van de missie van the•brainy•beaut: lezers eerlijk, onafhankelijk en transparant informeren over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Door COVID-19 heeft de formele oprichting van the•care•connection straks een jaar vertraging opgelopen – maar dát zag ik uiteraard niet aankomen toen ik de mail van Ingrid ontving. Druk, druk, druk als ik was vond ik pas na een maand de tijd om Ingrid te antwoorden – en dat deed ik even snel als eerlijk. Nú – bijna 10 maanden en as we speak  24.319 paginaweerg

Arganicare Collagen Boost: de beste “zwarte lijst” van 2020!

 


Arganicare: ik heb geen idee wanneer Douglas dit merk opnam in het assortiment, maar ik ontdekte het zo'n half jaar geleden. Toevallig, want niet alle Arganicare producten zijn moeders mooiste, waardoor ze nauwelijks uitnodigen tot een nadere kennismaking. Als je ze al voorbij ziet komen, dan – want veel reclame en marketing kabaal maakt Arganicare niet. Toch is een kennismaking met Arganicare absoluut de moeite waard: de producten zijn vriendelijk geprijsd én ze bevatten verrassend veel fijne actives. De komende maanden vertel ik je alles over de Arganicare producten die ik inmiddels heb uitgeprobeerd. Nu vertel ik je graag meer over de Arganicare producten die ik zelf nooit zal gebruiken – maar die voor jou mogelijk wél interessant zijn.

Zwarte lijst?

De Arganicare Collagen Boost-lijn vormt voor mij het zwarte lijstje binnen het Arganicare / Frulatte assortiment omdat er collageen-peptiden in zijn verwerkt. Collageen-peptiden zijn áltijd van dierlijke oorsprong – en ik ben al tientallen jaren vegetariër (tegenwoordig zelfs parttime vegan) Daarom heb ik met geen probleme met honing en bijenwas en ook over een schepje zijdeproteinen zul je me niet snel horen zeuren. Maar collageen-peptiden zijn welbeschouwd vlees of vis en daarom voor mij off-limits. Dat is mijn persoonlijke keuze, die je me nooit zult zien opdringen aan iemand anders. Sterker nog, ik heb waarschijnlijk een grotere hekel aan prekerige veganisten dan de gemiddelde carnivoor – omdat hun (vaak opdringerige) gepreek me regelmatig plaatsvervangende schaamte bezorgt. En in het geval van deze “zwarte lijst” benijd de vleeseters onder ons zelfs een gepast klein beetje, want de Arganicare Collageen Boost-producten bevatten naast collageen-peptiden nog zo veel meer...

Collageen-peptiden: moisturizen – en goed ook

Collageen kun je niet bijsmeren. Punt. Wel bestaan er huidverzorgingsingrediënten die de productie van collageen stimuleren – evenals ingrediënten die helpen om vroegtijdige afbraak van collageen te voorkomen. Collageen-peptiden in een crème of serum hebben geen enkele invloed op de collageen-productie, maar ze doen wel iets waardoor ze de huid jonger laten ogen: moisturizen – en dat doen ze goed ook, tot in de diepere lagen van de opperhuid. (ICYMI: een huid die optimaal gehydrateerd is oogt (veel) jonger en steviger door de “opvulling” met vocht) Daarnaast bezitten sommige collageen-peptiden antioxidatieve eigenschappen.
Onderstaand enkele voorbeelden uit de Arganicare Collagen Boost-lijn die naast collageen-peptiden ook andere, heel interessante actives bevatten.


Arganicare Collagen Boost Anti-Wrinkle Concentrate


Dit serum bevat twee paradepaardjes uit de anti-aging stal van Sederma: het beroemde MATRIXYL™ synthe'6™ en MAJESTEM™, dat minder beroemd is – maar minstens net zo interessant.

MATRIXYL™ synthe'6™ vermindert lijntjes en rimpels door het nabootsen van matrikines: stofjes die van nature in de huid aanwezig zijn en die een signaalfunctie vervullen bij de collageenproductie. MAJESTEM™ is een ingrediënten-complex waarvan het actieve bestanddeel wordt gevormd door stamcellen van Edelweiss, waarmee het de huid beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering door UV-straling en luchtvervuiling. Daarnaast heeft MAJESTEM™ een liftend effect op de wangen, de oogcontouren en – last but not least – de tere huid van de hals. Ook de derde active is ontwikkeld door Sederma: Dynalift™. Dat ingrediënt is metéén heel actief: het vormt een (tijdelijk) “liftend” laagje op de huid, dat de huid strakker en steviger maakt. Fijn is ook de toevoeging van Lipobelle™ Soyaglycone, waarvan de werking berust op genistein – een phyto-oestrogeen uit soja. Lipobelle™ Soyaglycone stimuleert de productie van collageen én helpt bij het voorkomen van voortijdige afbraak van bestaand collageen. Tot slot bevat dit serum een reeks aan hydraterende ingrediënten: glycerine, squalane, arganolie, hyaluronzuur , sodium PCA en kamilleolie.

Een 30 ml pompflacon Arganicare Collagen Boost Anti-Wrinkle Concentrate kost – afhankelijk van eventuele acties – circa € 30,00. 
Meer informatie vind je hier samen met de mogelijkheid om het serum te bestellen.Daarnaast biedt Arganicare een serum met een nog hogere concentratie Dynalift™ – waardoor het liftende effect nog sterker is:  het Supreme Lifting Serum.

Arganicare Collagen Boost Rejuvenating Night Cream


Een nachtcrème waarvan de basis wordt gevormd door squalane en plantaardige “siliconen” die zijn verkregen uit olijfolie. Ook “fatty alcohols” ontbreken niet – en arganolie en shea butter evenmin. Daarnaast bevat de crème SENESTEM™, een plantaardig anti-aging ingrediëntencomplex dat werd ontwikkeld door Sederma en dat met name helpt bij het tegengaan van hyperpigmentatie. Unimoist van Givaudan vult de Natural Moisturizing Factor aan – terwijl Lipobelle™ Soyaglycone de collageenproductie stimuleert en bestaand collageen beschermt tegen vroegtijdige afbraak. Tot slot bevat de crème hyaluronzuur en het nog immer onvolprezen niacinamide.
Een 50 ml pot Arganicare Collagen Boost Rejuvenating Night Cream kost – afhankelijk van eventuele promoties – ongeveer € 30,00.
Meer informatie vind je hier samen met de mogelijkheid om de crème te bestellen.

Arganicare Collagen Boost Hydrating Facial Cleanser


Goede reiniging – 's morgens en 's avonds – is belangrijk om de actives in huidverzorgingsproducten optimaal te laten werken. De Arganicare Collagen Boost Hydrating Cleanser reinigt je huid mild en sulfaatvrij. Glycerine, arganolie, aloë-extract, kamilleolie en panthenol zorgen voor de nodige moisturizing tijdens het reinigen – terwijl het extract van groene thee de huid voorziet van wat antioxidantjes.
Een 80 ml tube kost ca. € 8,50.
Meer informatie vind je  hier samen met de mogelijkheid om de cleanser te bestellen.

♡ SHOP & SUPPORT 

the•brainy•beaut is een pro bono blog: jij vindt hier onafhankelijke, transparante informatie over huidverzorging en huidverzorgingsproducten – terwijl de opbrengsten dienen om de wereld een klein beetje beter te maken. 
Douglas draagt bij aan MS-onderzoek verricht aan het Amsterdam UMC door over elke aankoop die via één van de  links wordt gedaan, 10% commissie uit te keren. Op die manier kun jij helpen om een wereld zonder MS een klein beetje dichterbij te brengen, zonder ook maar een eurocentje méér te betalen.


PS: Ook vegetariër?
Een overzicht van alle Arganicare haar- en huidverzorgingsproducten – die al verkrijgbaar zijn vanaf € 3,75 – vind je  hier. Daarvan is het grootste deel geschikt voor vegetariërs en vegans, maar een grondige blik op de ingrediëntenlijst kan uiteraard nooit kwaad.


DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: