Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Deciem heeft de prijs van alle Hylamide producten met tientallen procenten verlaagd – voor altijd.
Ik vond vanmorgen heel leuk nieuws in mijn mailbox: Deciem heeft woord gehouden en de prijzen van het gehele Hylamide assortiment verlaagd. Niet met een lullig beetje, maar met tientallen procenten. En niet voor eventjes, maar blijvend.

Core

Hylamide biedt je een fijne lijn van innovatieve huidverzorgingsproducten, met high-end ingrediënten (vaak nog “puur natuur” ook) in mooie formules. De kern daarvan wordt gevormd door een reinigingsproduct, een hydraterende lotion in een sprayflacon en twee anti-aging serums: een voor de gezichtshuid en een voor de oogcontouren, SubQ Eyes. Over dat laatste product vertel ik je onderstaand graag iets meer, want ik gebruik het momenteel zelf. Over de rest van deze “Core Series” kan ik nu alleen maar zeggen: gaat dat zien! – ook omdat je voor de volledige Core Routine slechts € 58,40 betaalt.

Boosters

Daarnaast heeft Hylamide een Booster Serie. Die bestaat uit échte boosters, met hoge concentraties actieve ingrediënten – en niet uit slappe formuletjes die je proberen wijs te maken dat ze een booster te zijn. De C25 Booster bevat bijvoorbeeld 25% gestabiliseerde vitamine C en in de Low-Molecular HA Booster zijn maar liefst vijf verschillende vormen van lichtgewicht hyaluronzuur verwerkt. Ik gebruik sinds een tijdje Pore Control – ook daarover onderstaand iets meer.

Finishers

Tenslotte heeft Hylamide “Finishers” voor het betere – zo niet ultieme – optische bedrog. Ik word bijvoorbeeld behoorlijk hebberig van de Photography Foundation – en de HA Blur en Pore Delete bezorgen me acute FOMO. Maar ik zal nog even geduld moeten hebben, want mijn laatste bestelling bij Deciem was nog maar twee dagen geleden en ook in dat doosje zit het één en ander dat ik per se moest hebben...

Ondertussen waardeer ik dus maar braaf wat ik al heb – waaronder deze twee Hylamide producten:


SubQ Eyes 

Ik betaalde vorige maand € 33,00 voor Hylamide SubQ Eyes, sinds vandaag kost dit serum voor de oogcontouren nog maar € 19,00. En dat komt goed uit, want ik wil er graag méér van – ook al lijkt de inhoud van het 15 ml flaconnetje eindeloos mee te gaan.
Dat SubQ Eyes regelmatig zal terugkeren in mijn routine heeft van alles te maken met één specifiek ingrediënt: Beautifeye®. Van Beautifeye ben ik al een tijdje fan, omdat het een liftend effect heeft op de bovenste oogleden. Dat verminderen en voorkomen van “droopy eyes” is een eigenschap die ik nog niet eerder tegenkwam bij ingrediënten die speciaal zijn ontwikkeld voor de oogcontouren – en ik had het wellicht niet eens geloofd, als ik vorig jaar niet had ervaren wat een ander product met Beautifeye voor mijn oogleden deed. Ook voor de rest van het delicate gebiedje rond mijn ogen, trouwens – want Beautifeye vermindert tevens kraaienpootjes, donkere kringen en wallen.

De overige ingrediënten – waaronder drie prachtige peptiden – behandel ik binnenkort uitgebreid in een review.

Factsheet Beautifeye®
Meer informatie over Hylamide SubQ EyesPore Control

Dit serum kostte voorheen € 27,00 – de prijs werd vandaag verlaagd naar € 19,00. Ik kocht Pore Control tijdens de Black Friday Sale: voor een tientje kon ik het luxe zusje van The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% High-Strength Vitamin and Mineral Blemish Formula niet laten staan. En ja, het moet gezegd: Pore Control is plezieriger in gebruik dan mijn lievelingetje van The Ordinary. Naast een hoog percentage van de onvolprezen multitasker niacinamide bevat Pore Control SYN®-AKE. Dit is een peptide die de zenuwimpulsen naar de gelaatsspieren remt, waardoor die ontspannen blijven. Daardoor vermindert SYN®-AKE bij langdurig gebruik expressie-lijntjes, maar het houdt ook de minuscuul kleine spiertjes ontspannen die in de huid verbonden zijn aan de poriën. Verder is de formule zó samengesteld dat geglim en geplak volledig zijn uitgesloten.

Ook over dit serum vertel ik je binnenkort graag meer.

Factsheet niacinamide
Factsheet SYN®-AKE
Meer informatie over Hylamide Pore Control Meer informatie en verkooppunten

Hylamide is online te bestellen bij Deciem en is AFK te koop bij de Deciem boutique in Amsterdam. Verkooppunten in andere landen kun je vinden met de Deciem store finder.
Mocht je overwegen om Hylamide bij een andere (online) aanbieder te kopen, let dan alsjeblieft goed op de prijs – want voor producten van Deciem wordt regelmatig een oneerlijke prijs gevraagd.

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: