Doorgaan naar hoofdcontent

Hallo tranexaminezuur... dag hyperpimentatie!

Welkom: Facetheory Exaglow Serum S10 met 5% Tranexaminezuur

Ik ben herstellende van de griep, dus ook de komende week (weken?) zul je hier nog even geen artikelen vinden waarvoor ik urenlang wetenschappelijke studies heb doorgenomen en samengevat. Maar Facetheory had vanmorgen nieuws dat zó goed is voor alle huidjes met melasma en andere vormen van hyperpigmentatie, dat ik het gewoon móét delen. Dat goede nieuws heet Exaglow: een vriendelijk geprijsd hydraterend serum waarin 5% tranexaminezuur is gecombineerd met onder meer niacinamide en gestabiliseerde vitamine C. Onderstaand leg ik je graag uit waarom ik zo enthousiast ben over dit serum. Dat doe ik aan de hand van de INCI-lijst: een korte uitleg van elke “actieve” – plus een link naar de bijbehorende factsheet waar je (veel) meer informatie vindt en je desgewenst zelf de bijbehorende studies kunt inzien.

Facetheory Exaglow Serum – de Ingrediënten:AQUA – water
het basisbestanddeel in 95% van alle huidverzorgingsproducten.

PROPANEDIOL❦ – merknaam ZEMEA®
Niets ten nadele van good old glycerin…

Hallo tranexaminezuur... dag hyperpigmentatie!




Tranexaminezuur: je hebt er wellicht nog nooit van gehoord – maar in het buitenland is het al hét nieuwe stofje tegen hyperpigmentatie. Dat is niet zo vreemd, want de werking van tranexaminezuur is onafhankelijk aangetoond: het remt de melanogenese – de vorming van pigment. Over het werkingsmechanisme vind je op de factsheet meer informatie, samen met de resultaten die met tranexaminezuur werden behaald bij de behandeling van (hardnekkige) hyperpigmentatie. Onderstaand vijf voorbeelden van producten met tranexaminezuur.


INTELLIGENT SKIN THERAPY | ACTIVE SKIN CONCENTRATE WHITENING SERUM & EYE AREA SERUM

Bij Intelligent Skin Therapy vind je twee serums met een hoge concentratie tranexaminezuur: een voor het gezicht en een speciaal voor de oogcontouren.

In het gezichtsserum is tranexaminezuur gecombineerd met plantaardige aminozuren en gehydrolyseerd zijde-eiwit – wat bijdraagt aan een optimale hydratatie van de huid. Een vitamine-complex zorgt voor anti-oxidanten*. Zoethout-extract helpt een extra handje bij het verminderen van de pigmentvlekken, terwijl het tegelijkertijd de huid kalmeert.

Het serum voor de oogcontouren bevat naast tranexaminezuur, Escin – de INCI-naam voor het extract van witte paarden-kastanjes, dat wallen vermindert. Daarnaast zorgt sodium hyaluronate (“hyaluronzuur”) voor een snel, tijdelijk anti-aging effect: dankzij een énorm vermogen om water aan te trekken en vast te houden, wordt de huid als het ware opgevuld met talloze minuscuul kleine, vochtige sponsjes. Een gestabiliseerde vorm van vitamine E kalmeert en ondersteunt de huid bij het bestrijden van vrije radicalen en draagt zo bij aan het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering.

De flaconnetjes met pipet bevatten 10 ml en kosten € 12,50. De Intelligent Skin Therapy Serums zijn te koop bij geselecteerde schoonheidssalons.

Meer informatie of een overzicht van Intelligent Skin Therapy verkooppunten 



Belo | Kojic Acid + Tranexamic Acid Whitening Face & Neck Cream SPF 30

Een dagcrème die een hoge concentratie niacinamide bevat: de onvolprezen mooimakende multitasker, die niet alleen hyperpigmentatie vermindert maar ook een meervoudige anti-aging werking bezit. Siliconen geven de huid een zacht gevoel en zorgen voor wat optisch bedrog door lijntjes en andere oneffenheden op te vullen.
Niacinamide wordt bij het bestrijden van hyperpigmentatie bijgestaan door zowel
tranexaminezuur als kojinezuur. Karitéboter zorgt voor een moisturizende vetzuren, terwijl (chemische) zonnefilters de huid beschermen tegen UV-straling.

Een pot Belo Kojic Acid + Tranexamic Acid Whitening Face & Neck Cream bevat 50 gram en kost € 14,50

Meer informatie en/of online bestellen



Slurp | Niacid Serum

K-Beauty is écht niet alleen voor jongedames – er bestaan ook Koreaanse huidverzorgingsproducten die de 35+ huid veel mooimakens te bieden hebben. Dit serum werd in korte tijd zó populair dat het regelmatig was uitverkocht en nog steeds geldt een maximum van twee flacons per bestelling. Het is met name een aanrader als je littekens en/of pigmentvlekken in je gezicht hebt die het gevolg zijn van acne.
Slurp Niacid bevat – zoals de naam al een beetje aangeeft – een hoge concentratie niacinamide, plus een adequaat percentage tranexaminezuur. De basis wordt gevormd door Pitera™, de merknaam van een “typisch Aziatisch” ingrediënt dat wordt verkregen uit een sake-gist. Pitera werd ontwikkeld na de constatering dat de handen van oudere Japanse sake-brouwers zo opvallend jong en zacht waren – en werd hét ingrediënt van het Japanse skincare merk SK-II. De imposante formule bevat daarnaast onder meer gildkruid-extract dat adstringeert en kalmeert, plus het extract van de Japanse abrikoos dat rijk is aan vitaminen, proteïnen en mineralen. En ook hier ontbreekt sodium hyaluronate niet voor snelle, tijdelijke anti-aging effecten.

Een 50 ml flacon met doseerpipetje kost € 38,07

Meer informatie (inclusief voor-en-na-foto's plus reviews van gebruikers) en/of online bestellen



SkinMedica | Lytera® 2.0 Pigment Correcting Serum

SkinMedica is lastig te verkrijgen in Nederland en dat is jammer, want het is prachtige Amerikaanse State of The Art huidverzorging. Daarom noem ik dit serum met tranexaminezuur hier toch graag even – als voorbeeld of voor lezers die zogezegd een warme band hebben met de Verenigde Staten.
Het Lytera® 2.0 Pigment Correcting Serum bevat om te beginnen (ook) niacinamide en tranexaminezuur in adequate concentraties om hyperpigmentatie te verminderen. SymWhite® 377 ondersteunt dit “blekende” effect en bezit daarnaast anti-oxidatieve eigenschappen. SpecPed™ T30P is het vierde ingrediënt dat hyperpigmentatie tegengaat, terwijl het tegelijkertijd de huid kalmeert. Exo-T™ exfolieert en verzacht – en PhytoCellTec™ Solar Vitis beschermt de huid tegen DNA-beschadiging door UV-straling. Maar ook dit is een imposante formule die méér bevat dan hier even kort te beschrijven is.

Een licht- en luchtdichte 60 ml flacon kost $ 154,00 (omgerekend circa € 140,00)

Meer informatie (inclusief voor-en-na-foto's)



*) Anti-oxidanten en de huid
Oxidatie is een normaal proces: we hebben zuurstof nodig om te kunnen leven en oxideren betekent “verbinden met zuurstof”. Bij dat proces ontstaan voortdurend vrije radicalen, die onschadelijk worden gemaakt door anti-oxidatieve enzymen in de cel, zoals superoxide dismutase (SOD), catalase en glutathione peroxidase. Wanneer deze balans wordt verstoord, krijgen vrije radicalen de overhand en daardoor kan het normale functioneren van de cel worden aangetast: we spreken dan van oxidatieve stress. Blootstelling aan UV-straling is een van de belangrijkste – zo niet de belangrijkste – oorzaken van oxidatieve stress en speelt dan ook een grote rol bij het ontstaan van vroegtijdige huidveroudering en diverse huidziekten. 
Anti-oxidanten die op de huid worden aangebracht helpen om oxidatieve stress – en daarmee dus vroegtijdige huidveroudering – te voorkomen en te verminderen. 

Reacties

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: