Doorgaan naar hoofdcontent

HELLO SUNSHINE!

Review: De Tuinen Gezichtscrème SPF 30

Er bestaan vooralsnog slechts twee zonnefilters waarvan de veiligheid en effectiviteit écht onafhankelijk wetenschappelijk is onderzocht en aangetoond: de twee minerale filters zinkoxide en titaniumdioxide. De Gezichtscrème SPF 30 van De Tuinen bevat deze beide filters in een hydraterende formule. Door de vriendelijke prijs is dit een prima zonnecrème “voor erbij” – vooral voor je lichaamshuid. Om mee te nemen in je handtas bijvoorbeeld, zodat je onderweg even snel je armen en benen kunt insmeren. Want anders dan chemische filters, beschermen minerale filters de huid direct na het aanbrengen. 


Zinkoxide: Koningin van de Zonnefilters Wanneer je jezelf wilt verzekeren van veilige en effectieve zonbescherming, dan is er eigenlijk maar één INCI-naam die je hoeft te onthouden: ZINC OXIDE. Dit filter staat namelijk boven alle andere filters, omdat het als enige beschermt tegen UV-A1, UV-A2 én UV-B straling. Alle andere filters beschermen de huid niet tegen UV-A1. Ook titaniumdioxide, het kl…

In Quarantaine
Quarantaine klinkt Frans, maar het woord heeft een Italiaanse oorsprong: quaranta giorni – 40 dagen. Ik verblijf sinds vrijdag in quarantaine en ik vrees dat er heel wat mazzel voor nodig is om mijn “eenzame opsluiting” niet lánger dan 40 dagen te laten duren. Mazzel voor ons allemaal – als Nederlanders, als Europeanen en als wereldbewoners. En ja, ik behoor tot de mensen die een beetje meer mazzel nodig gaan hebben dan anderen. Want ik mag dan niet bejaard of zwak zijn – een arts adviseert quarantaine uiteraard niet voor niks.

Gelukkig kwam dat advies niet onverwacht – ik kon enkele weken wennen aan het idee. Al tijdens het eerste gesprek over het Coronavirus met Mineola* – de woest aantrekkelijke Italiaanse arts waarover ik verder lekker alles privé houd ;-) – werd me akelig duidelijk dat Nederland in rap tempo te maken zou krijgen met dezelfde hartverscheurende COVID-19 horreur als Italië. Daarnaast besefte ik wat dat voor mij persoonlijk inhield – als iemand wiens longen ooit blijvend beschadigd werden door massale, centrale longembolieën.

Het eerste dat ik deed was slaap inhalen, zodat mijn immuunsysteem de strijd voldoende uitgerust kon aangaan. Slaap inhalen en uitrusten bleek iets dat ik kennelijk te weinig had gedaan, want mijn lichaam kon ruim een week lang maar geen genoeg krijgen van slaap. Daarna begon het verwerken en het leren omgaan met het “nieuwe normaal” dat het Coronavirus ook voor mij bracht. Dat verwerken ging gepaard met tranen – heel veel tranen. Daardoor bleef het hier nóg langer stil; het lukte me gewoonweg niet om deze post te schrijven zonder wéér emotioneel te worden. Het omgaan met het “nieuwe normaal” zal nog wel even een uitdaging blijven – vooral door de isolatie, gecombineerd met de onzekerheid hoe lang die zal gaan duren.
Maar Mineola was vorige week heel duidelijk en verre van de spreekwoordelijke zachte heelmeester: quarantaine – geen quasi-quarantaine. Dat in elk geval tot na de eerste grote Coronagolf, waarin op een gegeven moment van zijn Nederlandse collega's méér zal worden gevraagd dan ze eigenlijk nog aankunnen.

#BlijfThuis

Ik behoor dus tot de personen bij wie besmetting met het Coronavirus mogelijk heel naar of zelfs dodelijk kan uitpakken. Daarom mag ik nu “even” niet naar buiten, maar ook niet knuffelen – laat staan zoenen of vrijen. En daarom vraag ik jou om de instructies van de overheid alsjeblieft op te volgen; vooral voor jezelf en je dierbaren – maar ook voor al die kwetsbare onbekenden zoals ik. #BlijfThuis als je ziek of verkouden bent en houd 1,5 meter afstand!

Veel liefs en blijf gezond!

Mariella


*) Mineola is uiteraard niet zijn echte naam. Het is het koosnaampje dat ik voor hem verzon, toen het me na 30 oefenen nog steeds niet lukte om zijn achternaam correct uit te spreken. Die naam klinkt dus een heel klein beetje als mineola – mijn lievelingsvrucht.


Reacties

 1. Hoi Mariella, dat is een naar vooruitzicht zeg. Zolang alleen! Maar ik snap dat het voor jou en je gezondheid heel belangrijk is, en dat gaat toch boven alles.
  Ik werk nu voor de tweede week thuis, en dat kan omdat ik een kantoorbaan heb. Ik heb gelukkig veel video en bel contact met mijn collega's. Video bellen is voor jou natuurlijk ook een optie om je minder alleen te voelen. Ik kom ook nauwelijks buiten, alleen om elke dag een half uurtje te hardlopen en om af en toe de noodzakelijke boodschappen te doen. Maar ik heb gelukkig wel mijn man met wie ik lief en leed kan delen.
  Ik wens je veel sterkte deze periode Marriella! Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Joke... lief van jou!

   Facetime, WhatsApp, social media... het helpt inderdaad allemaal - maar er zal waarschijnlijk geen dag voorbij gaan waarop ik niet even met tranen in mijn ogen verlang naar "even knuffelen". Maar nja, de grote golf moet nog komen (mede door al die mensen die het afgelopen weekend alle adviezen in de wind sloegen) en die kan ik toch echt veel beter in isolatie doorbrengen.

   Aan de andere kant: ik ben de enige niet. En ook op andere manieren en om andere redenen hebben mensen het moeilijk of gaan het moeilijk krijgen... Deze tijd is voor iedereen zwaar en zal verdrietig genoeg voor iedereen nog wel wat zwaarder worden. Maar gelukkig staat ook niemand er alleen voor, vooral niet zo lang we elkaar allemaal blijven helpen, steunen en troosten.

   Ik wens jou ook veel sterkte!

   Blijf gezond, hartelijke groet,
   Mariella


   Verwijderen
 2. Dat is zo Mariella, je bent niet de enige, denk eens aan de mensen in verpleeghuizen die nu de hele dag zonder bezoek op hun eigen kamer zitten. Het kan altijd erger.
  Even wat anders: ik kreeg vandaag bericht dat de Sukin sunprotector SP30 in light/medium weer leverbaar is, dus meteen besteld. Ik ben zooo benieuwd!! Ik heb vorige week ook de Colorescience Faceshield SP50 besteld. Ik hoopte dat die ook een licht tintje zou hebben, maar dat mag geen naam hebben. Verder doet hij het goed op mijn huid. Ik heb voor de komende zomer iig voorlopig genoeg SPF gehamsterd, want ik heb ook nog voldoende Paula's Choice en Australian Botanical ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha... nou, dat is tenminste geen asociaal hamsteren. Ik hoop dat je veel plezier gaat hebben van al die producten!

   Heel goed van je om alvast bezig te zijn met de tijd ná de pandemie, trouwens... met de letterlijk en figuurlijk zonnige dag, waarop we allemaal weer "buiten mogen spelen".

   Blijf gezond!

   Verwijderen

Een reactie posten

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: