Doorgaan naar hoofdcontent

STATE OF THE ART SKIN CARE

Review: ZO® Skin Health Sunscreen + Powder Broad Spectrum SPF 30

Ultralicht poeder dat de huid niet alleen breedspectrum bescherming biedt tegen UV-A en UV-B straling, maar ook tegen HEV light (“blauw licht”) en de schadelijke effecten van infraroodstraling. Ongewenst talg wordt verminderd, terwijl de huidbarrière wordt versterkt. Hoogwaardige pigmenten en lichtreflecterende deeltjes zorgen voor een mooie gloed – terwijl een exclusief gepatenteerd, time-released anti-oxidantencomplex de huid ondersteunt bij het bestrijden van vrije radicalen. Met de superzachte, instelbare kwast kan het poeder naar wens gedoseerd worden aangebracht – ook over make-up. Daarnaast laat deze sunscreen zich gedurende de dag heel gemakkelijk opnieuw aanbrengen.

Zinkoxide en titaniumdioxide: veilige, effectieve breedspectrum UV-bescherming De ZO® Skin Health Sunscreen + Powder Broad Spectrum SPF 30 bevat zinkoxide en titaniumdioxide: de twee enige UV-filters waarvan de effectiviteit en veiligheid wérkelijk onafhankelijk wetenschappelijk is onderzocht en aangetoond. Die v…

Factsheet Phytexcell™ NettlePhytexcell™ Nettle is een ingrediëntencomplex dat werd ontwikkeld door Croda. Naast water en een oplosmiddel bevat dit complex glycerine en een extract dat eigenlijk allesbehalve huidvriendelijk klinkt: dat van de bladeren van de Urtica dioica – Grote brandnetel in het Nederlands. Iedereen wiens huid wel eens in aanraking is geweest met dit “onkruid” (en wie is dat nou nog nooit overkomen?) begrijpt waarom dit plantengeslacht de botanische naam Urtica kreeg – als in het Latijnse “urere”, dat “branden” betekent. Wanneer brandnetelbladeren worden gekookt verliezen de brandhaartjes hun werking – en ontstaat een kruideninfusie die geliefd is om een zuiverende werking.

Volgens Croda bezit brandnetelextract als huidverzorgingsingrediënt onder meer toniferende, adstringerende, huidverstevigende en antibacteriële eigenschappen.

Niet cytotoxisch – wél anti-inflammatoir

Hoe vervelend en zelfs pijnlijk het huidcontact met een rauwe brandnetel ook mag zijn, eenmaal gekookt is brandnetel verre van slecht voor de huid. Het extract is niet cytotoxisch – giftig (toxisch) voor cellen (cyto = cel) Brandnetelextract bezit juist een anti-inflammatoire werking: het kalmeert ontstekingsreacties.

Traditionele toepassingen

Brandnetelextract is al eeuwenlang een geliefd huismiddeltje voor de behandeling van een grote verscheidenheid van aandoeningen zoals bloedneuzen, reuma, artritis, prostaatklachten en hevige menstruele bloedingen. Ook bij verschillende huidaandoeningen werd (en wordt soms nog steeds) het extract gebruikt. Inmiddels is bekend dat brandnetelextract inderdaad enkele farmacologische eigenschappen bezit zoals ontstekingsremmende, antibacteriële en anti-oxidatieve.

Bevordert de wondgenezing

In 2017 leverde deze studie – waarbij gebruik werd gemaakt van een diermodel – aanwijzingen op dat brandnetelextract wondgenezing kan versnellen. Volgens de onderzoekers is dat te danken aan synergetische effecten van anti-oxidatieve én antibacteriële eigenschappen – plus de aanwezigheid van fenolen, vetzuren en lupeol.

INCI-naam: 
GLYCERIN (and) BUTYLENE GLYCOL (and) AQUA (and) URTICA DIOICA LEAF EXTRACT

Moleculair gewicht (molaire massa): onbekend

Laatste update: 26 juli 2020Reacties

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: