Doorgaan naar hoofdcontent

ACTUEEL

Lezersvraag: Is het collageenpoeder van Oslo Skin Lab inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven? ••• DEEL II •••

  “Ben jij op de hoogte van het collageen poeder van Oslo Skin Lab, genaamd The Solution? Is dit inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven?” Die vraag stelde Ingrid me in februari 2020. Ik was op dat moment druk bezig met de laatste voorbereidingen van de oprichting van the•care•connection. Dat is de stichting waarvan de oprichting noodzakelijk bleek voor de administratieve en met name fiscale kant van de missie van the•brainy•beaut: lezers eerlijk, onafhankelijk en transparant informeren over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Door COVID-19 heeft de formele oprichting van the•care•connection straks een jaar vertraging opgelopen – maar dát zag ik uiteraard niet aankomen toen ik de mail van Ingrid ontving. Druk, druk, druk als ik was vond ik pas na een maand de tijd om Ingrid te antwoorden – en dat deed ik even snel als eerlijk. Nú – bijna 10 maanden en as we speak  24.319 paginaweerg

Factsheet Sacha Inchi-olie




Plukenetia volubilis is de botanische naam van een tropische plant waarvan de vruchten nogal wat verschillende namen hebben gekregen: sachapinda, bergpinda, Incanoot en Incapinda. De koudgeperste olie van deze “pinda's” kennen we als Sacha Inchi-olie – met de INCI-naam Plukenetia Volubilis Seed Oil.

Sacha Inchi-olie is net zoals veel andere plantaardige oliën rijk aan vetzuren – maar bevat een uitzonderlijk hoge concentratie linolzuur.

Linolzuur: essentieel voor de huidbarrière

Linolzuur is een omega-6-linolzuur met een belangrijke functie in de huidbarrière: bij een tekort wordt de huid kwetsbaar voor bijvoorbeeld infecties of – wanneer er sprake is van een aanleg daartoe – het ontwikkelen van atopisch eczeem.

Al in een concentratie van 1,5% is linolzuur een fijne moisturizer voor een droge huid – en helpt bij de behandeling van atopisch eczeem. Daarnaast bezit linolzuur ontstekingsremmende eigenschappen en bestaan er aanwijzingen dat het kan helpen bij de vermindering van hyperpigmentatie.

Sacha Inchi-olie: remt de groei van S. aureus

Van alle bacteriën die op onze huid (kunnen) voorkomen is de Staphylococcus aureus (S. aureus) een van de meest beruchte. De S. aureus is namelijk betrokken bij het ontstaan van onder meer impetigo, folliculitis, steenpuisten en onderhuidse abcessen. Deze in vitro studie liet zien dat Sacha Inchi-olie de groei van de S. aureus remt – zonder toxisch te zijn voor keratinocyten (de cellen die de bovenste laag van onze huid vormen)

INCI-naam: PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL

Laatste update: 13 januari 2020



DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: