Doorgaan naar hoofdcontent

HELLO SUNSHINE!

Review: De Tuinen Gezichtscrème SPF 30

Er bestaan vooralsnog slechts twee zonnefilters waarvan de veiligheid en effectiviteit écht onafhankelijk wetenschappelijk is onderzocht en aangetoond: de twee minerale filters zinkoxide en titaniumdioxide. De Gezichtscrème SPF 30 van De Tuinen bevat deze beide filters in een hydraterende formule. Door de vriendelijke prijs is dit een prima zonnecrème “voor erbij” – vooral voor je lichaamshuid. Om mee te nemen in je handtas bijvoorbeeld, zodat je onderweg even snel je armen en benen kunt insmeren. Want anders dan chemische filters, beschermen minerale filters de huid direct na het aanbrengen. 


Zinkoxide: Koningin van de Zonnefilters Wanneer je jezelf wilt verzekeren van veilige en effectieve zonbescherming, dan is er eigenlijk maar één INCI-naam die je hoeft te onthouden: ZINC OXIDE. Dit filter staat namelijk boven alle andere filters, omdat het als enige beschermt tegen UV-A1, UV-A2 én UV-B straling. Alle andere filters beschermen de huid niet tegen UV-A1. Ook titaniumdioxide, het kl…

Mission joey voor het Currumbin Wildlife Hospital in Australië
Miljarden dieren zijn omgekomen tijdens de bosbranden in Australië – en talloze dieren zijn gewond geraakt. In het Currumbin Wildlife Hospital wordt dag en nacht gewerkt om gewonde overlevertjes te voorzien van de allerbeste zorg. Zorg die ze maandenlang nodig hebben, voordat ze sterk genoeg zijn om te kunnen terugkeren naar hun natuurlijke omgeving. Daar wacht ze een nieuwe overlevingsstrijd, want het vuur heeft grote delen van hun “thuis” en voedselbronnen verwoest.
Ook wanneer er – eindelijk, de hemel zij dank – een einde komt aan de bosbranden, heeft het Currumbin Wildlife Hospital dus nog geld nodig. Veel geld – en het liefst zo snel mogelijk. Afwachten óf een deel van de Nederlandse donaties aan hulporganisaties dit ziekenhuis zal gaan bereiken, is dus geen optie. Rechtstreeks doneren is een beter idee, omdat je daarmee direct bijdraagt aan de behandeling en het herstel van een gewond dier. Daarom: Mission joey – een korte lijn tussen Nederlandse dierenliefhebbers en gewonde Australische dieren, waarbij zo een zo groot mogelijk percentage van elke euro terecht komt op de plaats van bestemming. De enige juiste plaats: bij de gewonde wilde dieren die vaak tot een soort behoren die al vóór de bosbranden als “bedreigd” werden aangemerkt.


Joey?

Zoals je wellicht weet is The Brainy Beaut een not for profit-blog. Het informeert jou over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – terwijl de inkomsten ervan worden gebruikt om de wereld een klein beetje beter te maken. Over de “grote missie” van The Brainy Beaut kun je hier meer lezen – en vanaf vandaag is daar dus een “baby missie” bijgekomen: Mission joey. Met een kleine j: joey is de Australische naam voor een baby koala.
Maar het Currumbin Wildlife Hospital is er niet alleen voor de iconische koala's en hun baby's – álle gewonde wilde dieren krijgen er de allerbeste medische zorg. Het is dan ook al jarenlang een van de drukste wildlife hospitals ter wereld.

De kortste wegen om de dieren in het Currumbin Wildlife Hospital te helpen


Per bankoverschrijving

Geld overmaken naar Australië is relatief kostbaar; € 15 per overboeking is geen uitzondering (en nee, vraag mij ook niet waarom Nederlandse banken anno 2020 nog zó veel kosten in rekening moeten brengen ;-)) Dat maakt doneren per bankoverschrijving dus eigenlijk alleen een optie wanneer je een groot bedrag wilt overmaken en dat – om wat voor reden dan ook – het liefst via je bank doet. Dus mocht je zo'n wow!-donatie willen doen, dan zijn dit de gegevens die je nodig hebt:
Account Name: CWHFGift
BSB: 064-475
Account: 10325113

Via GoFundMe

Hoeveel GoFundMe verdient aan elke inzamelingsactie die ze faciliteren voor welk doel dan ook, houdt GoFundMe ehh... vaag. Feit is in elk geval dat het platform niet zo “gratis” is als het lijkt. In dit voorbeeld van een Nederlandse inzamelingsactie ging ruim 11,5% van het opgehaalde bedrag naar GoFundMe – en dat lijkt aardig wat procentjes meer dan redelijkerwijs te rechtvaardigen is.
Maar ja, zoals een medewerker van het Currumbin Wildlife Hospital tegen me zei in een e-mail: “GoFundMe is not free although we wish it were, however the power to reach people with an easy way to donate is invaluable.”
Wanneer je beschikt over een creditcard dan kan doneren via GoFundMe een optie zijn.

❥ Doneren via de GoFundMe-pagina van het Currumbin Wildlife Hospital


Via de site van het ziekenhuis

Direct doneren via de site van het Currumbin Wildlife Hospital is een betere optie dan de twee bovenstaande. Houdt dan wel rekening met een koersopslag van 1,5 tot 2,5% over het bedrag dat je doneert – en dat de creditcardmaatschappij ook het ziekenhuis enkele procenten van je donatie als kosten in rekening brengt.

 ❥ Doneren via de website van het Currumbin Wildlife Hospital


Via One2Give

One2Give wordt nog weinig gebruikt. Dat is jammer, want deze Nederlandse dienst is veel transparanter dan de grote, buitenlandse donatieplatforms. Daarnaast kun je er “gewoon” veilig op z'n oer-Hollands met iDeal doneren.
Ook fijn: de persoonlijke aandacht en ondersteuning die op de site wordt genoemd, is geen (half) loze belofte. Dat weet ik uit ervaring, want ik heb de inzamelingsactie voor het Currumbin Wildlife Hospital op One2Give verzorgd – en liep daarbij meteen al tegen een obstakeltje op. Bij de registratie wordt namelijk standaard een IBAN-verificatie verricht. Daarvoor gebruikte ik uiteraard met liefde mijn eigen bankrekeningnummer – maar het is al even uiteraard allesbehalve de bedoeling dat de uiteindelijke opbrengst naar mijn rekening wordt overgemaakt: die moet linea recta naar de dieren in Australië. Mijn vraag daarover werd binnen enkele uren beantwoord – ook al was het zondagavond – en het bleek gelukkig geen enkel probleem: na afloop van de actie maakt One2Give het totaalbedrag over naar Currimbin.
Ook One2Give is niet gratis – maar is met 6% handlingkosten wel het goedkoopste donatieplatform dat ik kon vinden.

Doneren aan het Currumbin Wildlife Hospital via One2GiveReacties

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: