Doorgaan naar hoofdcontent

Oekraïne

Introducing: Svitlana Bevza

  Svitlana Bevza is een Oekraïense fashion designer wiens geweldige werk ik ernstig tekort ga doen in deze post. Ik had je hier heel graag wat van haar ontwerpen laten zien – en hoop dat ik dat later dit jaar alsnog een keer kan doen. Vandaag kwam het er namelijk niet van om tijdens het korte gesprek dat ik met haar had, de zaken kort te sluiten die bij het gebruik van beeldmateriaal komen kijken.  Het is vandaag precies een maand geleden dat Svitlana op Instagram haar definitie van “luxe” deelde. Waarmee ze mij het laatste zetje gaf om iets te gaan dóén – in plaats van met betraande ogen het nieuws volgen, afgewisseld met moeite hebben om me op skincare te concentreren, omdat dat ineens zo ridicuul leek. View this post on Instagram A post shared by Svitlana Bevza 🇺🇦 (@bevza_svitlana) Inmiddels word ik dusdanig in beslag genomen door al dat “doen” voor Oekraïne, dat daar online even weinig van te zien is. Maar voordat ik weer “achter de schermen” verder ga, verte

Back to Beauty – Hoge kortingen bij bol.com
De zomer is voorbij. Geen dagen meer waarop onze zorgvuldig aangebrachte huidverzorging en make-up in no time weer van ons gezicht kunnen gaan druipen. En we kunnen weer gewoon online shoppen, nu er geen gevaar meer bestaat dat onze nieuwste online aankopen de moord liggen te stikken in een koeriersbusje – waardoor ze bij aankomst mogelijk hun kwaliteit of werkzaamheid hebben verloren. Mocht je zin hebben om het begin van de nazomer te vieren met wat nieuwe beauty producten, dan vind je bij bol.com op dit moment een groot aantal leuke aanbiedingen. Onderstaand vier voorbeelden.

Clinique – Pep Start Eye Cream: € 21,39

Wanneer je graag producten van Estée Lauder of Clinique gebruikt, dan is het wellicht interessant om even een blik (of 2, 3...) te werpen op het overzicht luxe huidverzorging, zoals bol.com het heeft gedoopt: véél Moisture Surge, bijvoorbeeld – naast alle beroemde Estée crèmes en serums. Daar ontdekte ik de Pep Start Eye Cream van Clinique. Een leuke ontdekking, want de oogcrème bevat om te beginnen vijf fijne peptiden – waaronder de beroemde Argireline® en het duo dat samen het ingrediëntencomplex Matrixyl 3000® vormt. Cafeïne zorgt voor vermindering van wallen, terwijl phytosphingosine vochtverlies tegengaat en de huid kalmeert – óók bij allergische reacties. Sodium hyaluronate (“hyaluronzuur”) zorgt voor een snel anti-aging effect door de huid van binnenuit “op te vullen” met vocht. Een aanzienlijk rijtje plantaardige extracten zorgen voor anti-oxidanten* en helpen mede daardoor de delicate huid rond de ogen te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Tot slot zorgt een schepje siliconen voor wat optisch bedrog door oneffenheden op te vullen. Al met al een formule waarmee deze oogcrème met stip is binnengekomen op mijn persoonlijke “uitprobeer-lijstje”...

❥ Meer informatie of bestellenBiodermal – Anti Age 25+ serum: vanaf € 15,00

Biodermal en ik zijn allesbehalve een match – hoe graag ik ook producten gebruik van Beneluxueuze huize. Dit omdat sommige van hun formules zó om te huilen zijn, dat het bijna hilarisch wordt. Denk bijvoorbeeld aan een anti-aging nachtcrème met slechts één actief ingrediëntje – in een percentage dat lager is dan dat van parfum en parabenen. Maar ook in dit opzicht blijkt niacinamide een “wonderstofje”: het heeft Biodermal en mij iets dichter bij elkaar gebracht.

Niacinamide is fijn voor de (jongere) huid die gevoelig is voor het ontwikkelen van acne. Dit omdat het talg vermindert en ontstekingsreacties tegengaat. Daarnaast helpt niacinamide bij het voorkomen en verminderen van hyperpigmentatie – maar daarbij stoppen de anti-aging effecten nog lang niet. Niacinamide vermindert bijvoorbeeld lijntjes en rimpels, naast rode en gele verkleuring. Ook helpt het vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, onder meer door het DNA herstel te bevorderen en de huid te ondersteunen in de strijd tegen vrije radicalen*.
Panthenol kalmeert en hydrateert de huid – gestabiliseerde vitamine E zorgt voor extra bescherming tegen het ontstaan van vrije radicalen, met name als gevolg van UV-straling. Q10 is een nog betere anti-oxidant, die tevens een belangrijke rol heeft in het celmetabolisme. Ook deze formule bevat sodium hyaluronate en siliconen: de eerste voor snelle, tijdelijke anti-aging effecten – de tweede voor wat optisch bedrog.

Het enige minpuntje vind ik dan ook de “25+” in de naam. Dit is namelijk vooralsnog het enige Biodermal product dat ik kan aanbevelen – júíst ook voor 35+, 45+, 55+, 65+ en ouder.

❥ Meer informatie of bestellenZadig & Voltaire – This Is Her! Eau de Parfum 100 ml: € 59,00

Er zijn van die merken die me acuut materialistisch maken. Die me in elk geval voor een kwartiertje laten wensen dat ik goed was voor tweemaal modaal – in plaats van als een arme student te leven, zodat ik kan blijven bloggen voor het goede doel. Zadig & Voltaire is zo'n merk (en mocht je nieuwsgierig zijn waaróm, dan vind je hier de site)

This Is Her! is een sensuele geur, gecreëerd voor onafhankelijke vrouwen met een rebelse geest – met zoete, vanille en houtachtige hoofdakkoorden.

Rijkdom is een geestestoestand – ik weet het. Maar ik wil dit parfum zéker een keer ruiken op mijn huid. Alleen jammer dat ik dan te laat ben voor de 40% korting.

❥ Meer informatie of bestellenMAC Cosmetics – Studio Finish Concealer – NW25: € 8,59

Als dit de juiste tint voor jouw huid is, dan heb je een mazzeltje: 62% korting!
Jojoba-olie hydrateert, terwijl gestabiliseerde vitamine C zorgt voor anti-oxidanten. Daarnaast biedt deze crème concealer een SPF 35 – die (helaas slechts) deels te danken is aan titaniumdioxide.

MAC “verdiende” met de Studio Finish Concealer een “top rating” in Beautypedia. Dat is zoals je wellicht weet de blog van Paula Begoun, founder van Paula's Choice – een merk dat mede groot werd door het veelvuldig afbranden van producten van concurrenten, ter meerdere glorie van het eigen assortiment. Maar kennelijk heeft MAC met dit product dus écht iets goed gedaan...

Mocht je NW25 beter willen bekijken of vergelijken met de 19 andere tinten, dan vind je hier een goed overzicht. NC25 en NW15 zijn trouwens ook in de aanbieding bij bol.com – zij het dan met slechts 10% korting.

❥ Meer informatie of bestellen


SHOP & SUPPORT

The Brainy Beaut is een blog met een missie: lezers zo transparant en eerlijk mogelijk informeren over huidverzorging die wérkelijk werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor MS onderzoek verricht aan het Amsterdam UMC. De stichting daarvoor zal deze herfst officieel worden opgericht – iets waarover ik je de komende tijd uiteraard graag veel meer vertel.

Mocht je een van de bovenstaande producten willen aanschaffen, dan zou ik het énorm waarderen als je dat via een van de ❥ links doet. Jou kost het geen eurocent meer – maar wij ontvangen 8% commissie over je aankoopbedrag. Iets dat trouwens geldt voor het totale Mooi & Gezond assortiment van bol.com – ook buiten deze actieperiode, die nog t/m zondag 8 september duurt.

Het gehele Mooi & Gezond Assortiment


*) Anti-oxidanten en de huid
Oxidatie is een normaal proces: we hebben zuurstof nodig om te kunnen leven en oxideren betekent “verbinden met zuurstof”. Bij dat proces ontstaan voortdurend vrije radicalen, die onschadelijk worden gemaakt door anti-oxidatieve enzymen in de cel, zoals superoxide dismutase (SOD), catalase en glutathione peroxidase. Wanneer deze balans wordt verstoord, krijgen vrije radicalen de overhand en daardoor kan het normale functioneren van de cel worden aangetast: we spreken dan van oxidatieve stress. Blootstelling aan UV-straling is een van de belangrijkste – zo niet de belangrijkste – oorzaken van oxidatieve stress en speelt dan ook een grote rol bij het ontstaan van vroegtijdige huidveroudering en diverse huidziekten. 
Anti-oxidanten die op de huid worden aangebracht helpen om oxidatieve stress – en daarmee dus vroegtijdige huidveroudering – te voorkomen en te verminderen. 

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: