Doorgaan naar hoofdcontent

ACTUEEL

Lezersvraag: Is het collageenpoeder van Oslo Skin Lab inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven? ••• DEEL II •••

  “Ben jij op de hoogte van het collageen poeder van Oslo Skin Lab, genaamd The Solution? Is dit inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven?” Die vraag stelde Ingrid me in februari 2020. Ik was op dat moment druk bezig met de laatste voorbereidingen van de oprichting van the•care•connection. Dat is de stichting waarvan de oprichting noodzakelijk bleek voor de administratieve en met name fiscale kant van de missie van the•brainy•beaut: lezers eerlijk, onafhankelijk en transparant informeren over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Door COVID-19 heeft de formele oprichting van the•care•connection straks een jaar vertraging opgelopen – maar dát zag ik uiteraard niet aankomen toen ik de mail van Ingrid ontving. Druk, druk, druk als ik was vond ik pas na een maand de tijd om Ingrid te antwoorden – en dat deed ik even snel als eerlijk. Nú – bijna 10 maanden en as we speak  24.319 paginaweerg

Het wachten waard: Santaverde Sun Protect Cream – een Mooie Moisturizer met een Minerale SPF
Je zult me nooit “horen” kirren bij de lancering van een nieuw product, maar bij de Santaverde Sun Protect Cream zou ik het toch bijna gaan doen. Want dit zou wel eens dé dagcrème met minerale zonnefilters van 2020 kunnen worden. En als het dan niet dé wordt, dan gaat deze crème in elk geval tot de allerbeste nieuwe zonbeschermingsproducten van 2020 behoren. Want de formule is niet minder dan fantastisch.

Waarom ik zo enthousiast ben?

Dit is minerale zonbescherming in een heel fijne, nagenoeg volledig plantaardige formule, vol moisturizende en verzorgende oliën en extracten. Zonder synthetische geurstoffen of conserveermiddelen en 100% vegan – milieuvriendelijk en hartstikke biologisch. Daarnaast zijn de producten van Santaverde altijd redelijk geprijsd.

De belangrijkste ingrediënten:

Minerale zonnefilters
ICYMI, vorig jaar was de Amerikaanse FDA er heel duidelijk over: alléén minerale zonnefilters zijn GRASE – Generally Recognized as Safe and Effective. Santaverde heeft in deze crème zinkoxide verwerkt, de Koningin van de Zonnefilters, die wordt bijgestaan door titaniumdioxide. Veilige, effectieve minerale zonbescherming dus – die niet in je huid dringt, niet eerst hoeft in te werken en geen extra warmte veroorzaakt (zoals chemische filters)

Ectoïne
Ectoïne is een ingrediënt dat helaas nog niet in veel zonbeschermingsproducten of dagcrèmes te vinden is. Jammer, want het heeft bijzonder hydraterende eigenschappen én bezit het vermogen om DNA-schade door UV-straling, infraroodstraling en blauw licht te verminderen.

PhytoTrace™ Carrot
PhytoTrace™ Carrot is nieuw voor me, dus ik moet dit ingrediënt nog even volledig uitneuzelen – maar de informatie van producent INOLEX klinkt veelbelovend. Het is een extract van gedroogde wortels-van-worteltjes, dat wordt verkregen met behulp van zonnebloemolie. Dankzij de carotenen zou het een anti-oxidatieve werking bezitten, terwijl polyacetylenen afrekenen met bacteriën. Daarnaast is het volgens INOLEX een SPF-booster.

Kokosolie
Kokosolie is een fijne moisturizer. Juist ook voor atopische huidjes, omdat het de toename remt van de huideigen bacterie Staphylococcus aureus (S. Aureus) die een rol speelt bij het ontstaan van eczeem. Daarnaast bevordert kokosolie het herstel van een beschadigde huid en is het letterlijk een “natuurlijke zonnefilter” doordat het zo'n 20% van de UV-straling weert.

Vers verwerkt biologisch Aloë vera-sap
Wanneer je houdt van “puur natuur” huidverzorging, dan ken je Santaverde waarschijnlijk al – en zo niet, dan wordt het wellicht eens tijd om eens kennis te maken met dit Duitse EKO merk. Santaverde behoort bijvoorbeeld niet alleen tot de weinige merken ter wereld die vers Aloë vera-sap in hun producten verwerken (in plaats van daar een schepje Aloë-poeder aan toe te voegen en dat te verkopen als “sap”, zoals dat meestal gebeurt) – ze gebruiken dat Aloë-sap ook nog eens in plaats van water. En water – “Aqua” – is bijna altijd #1 op INCI-lijsten, want het vormt het hoofdbestanddeel van de meeste huidverzorgingsproducten.
De Santaverde Sun Protect Cream bevat – net zoals hun andere producten – als hoofdbestanddeel écht Aloë vera-sap. Daarvan zijn de huidverzorgende en -herstellende eigenschappen zo beroemd, dat ze eigenlijk geen toelichting meer behoeven. Maar mocht je je geheugen willen opfrissen: de belangrijkste huidverzorgende eigenschappen van Aloë vera vind je op de factsheet.

Hyaluronzuur
Kunnen we ooit genoeg hyaluronzuur hebben in onze huidverzorging en make-up? Hyaluronzuur is een krachtige anti-oxidant, die het huidherstel bevordert en ontstekingsreacties vermindert. Toch werd dit ingrediënt vooral beroemd door de tijdelijke anti-aging effecten die het al kort na gebruik geeft. Die effecten zijn te danken aan het énorme vermogen van hyaluronzuur om water aan te trekken en vast te houden: enkele uren na het gebruik is de huid van binnenuit opgevuld met minuscuul kleine vochtige deeltjes – waardoor de huid wat voller oogt en lijntjes minder zichtbaar zijn.

Maar: nog even geduld...

De persintroducties van de Santaverde zonverzorgingslijn – die naast deze crème nog twee andere producten omvat – gaan volgende maand plaatsvinden in Duitsland. Niet Duitsland als in gezellig-bij-mij-in-de-buurt Aken, maar als in Neurenberg en Hamburg. Daardoor kan ik er niet bij zijn en daar baal ik best wel een beetje van – ook omdat een belangrijke vraag bij een moisturizer met minerale zonnefilters altijd blijft: is er écht geen wit waasje te zien na het aanbrengen? Volgens Santaverde niet – en als dat inderdaad zo is, dan is dat geweldig... eindelijk een dagcrème mét minerale filters, zonder een kleurtje om die filters aan het esthetisch oog te onttrekken. Maar: eerst zien, dan geloven.
Met die vuurproef zal ik nog even geduld moeten hebben, want de Santaverde zonproducten zijn pas vanaf half maart verkrijgbaar in Duitsland – waarna Nederland hopelijk snel zal volgen. Maar ik ben er dus nu al van overtuigd dat deze crème het wachten waard gaat zijn – en ik heb wel eens een minder goede reden gehad om een bezoekje aan Aken te brengen.

Meer informatie over Santaverde door Santaverde zelf


INGREDIËNTEN
(Anders dan je van me gewend bent, onderstaand de INCI-lijst uit het persbericht – door Santaverde pünktlich vertaald naar het Duits. Mijn Duits is echter niet goed genoeg om alles weer terug te vertalen naar de oorspronkelijke Engelse INCI's, zonder daarbij het risico te lopen dat er iets “lost in translation” raakt. Vandaar...) 

Aloe Vera Saft*, Alkane aus Kokosöl, pflanzl. Lipidkomponente, Zinkoxid, Titandioxid, pflanzl. Emulgator, Kokosöl*, pflanzl. Betain, pflanzl. Fettsäureester, Aluminiumhydroxid, pflanzl. Stearinsäure, Sheabutter*, Hyaluronsäure, Ectoin, Karottenextrakt*, Apfelextrakt*, Vitamin E,Jojobaöl*, Sonnenblumenöl*, pflanzl. Glycerin, Weingeist*, pflanzl. Levulinsäure, pflanzl. Natriumlevulinat, ätherische Öle.
*Aus kontrolliert biologischem Anbau

.

© Even over auteursrechten...


DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: