Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Mijn huidverzorgingsroutine – augustus 2020
“Op speciaal verzoek” deel ik vanaf nu maandelijks een overzicht van de producten waarmee ik mijn huidverzorgingsroutine heb samengesteld. Dat zal elke keer een momentopname zijn. Sommige producten zullen al snel weer verdwijnen – terwijl andere formules juist maandenlang blijven terugkomen. Sommige producten heb ik in de afgelopen jaren al eens gereviewd – de nieuwkomertjes review ik in de komende tijde. Afbeeldingen laat ik in dit overzicht achterwege, maar alle producten zijn via de links* uiteraard wel te bekijken.

Mooie maand, blijf gezond,
Mariella


Reiniging

Arganicare Vitamin C 2-in-1 Foaming Face Cleanser
What's in a name? Douglas heeft het over Arganicare (een ander merk van dezelfde producent) maar op de verpakking staat Frulatte. En over de verpakking gesproken... dit product moet het toch echt van de inhoud hebben: een zachte, mild reinigende formule die is verrijkt met een aanzienlijk aantal anti-oxidanten en ander fijns. De “Vitamin C” uit de naam verwijst naar ascorbyl tetraisopalmitate – een gestabiliseerde vorm van vitamine C.

HEMA Gezichtsreinigingswant
HEMA was-wantjes: ik ontdekte ze begin dit jaar en word – ondanks de lelijke kleur – nog steeds blij wanneer ik een nieuw exemplaar uit de verpakking haal. Heerlijk zacht, heel goed reinigend (want tja, microfiber hè) en uitermate geschikt om hals en coeur lek-vrij schoon te maken.

Kruidvat Gezichtslotion Droge & Gevoelige Huid
Deze lotion – met panthenol en niacinamide – is inmiddels al drie jaar een trouwe gast in mijn badkamer. Wel een beetje bij gebrek aan beter, moet ik daar eerlijk bij zeggen. Het lukt me gewoon niet om een andere lotion of tonic te vinden die én interessant is én geen poloxamer 184 bevat. Poloxamer 184 is namelijk een blokpolymeer – en blokpolymeren zijn moleculaire mammoetjes, die op de huid blijven liggen. Daar is niks mis mee wanneer die polymeren meteen weer van je huid verdwijnen – maar juist dát doen ze niet wanneer ze verwerkt zijn in een lotion of tonic. En ik reinig mijn huid om mijn huid te reinigen – niet om er mammoetjes op te smeren die de weg versperren voor de actives uit mijn serums en crèmes.

Ochtendroutine

The Ordinary Salicylic Acid 2% Mask
Nee, ik heb al lang geen “blemish-prone skin” meer – waarvoor dit masker werd ontwikkeld. Maar ik houd mijn poriën wel heel graag zo schoon (en dus zo klein) mogelijk en dat lukt me alleen met salicylzuur. Helaas was de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution (weer eens) uitverkocht – en een leave-on formule met salicylzuur is voorlopig out of the question (want peptiden; zie hierna) Dus tja, dan maar dit Grote Schoonmaak Masker. Ik gebruik het twee keer per week – minstens een uur voordat ik de andere “ochtendproducten” aanbreng. 

The Ordinary “Buffet” + Copper Peptides 1% Serum
Eerst was er in 2016 “Buffet” – inmiddels het best verkochte serum van The Ordinary ooit. Onder meer Matrixyl® 3000, MATRIXYL™ synthe'6™ en SYN®-AKE, maakten “Buffet” heel interessant – maar ook niet te combineren met glycolzuur. En juist glycolzuur is zo'n ingrediënt waarvan de anti-aging effecten uitvoerig onafhankelijk zijn onderzocht én aangetoond. Daarom gebruikte ik in de loop der jaren letterlijk liters van formules met glycolzuur. Daarin leek ook de lancering van “Buffet” + Copper Peptides 1% aanvankelijk geen verandering te brengen. Maar na twee jaar won de FOMO het van de ratio: de komende maanden gebruik ik twee maal per dag dit serum – en vermijd ik leave-on producten met glycolzuur, salicylzuur of “pure” vitamine C. Misschien is deze rijkelijk gevulde peptide-cocktail inderdaad de holy grail, zoals sommigen zeggen – misschien ben ik nog voor het einde van het jaar weer terug bij de “zuurtjes”... Time will tell!

Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Cream
Ook deze crème is een noodgreepje. Het Niacinamide 10% + Zinc 1% serum van The Ordinary was namelijk eerst uitverkocht – en raakte later (samen met de rest van mijn bestelling) zoek bij Deciem. Daardoor zit ik nu al wekenlang zonder. Een vreemde gewaarwording – want vanaf het moment dat ik dat serum ontdekte, gebruikte ik het dagelijks.
Maar ook de Shiseido Benefiance crème bevat een hoge concentratie niacinamide. Daarnaast belooft Shiseido met deze crème binnen 2 weken rimpels te verminderen – en leek het me sowieso interessant om (nu eindelijk) eens een crème van Shiseido te proberen en te “analyseren”. 

Make-up met een beetje méér

Deze maand begin ik met mijn Project Nieuwe Pasfoto. Daarom bevatte mijn laatste bestelling bij Deciem ook de NIOD Photography Fluid 12%, naast de “gebruikelijke” Hylamide SubQ Eyes. Maar die bestelling is dus nu al wekenlang zoek, terwijl mijn berichten aan de klantenservice onbeantwoord blijven (door COVID-19-drukte, neem ik aan) Daardoor blijft mijn-huid-maar-beter-gejokkebrok vooralsnog beperkt tot de Hylamide HA Blur, de Hylamide Photography Foundation en de Dior Flash Luminizer. Dankzij de laatste krijgen mijn oogcontouren tóch nog een beetje Beautifeye® – vooralsnog mijn überfavoriete ingrediëntencomplex. De Hylamide'tjes zorgen voor nog wat extra hydratatie met onder meer (véél) hyaluronzuur.

Zonbescherming

Colorescience Sunforgettable SPF 30
Het is inmiddels alweer 7 jaar geleden dat ik deze brush-on zonbescherming voor de eerste keer gebruikte. De formule werd in de loop der jaren op het punt van “mooie extra's” een paar keer gewijzigd, maar mijn trouwe gebruik niet – en de zekerheid van effectieve, veilige minerale zonbescherming nog veel minder. Fijn voor dagen waarop het te warm is voor foundation, want het poeder geeft een onzichtbaar-zichtbaar kleurtje en een matte finish.

ZO Skin Health Sunscreen + Powder Broad-Spectrum SPF 30
Ik ben sowieso allesbehalve een zonaanbidster en deze zomer zie ik nog minder UV-straling dan normaal. Toch blijf ik poederen, want UV-A is nu eenmaal altijd aanwezig in daglicht en dringt ook nog eens door ramen. Daarnaast biedt dit lichtgewicht poeder bescherming tegen blauw licht – en daarvan ziet mijn gezichtshuid deze zomer zéker te veel.
 video

Avondroutine

Meditopics Doorbloedingsmasker
Een masker dat ik weer dagelijks ga gebruiken zodra er een einde is gekomen aan de huidige, Nieuw Abnormale “superhittegolf”. Het geeft de doorbloeding van mijn huid binnen enkele minuten een boost – en daarmee een verbeterde voeding van binnenuit.

The Ordinary “Buffet” + Copper Peptides 1% Serum
Ik gebruik dit serum dus twee keer per dag. Ook op mijn wimpers, trouwens – want ik las ergens dat koper-peptiden óók zorgen voor langere, vollere wimpers. Of dat ook echt waar is, heb ik nog niet gecheckt – maar och, niet gesmeerd is altijd mis toch? ;-)

Facetheory Regenacalm S1 Pro Serum
Ik dacht altijd dat de Regenerating Moisturiser M4 Pro crème het eerste retinolproduct zou zijn dat ik van Facetheory zou gaan gebruiken, maar het werd dus uiteindelijk het Regenacalm S1 Pro serum. Dit omdat verpakking van de crème werd gewijzigd: van een lucht- en lichtdicht pompje, in een achteloze pot. Het serum is verpakt in een UV-werend flaconnetje met doseerpipetje, dus dat kan nét. (Mocht je een retinol-rookie zijn: retinol is erg kwetsbaar voor aantasting door licht en lucht, vandaar) Beide formules bevatten 1% retinol die is ingekapseld in liposomen. Joepie!

Arganicare Vitamin C Moisturizing Cream
Ook hier: Frulatte op de weinig fraaie verpakking, Arganicare in de beschrijving van Douglas en Vitamin C als in ascorbyl tetraisopalmitate. Aanvankelijk wilde ik deze vriendelijk geprijsde crème kopen voor mijn handen, maar toen ik de INCI-lijst eens goed bekeek werd-ie meteen gepromoveerd tot nachtcrème. Denk bijvoorbeeld aan MATRIXYL™ synthe'6™, niacinamide, hyaluronzuur en een aanzienlijk aantal plantaardige extracten. 

Voedingssupplementen

Holland & Barrett Granaatappelextract
Dat granaatappels anti-oxidanten-bommetjes zijn, wist je waarschijnlijk al. Dat ze hun superfood-status voornamelijk danken aan ellaginezuur is iets minder bekend. Daarover vind je binnenkort álle feiten op een factsheet, maar mocht je nu al graag meer willen lezen over dit supergezonde zuurtje, dan kan dat hier.

BioSil®
Zoals je wellicht weet begin ik deze maand met een uitgebreide serie over collageenpoedertjes, -drankjes en -capsules. Niet dat ik die ooit zelf zal gaan gebruiken, want ik ben al tientallen jaren vegetariër en sinds kort zelfs op de vegan-toer. Maar ik ben geen veggie/vegan met “bekeerdrift”, die te pas en te onpas wijst op dierenleed en milieuproblematiek. Dus als ik tientallen verzoekjes krijg om méér aandacht te besteden aan collageensupplementen, dan geef ik daaraan gehoor. Ik ben inmiddels gewend aan de gedachte aan de herkomst van VERISOL® en vrienden, waardoor ik het nu “gewoon” een interessant onderwerp vind. 
Toch kon ik het niet laten om op zoek te gaan naar een diervriendelijk / vegan alternatief – en toen ik dat vond, móést ik het natuurlijk proberen ook :)) Ik ben heel benieuwd wat BioSil® voor mijn huid gaat doen in de komende twee maanden.

Swisse Vrouw 50+ Multivitaminen
Waarom Swisse naar Zwitserland is vernoemd, is mij duister. Het merk is namelijk hartstikke van Down Under – en Australië is toch echt leuker dan Swisse, als je het mij vraagt.
Ik kocht deze multi-bommetjes omdat ze de enkele plantaardige extracten “extra” bevatten. Die maakten me nieuwsgierig: wellicht doen ze ook iets voor de huid. Wanneer ik mijn literatuuronderzoek heb gedaan, dan vind je de uitkomst daarvan op een factsheet. Of niet natuurlijk; wanneer het te weinig voorstelt vermeld ik dat alleen in mijn review.

Lucovitaal Super Visolie Omega 3
Wat omega-3 allemaal voor enorm veel goeds doet is zeer uitgebreid onderzocht en aangetoond. Veel daarvan is zó overtuigend, dat ik als veggie/vegan tóch deze visolie-bommen wegwerk. Niet uit ijdeltuiterige motieven, maar voor mijn gezondheid. Dat neemt echter niet weg dat een omega-3 supplement ook enkele mooie dingen doet voor de huid. Dus ook daarover lees je hier binnenkort meer.

*)
❥ : link naar review the•brainy•beaut
❥ : link naar informatie van producent, importeur of webshop
❥ : shop & support-link – wanneer jij dit product ook wil gaan proberen en het aanschaft via zo'n link, dan gaat er tot 10% commissie over je totale aankoopbedrag naar MS-onderzoek verricht aan het Amsterdam UMC. Uiteraard kun je de link ook gebruiken om alleen aanvullende informatie te vinden.


DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: