Doorgaan naar hoofdcontent

Hallo tranexaminezuur... dag hyperpimentatie!

Welkom: Facetheory Exaglow Serum S10 met 5% Tranexaminezuur

Ik ben herstellende van de griep, dus ook de komende week (weken?) zul je hier nog even geen artikelen vinden waarvoor ik urenlang wetenschappelijke studies heb doorgenomen en samengevat. Maar Facetheory had vanmorgen nieuws dat zó goed is voor alle huidjes met melasma en andere vormen van hyperpigmentatie, dat ik het gewoon móét delen. Dat goede nieuws heet Exaglow: een vriendelijk geprijsd hydraterend serum waarin 5% tranexaminezuur is gecombineerd met onder meer niacinamide en gestabiliseerde vitamine C. Onderstaand leg ik je graag uit waarom ik zo enthousiast ben over dit serum. Dat doe ik aan de hand van de INCI-lijst: een korte uitleg van elke “actieve” – plus een link naar de bijbehorende factsheet waar je (veel) meer informatie vindt en je desgewenst zelf de bijbehorende studies kunt inzien.

Facetheory Exaglow Serum – de Ingrediënten:AQUA – water
het basisbestanddeel in 95% van alle huidverzorgingsproducten.

PROPANEDIOL❦ – merknaam ZEMEA®
Niets ten nadele van good old glycerin…

Dé Beaut van 2019: Hylamide SubQ Eyes
2019 was het jaar waarin dankzij Douglas de producten van Deciems The Ordinary geliefd gemeengoed werden in Nederland. Maar Deciem is meer dan The Ordinary. Sommige andere producten, uit andere productlijnen, doen méér – vooral bij meer specifieke beauty issues. Hylamide is een van die andere productlijnen – zij het dan een die (nog?) niet bij Nederlandse Douglas-filialen verkrijgbaar is. Sinds de prijsverlaging in februari 2019 is Hylamide bijna net zo voordelig geprijsd als The Ordinary, terwijl sommige Hylamide-producten nét dat beetje extra bieden. Dit Hylamide SubQ Eyes serum voor de oogcontouren biedt zelfs een heel groot beetje extra – en was het product met de allerbeste prijs/kwaliteitsverhouding dat ik in 2019 tegenkwam. Het serum kost slechts € 19,00 en doet véél – eigenlijk tegen alle mogelijk oogcontour-issues.

Eerst het minpuntje: Prutsertje #189

Voordat ik begin met mijn jaarlijkse lofzang over dat éne product dat ik zó een extra vermelding waard vind – eerst het minpuntje van mijn persoonlijke favoriet van 2019. Dat minpuntje heet officieel Retinopeptide 189 – maar ik noem het al een tijdje Prutspeptide 189. Deze peptide werd vernoemd naar anti-aging koningin Retinol, maar met de naam houdt de overeenkomst ook wel meteen op. Prutsertje #189 doet namelijk niet veel anti-agingerigs – en wat het wel doet, komt alleen in heel hoge concentraties in de buurt van wat een uiterst lage concentratie Retinol doet met twee vingers in haar koninklijke neusje. Volgens de producent dan, want de anti-aging effecten van de prutspeptide zijn – in tegenstelling tot die van Retinol – nooit onafhankelijk onderzocht, laat staan aangetoond.
Ook Deciem lijkt Prustertje #189 liever te vergeten; online wordt het al niet meer genoemd als ster-ingrediënt – maar het stond nog wel als zodanig op de verpakkingen van alle flaconnetjes Hylamide SubQ Eyes die ik in 2019 gebruikte. Hopelijk gaat ook dat in 2020 veranderen – want prutsen is niet des Deciems.

Dan: alle pluspunten

Laat ik beginnen met de ster-ingrediënten die Deciem nu online vermeldt: Flavonoid Glucoside Bio-active, Darutoside Complex en Waglerin-1 Peptide Complex.
Flavonoid Glucoside Bio-active kennen we ook wel (of misschien vooral) als Unisooth™ EG-28 – een plantaardig ingrediëntencomplex dat bestaat uit drie bestanddelen: Propyl Gallate, Gallyl Glucoside en Epigallocatechin Gallatyl Glucoside. Dit complex is vooral kalmerend, maar bezit ook krachtige anti-oxidatieve eigenschappen en het vermogen om UV-straling te absorberen. Op die wijze draagt het bij aan het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering.
Darutoside Complex is Deciems omschrijving van Beautifeye® een ingrediëntencomplex van twee plantaardige extracten, die worden ondersteund door glycerine. Beautifeye® is een ware multitasker op het gebied van issues die zich rond de ogen kunnen voordoen. Allereerst heeft het een liftend effect op de bovenste oogleden, waardoor het helpt om “droopy eyes” te verminderen. Daarnaast vermindert het kraaienpootjes, donkere kringen en wallen. Tot slot verstevigt het de dunne, delicate huid van de oogcontouren.
Waglerin-1 Peptide Complex is het beroemde SYN®-AKE, het ingrediënt waarvan het werkzame bestanddeel wordt gevormd door een peptide waarvan de werking overeenkomt met Waglerin-1 – een peptide die wordt aangetroffen in het gif van de Wagler's lanspuntslang. SYN®-AKE remt de zenuwimpulsen naar de gezichtsspieren, waardoor die ontspannen blijven en expressierimpels worden tegengegaan.

Maar het Hylamide SubQ Eyes serum bevat nog meer. MATRIXYL™ synthe'6™ bijvoorbeeld, dat de productie van collageen en elastine stimuleert. Ook Aldavine 5X® ontbreekt niet, dat samen met Beautifeye® behoort tot de allerbeste ingrediëntencomplexen voor de oogcontouren. Aldavine 5X® beschermt de capillairen tegen stressreacties, waardoor wallen en donkere kringen worden verminderd. Ook de Techpolymer® Microspheres mogen hier niet onvermeld blijven, omdat ze onregelmatigheden rond de ogen verdoezelen met optisch bedrog.

Voor de volledigheid: ook van deze bestanddelen is de werking niet onafhankelijk onderzocht en aangetoond. Maar de onderzoeksresultaten zijn wél online in te zien, vaak goed gedocumenteerd en soms inclusief voor-en-na foto's.

Meer informatie over het Hylamide SubQ Eyes serum kun je vinden in mijn review.Reacties

 1. Hoi Marielle, na een eerdere review van jou heb ik het gelijk aangeschaft. Maar op de 2e of 3e dag werd de huid rond mijn ogen al wat trekkerig en droog. Dit werd alleen maar erger naarmate ik ermee doorging. Gestopt met het product en het duurde bijna twee weken voor de huid rond mijn ogen weer soepel was. Een maand later voor de zekerheid nog eens geprobeerd en helaas gebeurde hetzelfde. Toen heb ik het weggegooid. Jammer hoor! Ik heb niet eens een extreem gevoelige huid, maar voor bepaalde stoffen ben ik helaas allergisch. Het caffeine serum van the Ordinary vind ik wel erg fijn. Maar of het nou echt wat doet...........
  Groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Joke,

   Wat leuk om weer van je te horen! Ik hoop dat je fijne feestdagen hebt gehad en wens je graag het allerbeste voor 2020 (en ver daarna :))

   Ik weet precies wat je bedoelt: geen extreem gevoelige huid, maar wel allergisch zijn voor bepaalde stoffen. Zelf heb ik dit jaar weer een "abonnement" bij de allergoloog, want mijn rijtje allergieën wordt elk jaar langer (en vervelender) Maar dit serum kan ik - vooralsnog - gelukkig wel gebruiken, ondanks dat het (inderdaad) twee contactallergenen bevat. Wat vervelend dat het bij jou anders uitpakte!

   Voor de volledigheid hier even de informatie over de allergenen zoals ik die in mijn review heb vermeld:

   VOOR WIE NIET?
   ✗ Dit serum heeft een neutrale geur, maar is niet volledig parfum-vrij; het bevat Benzyl Alcohol. Wanneer je lijdt aan een allergie voor deze geurstof of voor geurstoffen in het algemeen, is dit product wellicht geen goede keuze voor jou.
   ✗ Propyl gallate is het tweede contactallergeen in deze formule. Er kunnen dus huidreacties optreden wanneer je allergisch bent voor dit ingrediënt. Mocht je vermoeden dat je allergisch bent voor bepaalde cosmetische ingrediënten, maar heeft een allergoloog nog niet geïdentificeerd welke ingrediënten dat exact zijn, dan is het wijsheid om de factuur goed te bewaren – zodat je je geld terug kunt krijgen (mits je het serum bij Deciem zelf hebt gekocht)

   Hartelijke groet,
   Mariella

   Verwijderen

Een reactie posten

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: