Doorgaan naar hoofdcontent

Hallo tranexaminezuur... dag hyperpimentatie!

Welkom: Facetheory Exaglow Serum S10 met 5% Tranexaminezuur

Ik ben herstellende van de griep, dus ook de komende week (weken?) zul je hier nog even geen artikelen vinden waarvoor ik urenlang wetenschappelijke studies heb doorgenomen en samengevat. Maar Facetheory had vanmorgen nieuws dat zó goed is voor alle huidjes met melasma en andere vormen van hyperpigmentatie, dat ik het gewoon móét delen. Dat goede nieuws heet Exaglow: een vriendelijk geprijsd hydraterend serum waarin 5% tranexaminezuur is gecombineerd met onder meer niacinamide en gestabiliseerde vitamine C. Onderstaand leg ik je graag uit waarom ik zo enthousiast ben over dit serum. Dat doe ik aan de hand van de INCI-lijst: een korte uitleg van elke “actieve” – plus een link naar de bijbehorende factsheet waar je (veel) meer informatie vindt en je desgewenst zelf de bijbehorende studies kunt inzien.

Facetheory Exaglow Serum – de Ingrediënten:AQUA – water
het basisbestanddeel in 95% van alle huidverzorgingsproducten.

PROPANEDIOL❦ – merknaam ZEMEA®
Niets ten nadele van good old glycerin…

Daar doen we het nou voor...
“We” ja: jij als lezer en ik als blogger – want zonder lezers had The Brainy Beaut nooit kunnen worden, wat het binnen enkele weken zal zijn: een blog waarvan de inkomsten zijn bestemd voor MS onderzoek.
MS – voluit multiple sclerose – is een chronische ziekte, die letterlijk de zenuwen sloopt van zo'n 2.500.000 MS patiënten wereldwijd. Een ziekte waarvoor helaas nog geen therapie bestaat. Die therapie MOET er dus komen – ook omdat het met name jonge mensen (tussen de 20 en 40 jaar) zijn die door MS worden getroffen.

Nederland: een klein landje – maar groot in MS onderzoek 

Hoe klein ons landje ook mag zijn – “ons” MS Centrum Amsterdam behoort tot de wetenschappelijke top 3 van academische MS centra in wereld. Daarmee levert het een grote bijdrage aan de kwaliteit van leven van de miljoenen MS patiënten in de hele wereld én aan het – uiteindelijk, eindelijk – vinden van een therapie voor de ziekte. Iets waaraan ik met The Brainy Beaut énorm graag wil gaan bijdragen – al is het dan slechts een bescheiden beetje.

The Brainy Beaut: vóór MS onderzoek – niet óver

Dat The Brainy Beaut straks officieel fondsen gaat werven voor MS onderzoek, betekent niet dat het een “MS-blog”gaat worden. Het blijft gewoon wat het is: een onafhankelijk blog over huidverzorging, dat je niet vertelt wat je wel of juist niet “moet” gebruiken, maar je transparant informeert over de producten en ingrediënten die je wellicht zou willen gaan gebruiken. Een blog dat géén verkapte digitale reclame-folder is – voor eigen producten, voor machtige merken of merken die bloggers commissie bieden. Wél een blog dat gaat samenwerken met merken – heel graag zelfs. Maar transparantie en integriteit blijven centraal staan, in die samenwerkingen – maar ook naar donateurs, en niet in laatste plaats naar lezers.

WAAROM JE ALS LEZER ZO BELANGRIJK BENT

Als lezer ben je uiteraard op de eerste plaats belangrijk voor mij: elk bezoek ervaar ik als een klein complimentje. Dat was zo toen het nog maar om tientallen bezoeken ging – en dat is niet veranderd nu ik inmiddels in duizendtallen mag rekenen.
Daarnaast zijn het de lezers die de waarde van een blog bepalen voor merken en bureaus die bemiddelen tussen merken en bloggers. Daar komt geen warm gevoel aan te pas – dat gaat in ijskoude Google Analytics-getallen, waarbij een blog vooral wordt afgerekend op het aantal “unieke bezoekers” per maand. Hoe meer bezoekers, hoe meer geld The Brainy Beaut kan gaan opleveren voor MS onderzoek – daar komt het eigenlijk op neer. Dus door dit bericht – of een andere post – te lezen, draag je eigenlijk al bij aan het succes van The Brainy Beaut als “fondsenwervend medium”, zoals dat dan heet.

MAAR NU EERST...

Voordat The Brainy Beaut MS onderzoek kan gaan dienen, is er nog een heleboel te doen. Het opstellen van stichtingsstatuten bijvoorbeeld, zodat de gang naar de notaris eindelijk gemaakt kan worden. Het samenstellen van mediakits en het bouwen van websites. Die – en heel veel andere – laatste loodjes zullen me de komende weken dusdanig in beslag gaan nemen, dat ik aan het schrijven van nieuwe posts niet zal toekomen. Maar die laatste loodjes zijn leuk – en ik hoop dat het begin van de Nederlandse zomer (die nu toch echt onderweg schijnt te zijn :)) dat voor jou ook gaat zijn.

Tot snel en liefs,
Mariëlla

Reacties

 1. Wauw! Ik ben trots op je. Je hebt hier al zo veel werk in zitten en een dijk doorzettingsvermogen moeten hebben om het allemaal van de grond te krijgen, maar zowaar, het is er. Dat je blog en de stichting een doorslaand succes mag worden en er eindelijk een geneesmiddel tegen MS gevonden mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe lief! Dank je wel <3!

   En ja, een therapie voor MS: liever vandaag, dan morgen!

   Verwijderen
 2. Heb je zelf of iemand in jouw omgeving MS Mariëlla?
  Veel succes met je strijd tegen MS!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen MS, Joke - en ik ken (vooralsnog) geen enkele MS-patiënt persoonlijk. Maar een nare ziekte die vooral jonge mensen treft - vooral jonge vrouwen ook - en de kwaliteit van hun leven daarmee chronisch aantast: die móét de wereld uit.

   MS-onderzoekers kende ik daarentegen wel al even, dus toen ik me zo'n twee jaar geleden bedacht dat ik geen (zoveelste) for-my-own-profit blogger wilde zijn - was de keuze in een nanoseconde gemaakt om het vóór MS onderzoek te blijven doen.

   En dank je: van succes kunnen we (helaas) nog nauwelijks genoeg hebben.

   <3
   Mariella

   Verwijderen
  2. Ik ben blij dat het jou en je naasten niet heeft getroffen Mariella. En ja het is een vreselijk ziekte. Bij mijn vorige werkgever had ik een jonge vrouwelijke en zeer getalenteerde collega die een beginstadium van MS had. Maar al dusdanig dat het grote invloed op haar leven had. Ze koos er ook bewust voor om geen kinderen te krijgen omdat ze vermoedde dat ze in een rolstoel zou komen en niet oud zou worden, en dat wilde ze haar kinderen niet aandoen.
   Dus nogmaals heel veel succes in deze strijd en ik heb enorm veel bewondering voor je!!

   Verwijderen
  3. Inderdaad, MS heeft een enorme impact op jonge levens door alle onzekerheden die het met zich meebrengt – dat wordt wellicht nog wel eens onderschat. Kinderen, carrière, lange verre buitenlandse reizen, een fijne relatie; achter al dat soort zaken komen ineens vraagtekens te staan. Zaken waarover hun meeste leeftijdsgenoten nog onbevangen kunnen nadenken en dromen – zaken die zij vaak zelfs “gewoon” kunnen plannen...

   Heel hartelijk dank voor je mooie woorden, Joke! Ik ga mijn uiterste best doen. Beloofd.

   Verwijderen

Een reactie posten

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: