Doorgaan naar hoofdcontent

STATE OF THE ART SKIN CARE

Review: ZO® Skin Health Sunscreen + Powder Broad Spectrum SPF 30

Ultralicht poeder dat de huid niet alleen breedspectrum bescherming biedt tegen UV-A en UV-B straling, maar ook tegen HEV light (“blauw licht”) en de schadelijke effecten van infraroodstraling. Ongewenst talg wordt verminderd, terwijl de huidbarrière wordt versterkt. Hoogwaardige pigmenten en lichtreflecterende deeltjes zorgen voor een mooie gloed – terwijl een exclusief gepatenteerd, time-released anti-oxidantencomplex de huid ondersteunt bij het bestrijden van vrije radicalen. Met de superzachte, instelbare kwast kan het poeder naar wens gedoseerd worden aangebracht – ook over make-up. Daarnaast laat deze sunscreen zich gedurende de dag heel gemakkelijk opnieuw aanbrengen.

Zinkoxide en titaniumdioxide: veilige, effectieve breedspectrum UV-bescherming De ZO® Skin Health Sunscreen + Powder Broad Spectrum SPF 30 bevat zinkoxide en titaniumdioxide: de twee enige UV-filters waarvan de effectiviteit en veiligheid wérkelijk onafhankelijk wetenschappelijk is onderzocht en aangetoond. Die v…

Factsheet Hygroplex™ HHGHygroplex™ HHG is een ingrediëntencomplex dat werd ontwikkeld door het Berlijnse CLR. Naast een oplosmiddel bevat het complex maar liefst 9 actieve bestanddelen, waarvan ureum het beroemdste is. Het is dan ook een complex dat op de eerste plaats hydrateert; CLR heeft getracht om met aminozuren en hygroscopische (wateraantrekkende) moleculen de Natural Moisturizing Factor – NMF – na te bootsen.

Hexyl Nicotinate

Daarnaast bevat Hygroplex™ HHG een ingrediënt dat nog iets heel anders doet dan bijdragen aan de hydratatie van de huid: een niacine-ester genaamd hexyl nicotinate. Niacine (nicotinezuur) klinkt als niacinamide en het is dan ook de ándere “vitamine B3”, die twee vormen kent.
Hexyl nicotinate stimuleert de vasodilatatie: het verwijden van de bloedvaatjes, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en er meer zuurstof en voedingsstoffen aan de huidweefsels wordt afgegeven.

Van het ingrediëntencomplex bestaat ook een variant zonder hexyl nicotinate: Hygroplex™ WHN.


INCI-naam:
HEXYLENE GLYCOL (and) FRUCTOSE (and) GLUCOSE (and) SUCROSE (and) UREA (and) DEXTRIN (and) ALANINE (and) GLUTAMIC ACID (and) ASPARTIC ACID (and) HEXYL NICOTINATE.

Moleculair gewicht (molaire massa): onbekend


Laatste update: 7 juli 2020Reacties

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: