Doorgaan naar hoofdcontent

MAANDRAPPORTAGE

the•brainy•beaut – juni 2020

Juni 2020 bracht eindelijk de daling in de gebruikersstatistieken waarop ik wekenlang had gehoopt. Dat klinkt wellicht wat vreemd – want welke blogger heeft er nou graag mínder lezers in plaats van meer? Maar de constante stijging van het aantal lezers van the•brainy•beaut sinds maart 2020 werd voor een aanzienlijk deel veroorzaakt door de Coronacrisis. En zo'n stijging wil niemand, toch? Ik ben dus blij met de daling – want die sluit volledig aan bij hét goede nieuws van de afgelopen maand: Nederland heeft COVID-19 voldoende onder controle. Daardoor konden we ons verheugen op een zomer zonder al te beperkende maatregelen – en zullen we dus minder tijd online doorbrengen. De eerste effecten daarvan waren al terug te zien in de statistieken van juni, vooral op de dagen met zomerse temperaturen. Hopelijk zet de daling door in augustus en september, want dat zou betekenen dat Nederland nu relatief gezond blijft onder de pandemie.

Voor mij persoonlijk was juni de maand waarin ik beslo…

Nu voor het echie
the•brainy•beaut is skintelligence•on•a•mission: lezers eerlijk, onafhankelijk en transparant informeren over huidverzorging komt op de eerste plaats – het genereren van inkomsten op de tweede. Bovendien gaan de opbrengsten ervan gebruikt worden om de wereld een klein beetje beter te maken. 
Met dat laatste ga ik nu beginnen – voor het echie. Want zoals vaste lezers weten, heeft the•brainy•beaut al een beetje geld opgeleverd voor MS-onderzoek verricht aan het Amsterdam UMC. Maar met een blog dat inmiddels ruim 12.000 “unieke bezoekers” per maand mag verwelkomen, is toch echt méér geld te verdienen voor het goede doel, dan slechts enkele affiliate-tientjes per maand. Dus dát ga ik vanaf nu bewerkstelligen. Zonder daarbij ook maar enige concessie te doen waar het onafhankelijkheid of transparantie betreft, trouwens. De ziel van the•brainy•beaut wordt niet verkocht – ook niet voor het goede doel. 

Dat is reuze spannend. Ik zit deze post te schrijven met vlinders in mijn buik – en ik heb zelfs al enkele half-slapeloze nachten gehad over deze hele onderneming. Dat die een beetje spannend zou gaan worden, besefte ik uiteraard al lang van te voren. Maar de Coronacrisis bracht zó veel onzekerheden, dat ik het bijna eng vind om met dit nieuwe hoofdstuk te beginnen. Tóch doe ik het – omdat ik dit juist meer dan ooit een periode vind om te geven om anderen. Het Coronavirus veranderde de wereld, ons “normaal”. Maar ik heb er – ondanks alles – vertrouwen in dat we samen kunnen maken dat er uit deze wereldwijde crisis ook veel goeds en moois zal voortkomen. 

Daarom vind je hier vanaf maandag 18 mei elke week minstens drie nieuwe artikelen – en aansluitend zal vanaf Wereld MS Dag op 30 mei, the•brainy•beaut “nieuwe stijl” beginnen.

Blijf gezond & doe voorzichtig!
Mariella

Twitter
Reacties

 1. Hoi Mariella, ik kijk heel erg uit naar je artikelen! Ik hoop dat het reviews over huidverzorging etc. zijn. Ik vind jouw artikelen daarover a l rijd heel goed en objectief. Ik miste ze erg de laatste tijd, kijk twee keer per dag of je weer wat hebt gepost.
  Van mij mag je best advertenties plaatsen om inkomsten te genereren hoor. Doen andere beautybloggers ook. Geen probleem. Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Joke,

   Wat een fijne woorden om te lezen - dank je wel! ♡

   En ja, ik ga straks vooral weer "als vanouds" reviewen - al kan ik je uiteraard niet beloven dat de producten je zullen aanspreken.

   Advertenties gaan er inderdaad hoogstwaarschijnlijk komen - de vraag is alleen nog even in welke vorm. Ik vind AdSense namelijk te storend en / want te lelijk (en vertoont vaak advertenties met een inhoud waar ik niet achtersta) Ik zal dus zelf alternatieven moeten gaan ontwikkelen.

   Allerbeste groet en blijf gezond!
   Mariella

   Verwijderen
 2. Hoi! Mariella,

  Ik miste je, dus ik kwam even bij je kijken en dan zúlk goed nieuws! Wat spannend voor je... ik wacht af tot de 18e. Succes nog even met de voorbereidingen...!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow Elsje, wat een lief berichtje van jou! Dank je wel! ♡


   Blijf gezond,
   X
   Mariella

   Verwijderen

Een reactie posten

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: