Doorgaan naar hoofdcontent

Hallo tranexaminezuur... dag hyperpimentatie!

Welkom: Facetheory Exaglow Serum S10 met 5% Tranexaminezuur

Ik ben herstellende van de griep, dus ook de komende week (weken?) zul je hier nog even geen artikelen vinden waarvoor ik urenlang wetenschappelijke studies heb doorgenomen en samengevat. Maar Facetheory had vanmorgen nieuws dat zó goed is voor alle huidjes met melasma en andere vormen van hyperpigmentatie, dat ik het gewoon móét delen. Dat goede nieuws heet Exaglow: een vriendelijk geprijsd hydraterend serum waarin 5% tranexaminezuur is gecombineerd met onder meer niacinamide en gestabiliseerde vitamine C. Onderstaand leg ik je graag uit waarom ik zo enthousiast ben over dit serum. Dat doe ik aan de hand van de INCI-lijst: een korte uitleg van elke “actieve” – plus een link naar de bijbehorende factsheet waar je (veel) meer informatie vindt en je desgewenst zelf de bijbehorende studies kunt inzien.

Facetheory Exaglow Serum – de Ingrediënten:AQUA – water
het basisbestanddeel in 95% van alle huidverzorgingsproducten.

PROPANEDIOL❦ – merknaam ZEMEA®
Niets ten nadele van good old glycerin…

Factsheet | ALTHAEA OFFICINALIS ROOT EXTRACT – Heemstwortel Extract




Althaea officinalis is de botanische naam voor Echte Heemst of – meer romantisch – Witte Malva. De plant komt oorspronkelijk uit Afrika, maar is door de mens over de gehele wereld verspreid en is met name te vinden in het brakke water van rietmoerassen. De bloemen zijn wit-roze.
“Officinalis” in de naam geeft aan dat er vroeger al een geneeskrachtige werking werd toegeschreven aan de heemstwortel, onder meer voor de behandeling van wonden en ontstekingen. Het extract wordt tegenwoordig nog steeds verwerkt in hoestdranken omdat het een lichte antibacteriële werking bezit en de luchtwegen verzacht, met name bij een droge hoest.
In het Engels is de naam Marshmallow Root Extract: heemstwortel bevat zetmeel dat vroeger werd gebruikt bij het maken van marshmallows.

Heemstwortel is rijk aan polysachariden en bezit het vermogen om water vast te houden. Als ingrediënt in huidverzorging zou het hydraterend, kalmerend en verzachtend werken – maar die werking is echter (nog?) niet op wetenschappelijke wijze aangetoond.

Molaire massa (moleculair gewicht): onbekend

Laatste update: 12 mei 2019

Reacties

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: