Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Nú slechts € 13,45: Indeed Labs Retinol Reface Skin Resurfacer

Overweeg je om anti-aging powerhouse retinol aan je huidverzorgingsroutine te gaan toevoegen? Of ben je op zoek naar een decembercadeautje voor een skincare lover wiens huid nog niet gewend is aan het gebruik van retinol? Dan is Indeed Labs Retinol Reface Retinol Skin Resurfacer het antwoord: een fijne formule met ingekapselde retinol, bakuchiol en MATRIXYL™ synthe'6 – nu verkrijgbaar voor een extra fijn prijsje. Retinol Retinol belooft niet, retinol DOET. Lijntjes en rimpels verminderen, hyperpigmentatie neemt af – terwijl de elasticiteit en stevigheid van de huid verbeteren. Gegarandeerd, want er bestaan maar weinig huidverzorgingsingrediënten waarvan de anti-aging effecten zó uitvoerig onafhankelijk zijn aangetoond. Ook van formules met een lage concentratie retinol, zoals deze Skin Resurfacer. Die lage concentratie maakt het product ideaal voor retinol-rookies, want retinol heeft één nadeel: wanneer je het gebruik ervan niet langzaam opbouwt, dan kunnen er bijwerkingen optreden

Minerale zonbescherming van Ultrasun: mag ik jouw mening?
Zoals je wellicht weet is The Brainy Beaut een blog met een missie: lezers zo transparant en eerlijk mogelijk informeren over huidverzorging die wérkelijk werkt (en waarom) – én om fondsen te werven voor MS onderzoek verricht aan het Amsterdam UMC. De stichting daarvoor zal op 2 oktober a.s. officieel worden opgericht – dus alle voorbereidingen zijn in volle gang.

Om zo veel mogelijk geld in te zamelen krijgt de stichting eind dit jaar / begin volgend jaar een webshop. Het assortiment zal vooral in het begin nog bescheiden zijn – maar is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Of eigenlijk, doordat ik het assortiment met zoveel zorg samenstel zal het waarschijnlijk nooit heel uitgebreid worden. Mijn eisen zijn nu eenmaal net zo hoog als die van mijn lezeressen. Producten dienen bijvoorbeeld adequate percentages te bevatten van hoogwaardige actieve werkstoffen en moeten vrij zijn van rare claims en ander gejok. Ze moeten niet beloven – ze moeten dóén. Daarnaast moet ook de prijs/kwaliteitsverhouding helemaal in orde zijn. En dat zijn alleen nog maar de voornaamste eisen...

Zonbescherming moet

Het gebruik van veilige en effectieve zonbescherming is niet minder dan noodzakelijk om de huid gezond te houden – voor iedereen. Voor ijdeltuitjes komt daar nog een andere goede reden bij: zonbescherming helpt om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen – en niet zo'n klein beetje ook. Zonbescherming móét dus, ook in het assortiment van de webshop.

Dankzij de FDA weten we nu dat alleen minerale zonbescherming GRASE is – Generally Recognized as Safe and Effective – algemeen erkend als veilig en effectief. Mogelijk worden in de toekomst ook andere, chemische zonnefilters GRASE bevonden – maar tot die tijd zullen we het toch echt van titaniumdioxide en (vooral) zinkoxide moeten hebben.

Ultrasun mineral: mooie formules, maar... 

De minerale lijn van Ultrasun is super zuiver en speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Geen parfum dus – niet eens conserveermiddelen. De formules bevatten alleen “natuurlijke” bestanddelen en bieden naast échte breedspectrum UV-bescherming, ook bescherming tegen infrarood-straling. Dat alles voor een redelijke prijs. Reden genoeg om deze producten straks in het assortiment van de webshop te willen opnemen.

Maar... Minerale zonbescherming is ánders. Veiliger en beter dan zonnecrèmes met chemische filters, uiteraard. Maar het voelt ook anders tijdens het gebruik: je merkt daarbij altijd iets van de “poederigheid” van zinkoxide. Dat geldt voor de producten van Ultrasun nog wat sterker, omdat daarin geen siliconen zijn verwerkt. Daarnaast zijn deze producten nagenoeg onzichtbaar – en nagenoeg betekent niet volledig: ze laten een heel licht wit waasje achter. Nauwelijks zichtbaar, maar voor mij persoonlijk toch iets te zichtbaar voor dagelijks gebruik op mijn gezicht.

Gratis product in ruil voor je eerlijke mening

Daarom wil ik zo graag weten wat jij van Ultrasun Mineral vindt. De meest prangende vraag voor mij is uiteraard: zou je zo'n product kopen en een zomer lang gebruiken?

De volledige lijn omvat de Face Mineral SPF 30, de Face Mineral SPF 50, de Body Mineral SPF 30 en de Body Mineral SPF 50. Ik heb ze allemaal in huis – de Nederlandse importeur van Ultrasun was zo vriendelijk die toe te sturen, zodat ook anderen ze kunnen beoordelen.

Dus mocht je nog op vakantie gaan naar een zonnig land (of wellicht een vroege wintersport hebben geboekt) én zou je een Ultrasun Mineral product willen uitproberen, dan hoor ik heel graag van je. Laat dan onderstaand of via de socials een reactie achter en vermeld daarbij even het Ultrasun Mineral product dat je voorkeur heeft. Het product ontvang je uiteraard kosteloos – in ruil voor je eerlijke mening. En ow... mocht je mama zijn: de Ultrasun Mineral producten zijn ook uitermate geschikt voor de tere kinderhuid.

Ik zie uit naar je reactie!

Allerbeste groet,
Mariella

Review Ultrasun Face Mineral SPF 30


Voor de goede orde: dit is géén win-actie – ik ga de producten dus niet verloten onder iedereen die reageert. Het is een oproep aan mijn lezeressen, waarvan ik inmiddels weet dat velen daarvan over véél skintelligence beschikken of in elk geval zeer ervaren zijn met het “betere smeerwerk”. Hun mening is altijd heel waardevol voor me, maar in dit geval nog iets meer. Lezeressen (en lezers) die ik ken hebben mijn expliciete voorkeur, omdat ik dan verzekerd ben van een eerlijk antwoord. Dat hoeft niet per se persoonlijk te zijn – eerder contact via de blog, Twitter, Facebook of Instagram is ook prima.

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: