Doorgaan naar hoofdcontent

ACTUEEL

Lezersvraag: Is het collageenpoeder van Oslo Skin Lab inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven? ••• DEEL II •••

  “Ben jij op de hoogte van het collageen poeder van Oslo Skin Lab, genaamd The Solution? Is dit inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven?” Die vraag stelde Ingrid me in februari 2020. Ik was op dat moment druk bezig met de laatste voorbereidingen van de oprichting van the•care•connection. Dat is de stichting waarvan de oprichting noodzakelijk bleek voor de administratieve en met name fiscale kant van de missie van the•brainy•beaut: lezers eerlijk, onafhankelijk en transparant informeren over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Door COVID-19 heeft de formele oprichting van the•care•connection straks een jaar vertraging opgelopen – maar dát zag ik uiteraard niet aankomen toen ik de mail van Ingrid ontving. Druk, druk, druk als ik was vond ik pas na een maand de tijd om Ingrid te antwoorden – en dat deed ik even snel als eerlijk. Nú – bijna 10 maanden en as we speak  24.319 paginaweerg

Factsheet Zeepnoot-extract




Het fruit van de Sapindus mukorossi – Chinese Zeepnotenboom – wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese en Japanse geneeskunde. In China noemt men de noten “wu-huan-zi”, dat letterlijk niet-ziekte fruit betekent en in Japan spreekt men van “enmei-hi”: levensverlengende pericarp. De INCI-naam van het extract verschilt enigszins van de botanische naam van de Chinese Zeepnotenboom: Sapindus Mukurossi Peel Extract in plaats van Sapindus mukorossi.

De vruchten bestaan voor 10 tot 11,5% uit saponinen – van het Latijnse sapo, dat zeep betekent. Wanneer saponinen worden opgelost in water geven ze een zeepachtig, reinigend schuim.

Het extract van Sapindus mukorossi-vruchten werd vooral beroemd om het sperma-dodend vermogen, maar het bezit ook eigenschappen die het een fijne toevoeging aan huidverzorgingsproducten kunnen maken – uiteraard met name in reinigingsproducten. Zo remt het extract bijvoorbeeld de vorming van pigment, bestrijdt het vrije radicalen en helpt het om ontstekingsreacties te verminderen.

INCI-naam: SAPINDUS MUKUROSSI PEEL EXTRACT
Moleculair gewicht (molaire massa): onbekend.

Laatste update: 6 januari 2020







DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: