Doorgaan naar hoofdcontent

HELLO SUNSHINE!

Review: De Tuinen Gezichtscrème SPF 30

Er bestaan vooralsnog slechts twee zonnefilters waarvan de veiligheid en effectiviteit écht onafhankelijk wetenschappelijk is onderzocht en aangetoond: de twee minerale filters zinkoxide en titaniumdioxide. De Gezichtscrème SPF 30 van De Tuinen bevat deze beide filters in een hydraterende formule. Door de vriendelijke prijs is dit een prima zonnecrème “voor erbij” – vooral voor je lichaamshuid. Om mee te nemen in je handtas bijvoorbeeld, zodat je onderweg even snel je armen en benen kunt insmeren. Want anders dan chemische filters, beschermen minerale filters de huid direct na het aanbrengen. 


Zinkoxide: Koningin van de Zonnefilters Wanneer je jezelf wilt verzekeren van veilige en effectieve zonbescherming, dan is er eigenlijk maar één INCI-naam die je hoeft te onthouden: ZINC OXIDE. Dit filter staat namelijk boven alle andere filters, omdat het als enige beschermt tegen UV-A1, UV-A2 én UV-B straling. Alle andere filters beschermen de huid niet tegen UV-A1. Ook titaniumdioxide, het kl…

Even heel persoonlijk...
Okay, laat ik eerlijk zijn: “dip” is een eufemisme. Depressie is het juiste woord – en ik ga het aan professionals overlaten om te beoordelen hoe licht, matig of zwaar die is. Zo, dat hoge woord is eruit – en dat werd eigenlijk wel tijd ook. Tijd om professionele hulp te gaan zoeken en te stoppen met doen alsof het allemaal wel meevalt. Want het viel de afgelopen maand helemaal niet mee.

Eind november ging ik door mijn rug. Daar was niet zo veel nieuws aan – want ik ging in de afgelopen jaren zó vaak door mijn rug, dat het bijna een hobby begon te lijken. Dat had van alles te maken met een ongeluk – deep down in het vorige decennium – dat mijn onderrug zogezegd niet veel goed deed. Sindsdien hoorde rugpijn bij mijn leven. Soms meer, soms minder – en niet altijd, maar het kwam wel altijd weer terug. Daar was (en is) niets dramatisch aan, want er zijn veel ergere dingen in de wereld. Maar in november veranderde de pijn. Die werd niet alleen feller en langduriger, maar ook anders van aard. En ineens begon mijn rechterbeen te tintelen – terwijl het ook minder gemakkelijk te bewegen was dan de linker evenknie.

Dat kwam allemaal he-le-maal niet uit, zo vlak voor de feestdagen. Bovendien deed het voor de eerste keer “iets” in mijn hoofd; het veroorzaakte een lichtgrijze waas over alle mooie decemberlichtjes. Een waas die in de weken daarna alleen maar toenam – wát ik ook deed. En hoe ik ook dacht – want ik behoor tot die gekkige mensen die van nature áltijd kiezen voor de “het glas is halfvol”-benadering.
Maar dat glas begon steeds leger te lijken – door die grijze mist in mijn hoofd, die maar niet was weg te denken. En die bizarre, voor mij volledig onbekende grijze mist werd alleen maar dikker en zwaarder. Zó zwaar dat ik vorige week waarschijnlijk niet eens mijn bed was uitgekomen, als de voortdurende bosbranden in Australië niet zo vreselijk duidelijk hadden gemaakt dat compassie en solidariteit met andere levende wezens op deze planeet nodig is – en blijft. Pikzwarte wolken of niet.

Waarom ik je dit vertel, terwijl ik het “normaal” alleen maar over huidverzorging heb? Ik kreeg vandaag op Twitter een mooi en lief compliment van een al even mooie en lieve dame – waarin ze mij (samen met anderen) noemde als een zonnetje van positiviteit. Dat ontroerde me, want zó zonnig voelde ik me dus niet in de afgelopen weken. Waardoor het nogal een uitdaging was geweest om alles tóch nog steeds zo veel als mogelijk “positief te benaderen”, zoals dat dan heet.
Maar haar compliment maakte ook dat ik me een gepast klein beetje een “faker” voelde. Want áls ik al een zonnetje ben, dan ben ik er nu toch echt wel een achter donkere wolken. En ik mag – en wíl – dat niet meer verzwijgen. Al is het maar uit solidariteit met iedereen die soortgelijke donkere wolken in zijn of haar bolletje heeft – tijdelijk of chronisch.

BLIJF STERK – JUIST OOK ALS DAT IS VANACHTER EEN DONKERE WOLK!
Samen komen we er wel!

Mariella


Reacties

Een reactie posten

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: