Doorgaan naar hoofdcontent

♡♡♡ HAPPY NEW YEAR! ♡♡♡

♡♡♡ Een knuffelig 2021! ♡♡♡

  Een nieuw begin op de kalender, terwijl we nog enkele maanden – zo niet kwartalen – moeten wachten totdat COVID-19 eindelijk plaats zal maken voor een 2021 dat ouderwets van óns is. Waarin we elkaar weer spontaan kunnen knuffelen, zo vaak en zo lang als we willen. Maar zo lang ik je nog geen 2021 kan wensen dat letterlijk knuffelig zal zijn, dan wens ik dat heel graag in figuurlijke zin. Ik wens je 12 maanden die zacht, warm en lief zijn voor jou en je dierbaren – maar dat alles toch nog een klein beetje méér tijdens de zware, laatste loodjes van de pandemie. Blijf veilig ♡  blijf gezond! ♡ Mariella

Factsheet Cranberry-olie


De cranberry is een Noord-Amerikaanse plant, die in Nederland de naam lepeltjesheide of grote veenbes draagt en vooral te vinden is op de waddeneilanden. De vruchten worden tot de zogenaamde “super fruits” gerekend – koudgeperste cranberry olie wordt steeds vaker verwerkt in (“natuurlijke”) huidverzorging.

Rijk aan healing fats

Omega-3 en omega-6 vetzuren worden wel de “healing fats of the skin” genoemd, die kunnen helpen bij de behandeling van atopisch eczeem, psoriasis en acne. Cranberry olie is rijk aan twee van deze “genezende vetzuren”: linolzuur en alfa-linoleenzuur.

Linolzuur
Linolzuur is een omega 6-vetzuur dat tot de essentiële vetzuren behoort: ons lichaam – inclusief onze huid – heeft deze vetzuren nodig om gezond te blijven, maar kan het niet zelf produceren.
Linolzuur is een belangrijk onderdeel van de huidbarrière. Wanneer de opperhuid te weinig linolzuur bevat, verzwakt de huidbarrière waardoor de huid kwetsbaar wordt voor bijvoorbeeld infecties of het ontwikkelen van eczeem. Daarnaast kan linolzuur helpen bij de behandeling van hyperpigmentatie.

Alfa-linoleenzuur
Alfa-linoleenzuur is een essentieel omega-3 vetzuur dat zelfs nog iets beter helpt bij het bestrijden van hyperpigmentatie dan linolzuur.

Bevordert wondherstel

Deze studie leverde aanwijzingen op dat cranberry olie wondherstel kan bevorderen.

INCI-naam: VACCINIUM MACROCARPON SEED OIL
Molaire massa (moleculair gewicht): onbekend


Laatste update: 10 juli 2019

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: