Doorgaan naar hoofdcontent

Hallo tranexaminezuur... dag hyperpimentatie!

Welkom: Facetheory Exaglow Serum S10 met 5% Tranexaminezuur

Ik ben herstellende van de griep, dus ook de komende week (weken?) zul je hier nog even geen artikelen vinden waarvoor ik urenlang wetenschappelijke studies heb doorgenomen en samengevat. Maar Facetheory had vanmorgen nieuws dat zó goed is voor alle huidjes met melasma en andere vormen van hyperpigmentatie, dat ik het gewoon móét delen. Dat goede nieuws heet Exaglow: een vriendelijk geprijsd hydraterend serum waarin 5% tranexaminezuur is gecombineerd met onder meer niacinamide en gestabiliseerde vitamine C. Onderstaand leg ik je graag uit waarom ik zo enthousiast ben over dit serum. Dat doe ik aan de hand van de INCI-lijst: een korte uitleg van elke “actieve” – plus een link naar de bijbehorende factsheet waar je (veel) meer informatie vindt en je desgewenst zelf de bijbehorende studies kunt inzien.

Facetheory Exaglow Serum – de Ingrediënten:AQUA – water
het basisbestanddeel in 95% van alle huidverzorgingsproducten.

PROPANEDIOL❦ – merknaam ZEMEA®
Niets ten nadele van good old glycerin…

Factsheet LANACHRYS™ & LANACHRYS™ 2B




Chrysanthellum indicum is een ver, Afrikaans familielid van onder meer kamille en het madeliefje. Het extract van dit plantje is het actieve bestanddeel in het door Lucas Meyer ontwikkelde en gepatenteerde LANACHRYS™ en LANACHRYS™ 2B, die verder bestaan uit Propylene Glycol en Aqua (water) “2B” is twintig maal hoger geconcentreerd dan “gewone” LANACHRYS™. De INCI-namen zijn echter identiek en zijn in beide gevallen verdeeld over een ingrediëntenlijst terug te vinden.

Meervoudige werking

LANACHRYS™ 2B bezit volgens Lucas Meyer een meervoudige werking. Zo zou het helpen om ontstekingsreacties te verminderen – maar ook om “zware benen” te verlichten en cellulite te bestrijden. In combinatie met 0,5% Aldavine 5X™ vermindert 0,5% LANACHRYS™ 2B wallen onder de ogen, na 28 dagen tweemaal daags gebruik.

Meer informatie (met 1 set voor-en-na foto's) is hier in te zien. Een uitvoerige onderbouwing van de anti-cellulite werking is te vinden in de omschrijving van/voor patent US6001366A.


Propylene Glycol is een humectans (bevochtigingsmiddel) waarvan bekend is dat het een allergische huidreactie kan veroorzaken bij personen die een allergie voor dit ingrediënt hebben ontwikkeld.


INCI-naam: CHRYSANTHELLUM INDICUM EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL & AQUA

Moleculair gewicht (molaire massa): onbekend

Laatste update: 12 februari 2020



Reacties

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: