Doorgaan naar hoofdcontent

ACTUEEL

Lezersvraag: Is het collageenpoeder van Oslo Skin Lab inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven? ••• DEEL II •••

  “Ben jij op de hoogte van het collageen poeder van Oslo Skin Lab, genaamd The Solution? Is dit inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven?” Die vraag stelde Ingrid me in februari 2020. Ik was op dat moment druk bezig met de laatste voorbereidingen van de oprichting van the•care•connection. Dat is de stichting waarvan de oprichting noodzakelijk bleek voor de administratieve en met name fiscale kant van de missie van the•brainy•beaut: lezers eerlijk, onafhankelijk en transparant informeren over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Door COVID-19 heeft de formele oprichting van the•care•connection straks een jaar vertraging opgelopen – maar dát zag ik uiteraard niet aankomen toen ik de mail van Ingrid ontving. Druk, druk, druk als ik was vond ik pas na een maand de tijd om Ingrid te antwoorden – en dat deed ik even snel als eerlijk. Nú – bijna 10 maanden en as we speak  24.319 paginaweerg

Factsheet Shea Butter




Shea butter wordt verkregen uit de zaden van de vruchten van de Vitellaria paradoxa. Deze een Afrikaanse boom luisterde vroeger naar de naam Butyrospermum parkii – die we nog steeds terugzien in de INCI-naam.

Ontstekingsremmend en anti-oxidatief

Shea butter is geliefd als ingrediënt in huidverzorging omdat het een ongewoon hoge concentratie bevat van niet-glyceriden (esters van glycerol en vetzuren) bevat, zoals triterpenen, tocoferol, fenolen en sterolen; samen ook wel de “unsaponifiable fraction” genoemd, de “niet-verzeepbare fractie”. Bij plantaardige oliën bestaat die fractie uit maximaal 2% – shea butter bevat 5-7% niet-verzeepbare bestanddelen. Door dat hoge gehalte bezit shea butter ontstekingsremmende en anti-oxidatieve eigenschappen.

Phytoceramiden

Net zoals bijvoorbeeld macadamia- en zonnebloemolie bevat shea butter phytoceramiden: plantaardige “vetjes” die een grote gelijkenis vertonen met de ceramiden in onze huidbarrière. Bij de proefpersonen die deelnamen aan deze studie verbeterde sheabutter dan ook de huidbarrière.

NG Shea Unsaponifiable™

Daarnaast vormen de niet-verzeepbare bestanddelen van shea butter vormen een ingrediënt op zich: NG Shea Unsaponifiable™, dat werd ontwikkeld door Sederma – de uitvinders van Matrixyl™. Dat ingrediënt heeft als INCI-naam Butyrospermum Parkii Butter Unsaponifiables. Het is volgens Sederma met name fijn voor schrale lippen, doordat het de ontstekingen kalmeert en de huidbarrière herstelt.

INCI-naam: BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER
Moleculair gewicht (molaire massa): niet van toepassing

Laatste update: 4 april 2020



DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: