Doorgaan naar hoofdcontent

ACTUEEL

Lezersvraag: Is het collageenpoeder van Oslo Skin Lab inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven? ••• DEEL II •••

  “Ben jij op de hoogte van het collageen poeder van Oslo Skin Lab, genaamd The Solution? Is dit inderdaad zo goed? En zijn er geen goedkopere alternatieven?” Die vraag stelde Ingrid me in februari 2020. Ik was op dat moment druk bezig met de laatste voorbereidingen van de oprichting van the•care•connection. Dat is de stichting waarvan de oprichting noodzakelijk bleek voor de administratieve en met name fiscale kant van de missie van the•brainy•beaut: lezers eerlijk, onafhankelijk en transparant informeren over huidverzorging die écht werkt (en waarom) – om tegelijkertijd fondsen te werven voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Door COVID-19 heeft de formele oprichting van the•care•connection straks een jaar vertraging opgelopen – maar dát zag ik uiteraard niet aankomen toen ik de mail van Ingrid ontving. Druk, druk, druk als ik was vond ik pas na een maand de tijd om Ingrid te antwoorden – en dat deed ik even snel als eerlijk. Nú – bijna 10 maanden en as we speak  24.319 paginaweerg

Factsheet ASCORBYL TETRAISOPALMITATE



Ascorbyl Tetraisopalmitate is een gestabiliseerde vorm van vitamine C (ascorbinezuur) die in olie oplosbaar is. Het is een derivaat: een verbinding van ascorbinezuur met een palmitinezuur. Na het aanbrengen op de huid wordt de verbinding verbroken, waardoor het ascorbinezuur vrij komt en actief wordt. Door de verbinding met het palmitinezuur is Ascorbyl Tetraisopalmitate in beginsel minder potent dan ascorbinezuur 'solo', waardoor er een hoger percentage van nodig is om dezelfde resultaten te bereiken als die van puur ascorbinezuur. Daar tegenover staat echter dat Ascorbyl Tetraisopalmitate sneller in de huid dringt dan ascorbinezuur, doordat het in olie oplosbaar is. Beide vormen van vitamine C hebben dus een voordeel ten opzichte van de ander, waardoor het nog wel even onderwerp van discussie zal blijven wélke vorm, in welke concentratie het meest effectief is.

Ascorbyl Tetraisopalmitate vermindert al in een lage concentratie van 1% ontstekingsreacties en bezit daarnaast alle huidverzorgende eigenschappen van ascorbinezuur: het heeft een krachtige antioxidatieve werking, bestrijdt hyperpigmentatie en stimuleert de productie van collageen.

INCI-naam: ASCORBYL TETRAISOPALMITATE
Moleculair gewicht (molaire massa) 1.129,78 g/mol

Factsheet Vitamine C 


Laatste update: 5 november 2020



DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: