Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

“No make-up”: Jokkebrokken met Hylamide & Dior
Ik heb er heel lang mijn best voor moeten doen, maar tegenwoordig krijg ik ze: complimenten over mijn huid en het “jeugdig” ogen daarvan. Wanneer je over huidverzorging schrijft is dat extra fijn, want tja... je wordt dan toch een beetje geacht een wandelend voorbeeld te zijn van de werking van al die “stofjes”. Alleen, ik heb geen perfecte huid – nooit gehad zelfs. Ik kom niet verder dan een gezonde, optimaal verzorgde huid. Dat mijn huid er zo goed uitziet, terwijl ik nauwelijks make-up lijk te hebben gebruikt, is optisch bedrog van de bovenste plank. Iets dat ik eerlijk vertel na elk compliment – en waarover mensen dan vaak meer willen weten. Maar veel mensen hebben nog nooit gehoord van Hylamide – en zodra ik begin over “hyaluronzuur-poeder” en “gefractioneerde silica” begrijpen ze er nog minder van. Dus daarom hier mijn vier leugentjes om bestwil, die maken dat het lijkt alsof ik zó'n geweldige huid heb dat ik verder niets meer nodig heb dan wat mascara en lipgloss. Alle vier hartstikke onzichtbaar-zichtbaar – een dag lang, zonder ook maar een beetje op te hopen in lijntjes en poriën.


Hylamide SubQ Eyes

The Ordinary is inmiddels bekend bij het grote publiek – voor Deciem-zusje Hylamide geldt dat wat minder. Dat is jammer, want Hylamide is minstens net zo fijn als The Ordinary. Wel iets “duurder” (aanhalingstekens, want ook Hylamide is vriendelijk geprijsd) maar soms ook echt wel beter – is mijn ervaring.
SubQ Eyes is een serum voor de oogcontouren dat veel meer doet dan jokkebrokken. Ik gebruik het dan ook al bijna een jaar – dag en nacht en maand in, maand uit. Over het waarom daarvan kun je alles lezen in mijn review, maar ook als jokkebrok verdient mijn kleine groene vriendje een vermelding. Dankzij Techpolymer® Microspheres vult het serum oneffenheden op en zorgt het voor een “soft focus effect”: het verstrooid weerkaatsen van licht, waardoor de huid gladder oogt en rimpels minder zichtbaar zijn.

Een 15 ml flacon Hylamide SubQ Eyes kost € 19,00*

Meer informatie


Hylamide HA Blur

De HA in de naam is de afkorting van Hyaluronic Acid, ofwel hyaluronzuur in het Nederlands. Dat ingrediënt is vooral beroemd omdat het de bovenste lagen van de huid (tijdelijk) opvult met het vocht dat het aan zich bindt. Daardoor is hyaluronzuur hét ingrediënt talloze producten, die een egale, vollere huid beloven. Daarbij wordt echter nooit vermeld dat de effecten van hyaluronzuur tijdelijk zijn: ze verdwijnen zodra je het één of twee dagen niet gebruikt. Hyaluronzuur is dus eigenlijk ook een jokkebrokje – en als het van goede kwaliteit is, met het juiste moleculair gewicht, dan kan het zelfs liegen alsof het gedrukt staat.

De Hylamide HA Blur bevat naast hyaluronzuur in poedervorm, ook HYADISINE®. Dit is een polysaccharide (“suikertje”) die wordt geproduceerd door een zee-bacterie. Hyadisine heeft volgens de producent dezelfde eigenschappen als hyaluronzuur: het vermindert de zichtbaarheid van rimpels door die van binnenuit op te vullen met vocht. Twee krachtige jokkebrokken dus, bijgestaan door de eerder genoemde “blurrende” Techpolymer® Microspheres én een flinke schep siliconen. Dat alles maakt lijntjes en poriën minder zichtbaar – terwijl ook geglim wordt vermindert. Prima als “primer”, maar kan ook over make-up worden aangebracht. Wanneer je de tube voor de eerste keer opent, dan ruikt de blur behoorlijk “plastic fantastic” – maar dat luchtje verdwijnt na een paar keer gebruik. Mede door de vriendelijke prijs een aanrader voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van hyaluronzuur of gewoon eens wat wil experimenteren met onzichtbaar-zichtbaar optisch bedrog.

Een 30 ml tube Hylamide HA Blur kost € 10,00

Meer informatie


Hylamide Photography Foundation Golden Tan

Wanneer je deze foundation online hebt besteld en voor de eerste keer gebruikt, dan kan dat even schrikken zijn: er komt namelijk iets uit het flaconnetje dat totaal niet op foundation lijkt – maar veel meer op een vloeibare oogschaduw. Eenmaal aangebracht is het effect juist uitermate natuurlijk: geen dekking, maar een egale gezonde gloed. Sowieso is me niet helemaal duidelijk waarom dit een foundation is gedoopt: het effect ervan is bij mij nog natuurlijker dan dat van een getinte dagcrème. Het líjkt eigenlijk niet eens op make-up en daarom verbaast me niet dat ook mannen dit product gebruiken of dat het wordt gebruikt als foundation ónder foundation.
Ook hier geen gebrek aan hyaluronzuur en Techpolymer® Microspheres, maar er is ook aan moisturizende ingrediënten gedacht. Sodium PCA bijvoorbeeld, maar ook een plantaardig ingrediënten-complex met de naam HYDRACTIN®-LMF. Dat zijn mooie toevoegingen als je deze foundation onder of zonder de HA Blur gebruikt, want anders gaat de laatste letterlijk in de weg zitten met alle polymeren en andere moleculaire obeesjes.
En dan ook nog nano-silica voor méér soft focus effecten én prismatic correctors... ik voel me niet geroepen om uit te vinden hoe dat allemaal werkt (het is tenslotte “maar” make-up), maar werken dóét het. Als ik weer een keer in de selfie-stemming ben, dan zal ik eens proberen die effecten op een foto te vangen. In de tussentijd (en die kan maanden duren – want ik ben allesbehalve een #selfiequeen :)) verwijs ik je graag door naar de video van Charles Gross. Die laat je niet alleen de effecten en mogelijkheden van deze foundation zien – hij vertelt het ook heel leuk.

Een 30 ml flacon Hylamide Photography Foundation Golden Tan kost € 16,00*

Meer informatie


Dior Flash Luminizer

Het luxe paardje van dit kwartet – Dior is nu eenmaal geen low budget-brand. Ik moest 'm hebben, nadat ik had gezien dat deze concealer Beautifeye® bevat. Dat is een ingrediënten-complex waarvan ik zogezegd geen genoeg kan krijgen, omdat het zo lekker werkt tegen alle mogelijke oogcontour-issues. Niet dat ik last had van een Beautifeye®-gebrek, trouwens: het complex is ook verwerkt in het Hylamide SubQ Eye serum. Het was meer een excuus om nu eens een keer een lekker luxueus make-up product aan te schaffen ;-) Daar kreeg ik geen spijt van – ook de Dior Flash Luminizer liet zien dat een goede concealer de investering echt waard is. Superfijn in het aanbrengen en houdt giga-goed: ook op warme dagen kruipt er niks in kraaienpootjes. Geen concealer voor écht donkere kringen – maar wel heel fijn om onzichtbaar-zichtbaar een beetje vermoeidheid mee weg te werken. Oplichtend, zonder panda-ogen te veroorzaken.

De Dior Flash Luminizer kost ca. € 39,50

Meer informatieBetaal niet te veel! 

*) Dit is de prijs die Deciem zelf hanteert, na de prijsverlaging in februari. Elders wordt Hylamide vaak duurder verkocht en letterlijk de dubbele prijs is dan helaas geen uitzondering. Hylamide kun je dus het beste bij Deciem zelf kopen – of in Duitsland bij Douglas.

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: