Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Dit weekend: Black Friday Sale bij Deciem
Black Friday: ik vond het altijd maar schreeuwerig gedoe. Kortingen die worden voorgesteld als spectaculair, maar eigenlijk niet zo veel voorstellen – op producten uit de categorie “niet echt nodig” of nog overboderiger (geen fatsoenlijk Nederlands nee, maar dat is Black Friday toch ook niet? :)) En toen was daar gisterochtend de Black Friday nieuwsbrief van Deciem. Kortingen tot meer dan 70% op 16 producten – die ik eigenlijk allemaal wel kon gebruiken. Ook de AB Crew Shave Cream en After Shave, ja – om als cadeautjes weg te geven.

Ineens vond ik Black Friday enorm leuk. Zó leuk dat ik graag met je deel welke producten ik heb gekocht en voor welke extra leuke prijsjes. (Mocht je Deciem nog niet kennen: éxtra omdat Deciem producten áltijd leuk geprijsd zijn. Niet al hun producten zijn echt goedkoop, maar ze zijn wel allemaal integer geprijsd en dus ben je ervan verzekerd dat je nooit te veel betaalt.)

Hylamide Pore Control

Als je mijn blog al wat langer leest, dan weet je wellicht dat ik een beetje ehh... geobsedeerd ben met de poriën van mijn gezichtshuid – en dan vooral de grootte ervan. Poriën kunnen mij niet klein genoeg zijn en ik kan me maar lastig verzoenen met het feit dat de grootte ervan deels genetisch is bepaald. Dus gebruik ik dagelijks trouw salicylzuur om mijn poriën te ontdoen van talg. Datzelfde talg is een van de redenen waarom ik geen dag zonder niacinamide wil. Niacinamide is namelijk niet alleen een fantastisch anti-aging ingrediënt, het vermindert ook talg. En ja, de combinatie van beide “stofjes” werkt – mijn poriën zijn beduidend kleiner dan voorheen. Maar een product dat wellicht nóg beter werkt is uiteraard altijd interessant. Dit Hyalmide serum keek me het afgelopen jaar dus al een paar keer aan wanneer ik bij Deciem winkelde – en voor een tientje kon ik het echt niet laten staan.

Deciem is een van de weinige huidverzorgingsmerken waar ik nog wel eens een “impulsaankopen” wil doen: omdat ik het merk vertrouw koop ik er soms ook producten zonder eerst de INCI-lijst volledig door te nemen. De Hylamide Pore Control was een semi-impuls aankoop: ik was al “om” nadat ik had gezien dat de formule een hoge concentratie niacinamide bevat, plus een adequaat percentage SYN®AKE. Dat laatste is de merknaam voor Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, een peptide die mimiekrimpels vermindert door de zenuwimpulsen naar gezichtsspieren remmen.

Dat het concentraat van een bittere paddenstoel genaamd Laricifomes officinalis poriën snel laat verkleinen en verdwijnen, is iets dat ik van Deciem aanneem. Vooralsnog uiteraard, want eerst zien – dan geloven. Mijn poriën zijn nu eenmaal de makkelijkste niet.

Een 30 ml flacon Hylamide Pore Control kost normaal € 27,00 – tijdens de Black Friday Sale € 10,00


NIOD Mastic Must

Dit masker was enkele uren na het begin van de Deciem Black Friday Sale al uitverkocht. Waardoor dat zo snel ging weet ik niet, maar ik ben blij dat ik vanmiddag de leap of faith nam om deze Must te bestellen.

Een leap of faith gaat een stapje verder dan mijn reguliere impulsaankopen bij Deciem, waarbij ik nog wel zo ongeveer weet wat ik in huis haal – en wat dat voor fijns gaat doen voor mijn huid. NIOD producten vind ik daarentegen structurele brain teasers, waarvan ik de claims niet altijd meteen begrijp – en als ik die wel begrijp, dan geloof ik ze vaak niet meteen. Maar ik houd van brain teasers. Net zoals dat ik van merken houd die ik voldoende vertrouw om een product van ze te kopen waarvan ik de werking ab-so-luut (nog) niet begrijp. Helemaal als zo'n product al na tien minuten poriën verkleint, zoals dit masker schijnt te doen. Een effect dat nog wat groter wordt als je na het afspoelen met water je gezicht droogt met een föhn. Ik ben benieuwd...

Een 90 ml tube NIOD Mastic Must kost normaal € 34,00 – ik betaalde er gisteren € 10,00 voor.


The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion

Bij dit serum was het niet de vraag óf het ooit weer eens in mijn routine zou terugkeren, maar wanneer. Retinoïden heb ik al iets te lang niet gebruikt en bij het opnieuw beginnen is deze emulsie perfect als eerste stap. Juist ook voor de huid rond mijn ogen, door de relatief lage concentratie hydroxypinacolone retinoate (HPR) en gestabiliseerde retinol. Meer informatie over dit product kun je desgewenst vinden in mijn review.

Een 30 ml flacon The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kost normaal € 9,80 – nu € 4,00


The Ordinary High-Spreadability Fluid Primer

Ik gebruik al enige tijd de High-Adherence Silicone Primer wanneer ik zogezegd vól in de make-up ga. Het optische bedrog van make-up wordt namelijk nog wat groter met zo'n primer en houdt daarnaast beter. Ook niet onbelangrijk: een primer maakt poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar – ook wanneer je verder geen make-up meer aanbrengt.

Voor gebruik rond mijn ogen vind ik de High-Adherence Silicone Primer echter wat minder fijn. De huid van mijn oogcontouren is te dun en te bewegelijk voor een dik laagje siliconen, terwijl juist daar make-up zo lang mogelijk moet houden. Dat geldt name voor concealer: die werkt dan wel blauwe kringen weg, maar accentueert al snel rimpeltjes en kraaienpootjes wanneer je er (al dan niet gedurende de dag) meer van aanbrengt dan strikt noodzakelijk. Daarnaast heeft zelfs de beste under eye concealer de irritante neiging om zich te gaan ophopen in rimpeltjes, die daardoor meer zichtbaar worden.

De nieuwe, lichte High-Spreadability Fluid Primer maakt dat make-up rond de ogen beter houdt en is dus een welkome aanvulling.

Een 30 ml flacon The Ordinary High-Spreadability Fluid Primer kost normaal € 7,20 – en tijdens de Black Friday Sale € 3,00


The Ordinary Lactic Acid 10% + HA

Voor mij bestond er tot gisteren maar één AHA: glycolzuur – een zeer effectieve exfoliant, die ook nog eens de collageenproductie stimuleert. Dat laatste doet melkzuur niet, maar door het lage moleculaire gewicht is het in hoge concentratie wél een prima exfoliant. Daarnaast bevat deze formule 2% sodium hyaluronate crosspolymer: een bijzondere vorm van hyaluronzuur, die dankzij een gelstructuur een optimaal gehydrateerd laagje op de huid vormt. En van hydratatie krijgt mijn huid geen genoeg tijdens de wintermaanden.

Een 30 ml flacon The Ordinary Lactic Acid 10% + HA kost normaal € 6,80 – en nu € 2,00


Het overzicht met Deciem Black Friday Sale-producten vindt je hier.

De promotie duurt tot maandag 26 november 11:59 PM EST (05.59 uur onze tijd) en zo lang de voorraad strekt.

Daarnaast kunnen Black Friday producten niet geretourneerd worden en kan de levering tot 12 werkdagen op zich laten wachten.

HAPPY HUNTING!!!


DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: