Doorgaan naar hoofdcontent

Oekraïne

Introducing: Svitlana Bevza

  Svitlana Bevza is een Oekraïense fashion designer wiens geweldige werk ik ernstig tekort ga doen in deze post. Ik had je hier heel graag wat van haar ontwerpen laten zien – en hoop dat ik dat later dit jaar alsnog een keer kan doen. Vandaag kwam het er namelijk niet van om tijdens het korte gesprek dat ik met haar had, de zaken kort te sluiten die bij het gebruik van beeldmateriaal komen kijken.  Het is vandaag precies een maand geleden dat Svitlana op Instagram haar definitie van “luxe” deelde. Waarmee ze mij het laatste zetje gaf om iets te gaan dóén – in plaats van met betraande ogen het nieuws volgen, afgewisseld met moeite hebben om me op skincare te concentreren, omdat dat ineens zo ridicuul leek. View this post on Instagram A post shared by Svitlana Bevza 🇺🇦 (@bevza_svitlana) Inmiddels word ik dusdanig in beslag genomen door al dat “doen” voor Oekraïne, dat daar online even weinig van te zien is. Maar voordat ik weer “achter de schermen” verder ga, verte

Dé Beaut van 2019: Hylamide SubQ Eyes
2019 was het jaar waarin dankzij Douglas de producten van Deciems The Ordinary geliefd gemeengoed werden in Nederland. Maar Deciem is meer dan The Ordinary. Sommige andere producten, uit andere productlijnen, doen méér – vooral bij meer specifieke beauty issues. Hylamide is een van die andere productlijnen – zij het dan een die (nog?) niet bij Nederlandse Douglas-filialen verkrijgbaar is. Sinds de prijsverlaging in februari 2019 is Hylamide bijna net zo voordelig geprijsd als The Ordinary, terwijl sommige Hylamide-producten nét dat beetje extra bieden. Dit Hylamide SubQ Eyes serum voor de oogcontouren biedt zelfs een heel groot beetje extra – en was het product met de allerbeste prijs/kwaliteitsverhouding dat ik in 2019 tegenkwam. Het serum kost slechts € 19,00 en doet véél – eigenlijk tegen alle mogelijk oogcontour-issues.

Eerst het minpuntje: Prutsertje #189

Voordat ik begin met mijn jaarlijkse lofzang over dat éne product dat ik zó een extra vermelding waard vind – eerst het minpuntje van mijn persoonlijke favoriet van 2019. Dat minpuntje heet officieel Retinopeptide 189 – maar ik noem het al een tijdje Prutspeptide 189. Deze peptide werd vernoemd naar anti-aging koningin Retinol, maar met de naam houdt de overeenkomst ook wel meteen op. Prutsertje #189 doet namelijk niet veel anti-agingerigs – en wat het wel doet, komt alleen in heel hoge concentraties in de buurt van wat een uiterst lage concentratie Retinol doet met twee vingers in haar koninklijke neusje. Volgens de producent dan, want de anti-aging effecten van de prutspeptide zijn – in tegenstelling tot die van Retinol – nooit onafhankelijk onderzocht, laat staan aangetoond.
Ook Deciem lijkt Prustertje #189 liever te vergeten; online wordt het al niet meer genoemd als ster-ingrediënt – maar het stond nog wel als zodanig op de verpakkingen van alle flaconnetjes Hylamide SubQ Eyes die ik in 2019 gebruikte. Hopelijk gaat ook dat in 2020 veranderen – want prutsen is niet des Deciems.

Dan: alle pluspunten

Laat ik beginnen met de ster-ingrediënten die Deciem nu online vermeldt: Flavonoid Glucoside Bio-active, Darutoside Complex en Waglerin-1 Peptide Complex.
Flavonoid Glucoside Bio-active kennen we ook wel (of misschien vooral) als Unisooth™ EG-28 – een plantaardig ingrediëntencomplex dat bestaat uit drie bestanddelen: Propyl Gallate, Gallyl Glucoside en Epigallocatechin Gallatyl Glucoside. Dit complex is vooral kalmerend, maar bezit ook krachtige anti-oxidatieve eigenschappen en het vermogen om UV-straling te absorberen. Op die wijze draagt het bij aan het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering.
Darutoside Complex is Deciems omschrijving van Beautifeye® een ingrediëntencomplex van twee plantaardige extracten, die worden ondersteund door glycerine. Beautifeye® is een ware multitasker op het gebied van issues die zich rond de ogen kunnen voordoen. Allereerst heeft het een liftend effect op de bovenste oogleden, waardoor het helpt om “droopy eyes” te verminderen. Daarnaast vermindert het kraaienpootjes, donkere kringen en wallen. Tot slot verstevigt het de dunne, delicate huid van de oogcontouren.
Waglerin-1 Peptide Complex is het beroemde SYN®-AKE, het ingrediënt waarvan het werkzame bestanddeel wordt gevormd door een peptide waarvan de werking overeenkomt met Waglerin-1 – een peptide die wordt aangetroffen in het gif van de Wagler's lanspuntslang. SYN®-AKE remt de zenuwimpulsen naar de gezichtsspieren, waardoor die ontspannen blijven en expressierimpels worden tegengegaan.

Maar het Hylamide SubQ Eyes serum bevat nog meer. MATRIXYL™ synthe'6™ bijvoorbeeld, dat de productie van collageen en elastine stimuleert. Ook Aldavine 5X® ontbreekt niet, dat samen met Beautifeye® behoort tot de allerbeste ingrediëntencomplexen voor de oogcontouren. Aldavine 5X® beschermt de capillairen tegen stressreacties, waardoor wallen en donkere kringen worden verminderd. Ook de Techpolymer® Microspheres mogen hier niet onvermeld blijven, omdat ze onregelmatigheden rond de ogen verdoezelen met optisch bedrog.

Voor de volledigheid: ook van deze bestanddelen is de werking niet onafhankelijk onderzocht en aangetoond. Maar de onderzoeksresultaten zijn wél online in te zien, vaak goed gedocumenteerd en soms inclusief voor-en-na foto's.

Meer informatie over het Hylamide SubQ Eyes serum kun je vinden in mijn review.DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: