Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Review | Colorescience Total Eye® 3-in-1 Renewal Therapy SPF 35
Geloof me, deze oogcontourcrème WERKT en wel tegen alle oogcontour-issues die je maar kunt hebben: van kraaienpootjes tot wallen – en van droopy eyes tot donkere kringen. Daarnaast beschermt Total Eye® de kwetsbare huid rond de ogen met minerale zonnefilters tegen vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV-straling. Ook ontbreken krachtige anti-oxidanten niet én heeft de crème directe optische effecten die donkere kringen subtiel, maar doeltreffend verdoezelen. Uiteraard leg ik je heel graag uit hoe Colorescience zó veel fijns in zo'n klein flaconnetje heeft weten te stoppen. Maar dat is wel een lang verhaal – want dít is nou geavanceerde, state of the art anti-aging huidverzorging. Mocht je geen zin hebben in al die tekst en uitleg – dan vind je een ultrakorte, maar veelzeggende “samenvatting” van de effecten in de voor & na-foto's.

Phytomoist: plantaardig hyaluronzuur dat kalmeert en helpt vroegtijdige huidveroudering te voorkomen

Phytomoist is een ingrediëntencomplex waarvan het actieve bestanddeel wordt gevormd door een polysacharide (een bepaald type koolhydraat) die is verkregen uit het vruchtvlees van de paddenstoel Tremella fuciformis. Het kalmeert ontstekingsreacties en vermindert oxidatieve stress* waardoor het helpt vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Daarnaast wordt Tremella-extract wel “plantaardig hyaluronzuur” genoemd, omdat het een enorm vermogen bezit water aan zich te binden. Met dat vocht vult het de huid van binnenuit op, waardoor rimpels en lijntjes minder zichtbaar worden.

Factsheet Phytomoist

Beautifeye®: vermindert “droopy eyes”, kraaienpootjes, wallen en donkere kringen

Van alle prachtige ingrediënten die Total Eye® bevat is Beautifeye® wellicht wel het meest spectaculaire. Dit omdat het niet alleen de huid van de oogcontouren verstevigt, kraaienpootjes vervaagt en zowel donkere kringen als wallen vermindert – maar ook nog eens een liftend effect heeft op de bovenste oogleden. Het vermindert dus droopy eyes; overhangende oogleden die ontstaan of toenemen naarmate we ouder worden. Een eigenschap die de meeste andere cosmetische anti-aging ingrediënten – al dan niet speciaal ontwikkeld voor de oogcontouren – niet bezitten. Dus wanneer je bij een blik in de spiegel soms begint te denken in termen van “ooglidcorrectie”, dan is dit product absoluut het proberen waard. (Voordat ik met Total Eye® kennismaakte zat ik al in de “vind een cosmetisch chirurg”-fase – maar ik kan nu mijn eerste close encounter met de scalpel nog even uitstellen.)

Beautifeye® werd ontwikkeld door het Duitse Sederma, onder meer beroemd van hun Matrixyl-lijn. Het award winning Beautifeye® bestaat uit twee actieve bestanddelen – Albizia Julibrissin Bark Extract en Darutoside – die worden ondersteund door glycerine.

Albizia julibrissin is de botanische naam van de Perzische slaapboom, waarvan het extract rijk is aan anti-oxidanten, een kalmerende werking bezit en daarnaast de vorming van ongewenste bloedvaatjes kan helpen voorkomen.
Darutoside is een glycoside; een plantaardig “stofje” met ontstekingsremmende eigenschappen, dat wordt verkregen uit een nogal onooglijk plantje genaamd Siegesbeckia orientalis, dat geen Nederlandse naam heeft.

De combinatie van die twee plantaardige stofjes zorgt voor de bovengenoemde mooimakende effecten. Ik weet niet precies hoe dat werkt – en dat zal Sederma hoogstwaarschijnlijk ook nooit met het “grote publiek” gaan delen. Maar ik heb met eigen ogen kunnen zien dát het werkt, dus in dit onverklaard wondertje geloof ik graag.

Factsheet Beautifeye® (met link naar voor & na-foto's)

SYN®EYE: Krachtige anti-oxidanten plus vermindering van kraaienpootjes en donkere kringen

Syn®Eye is een ingrediëntencomplex dat het Zuid-Limburgse DSM speciaal ontwikkelde voor de delicate huid van de oogcontouren. Daarbij combineerden ze hun beroemde Palmitoyl Tripeptide-5 (merknaam SYN®COLL) met panthenol (“pro-vitamine B5”), sodium hyaluronate en het extract van een groene zee-alg, Dunaliella salina.

Palmitoyl Tripeptide-5 activeert tissue growth factor β (TGF-β) – de bindweefselgroeifactor die een sleutelrol heeft bij de vorming van collageen, het lijmvormende eiwit waar 70% van onze huid uit bestaat.

Panthenol wordt na het aanbrengen op de huid omgezet in vitamine B5. Het is een mooie moisturizer, die ruwheid en irritatie vermindert en daarnaast het herstel van de huid ondersteunt.

Sodium hyaluronate is een verbinding van het “echte” hyaluronzuur met een zout, waardoor het huideigen zuurtje in de huid kan dringen. Net zoals het eerder genoemde Tremella-extract trekt hyaluronzuur water aan en houdt dat vast, waardoor de huid van binnenuit wordt opgevuld met vocht en zo aan de buitenkant gladder en steviger wordt. Daarnaast is hyaluronzuur een krachtige anti-oxidant.

De Dunaliella salina is een van de weinige organismen die kunnen overleven in een zeer zoute (zee-) omgeving. Dit dankzij krachtige anti-oxidanten – waaronder bètacaroteen – die deze micro-alg bescherming bieden tegen het intense licht. Het extract van deze alg heeft daardoor een sterke anti-oxidatieve en een ontstekingsremmende werking.

Syn®Eye vervaagt lijntjes en rimpeltjes rond de ogen binnen een week – en vermindert donkere kringen na twee weken.

Factsheet Syn®Eye

Aldavine® 5X: bescherming van de kwetsbare bloedvaatjes, waardoor wallen en donkere kringen worden voorkomen en/of verminderd

Aldavine® is een ingrediënt van de hand van het Franse Lucas Meyer, waarvan een normal en een extra strong versie bestaat: Aldavine® 5X. Colorescience toont zich met de Total Eye® 3-in-1 Renewal Therapy bepaald niet zuinig met hoogwaardige, effectieve ingrediënten en de oogcontourcrème bevat dan ook Aldavine® 5X.

Dit ingrediëntencomplex bestaat uit twee polysachariden (koolhydraten) die zijn verkregen uit zee-algen – die worden ondersteund door sorbitol, een natuurlijke fruitsuiker met een moisturizende werking.

Ascophyllum Nodosum Extract is afkomstig van de groene alg die in het Nederlands de prozaïsche naam “knotswier” kreeg. Het extract bezit een sterke anti-oxidatieve werking.
Asparagopsis Armata Extract wordt verkregen uit een rode alg waarvoor de wateren rond ons kikkerlandje te koud zijn – waardoor deze Asparagopsis geen Nederlandse naam heeft. Het extract bezit een antibacteriële werking en bevat daarnaast cholesterol – een onderdeel van onze huidbarrière**, dat beschermt tegen uitdroging en de schadelijke gevolgen van UV-B straling.

Een ingrediëntencomplex doet vaak meer dan de som der delen; iets dat ook Lucas Meyer laat zien met de studies naar de effecten van Aldavine 5X. De werking van het complex berust op bescherming van de capillairen – haarvaatjes – in de huid rond de ogen op twee manieren:
1. het remmen van stress- en ontstekingsreacties, 
bijvoorbeeld als gevolg van UV-straling
2. het voorkomen van het ontstaan van MMP's***  
Door de capillairen te beschermen wordt voorkomen dat ze wijder worden en gaan “lekken”, wat in het ooggebied zichtbaar wordt als wallen, blauwe kringen en/of een bruinachtige verkleuring van de huid. Daarnaast bestrijdt Aldavine 5X bestaande verwijding en “lekkage”: na vier weken gebruik bleken zowel wallen als donkere kringen te zijn verminderd bij de vrijwilligers die deelnamen aan de studies.

Factsheet Aldavine® 5X (met link naar voor & na foto's)

Actineyes: een mystery guest die nog meer goede zorgen brengt

Actineyes is de mystery guest in dit powerhouse voor de oogcontouren; informatie over dit ingrediëntencomplex is onvindbaar, zelfs voor een INCI-freak als ik. Het bestaat uit zeewater en een extract van zee-algen, dat weet ik wel. Volgens Colorescience “beschermt het niet alleen tegen onzuiverheden en huidverslapping, maar gaat ook wallen onder de ogen tegen door de gezondheid van collageen te ondersteunen en de stevigheid van de huid te vergroten”. En Colorescience heb ik nog nooit heb kunnen betrappen op een overdreven of onware claim.

Zinkoxide en titaniumdioxide: SPF 35 en volledige UV-A bescherming

Eerst enkele harde feiten: 5 tot 10% van alle huidkankers ontstaat rond de ogen – en huidkanker is de meest voorkomende kanker in Nederland, waarbij het met name gaat om plaveiselcelcarcinoom, basaalcelcarcinoom en melanoom. UV-straling is de belangrijkste oorzaak. Basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom zijn veel minder gevaarlijk dan melanoom – maar rond de ogen zijn ze gevaarlijker dan op de meeste andere plaatsen. Dit doordat de huid van de oogcontouren dunner is en er rond de ogen voor kwaadaardige tumoren een anatomische snelweg ligt naar de neus en oogholten, waardoor ze zich naar die plaatsen kunnen verspreiden. Verder is het verwijderen van huidkanker rond de ogen een vrij complexe ingreep, waarbij onvermijdelijk littekenweefsel ontstaat.
Ook in cosmetisch opzicht is UV-straling slecht nieuws, want het is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Voor dat laatste zijn de oogcontouren sowieso gevoeliger omdat de huid daar dunner en kwetsbaarder is – terwijl ruim 20 spiertjes ijverig werken aan expressie-rimpels.

Total Eye® bevat zinkoxide, de koningin van de zonnefilters – bijgestaan door haar trouwe sidekick titaniumdioxide. Samen zijn ze goed voor een SPF 35, die de mate van UV-B bescherming aangeeft. Minstens zo belangrijk is de bescherming tegen UV-A, die andere merken nog wel eens willen “vergeten” of slechts ten dele bieden. Colorescience verwerkt zinkoxide in al haar producten: het enige FDA Approved zonnefilter dat de huid beschermt tegen álle UV-A straling en niet slechts een klein deel. (Daarom, dus: koningin) Zinkoxide en titaniumdioxide zijn minerale zonnefilters; anders dan de zogenoemde chemische filters blijven ze óp de huid liggen en dringen er niet in – en doordat ze niet hoeven in te werken, beschermen ze de huid direct na het aanbrengen. Tot slot, voor de iets beter geïnformeerden onder ons: ja, beide mineralen zijn voorzien van een coating die het ontstaan van vrije radicalen als gevolg van UV-straling voorkomt.

Colorescience Total Eye® 3-in-1 Renewal Therapy SPF 35 wordt aanbevolen door de Amerikaanse Skin Cancer Foundation.

Factsheet Zinkoxide
Factsheet Titaniumdioxide
Zinkoxide: het enige ingrediënt dat je huid álle bescherming biedt tegen UV-A & B
❥ Zonbescherming. Vergeet je oogcontouren niet!

Plus: ingrediënten die zorgen het betere optische bedrog en nog meer instant hydratatie

Hoe fantastisch de resultaten van een formule op de langere termijn ook mogen zijn – wanneer een product onze huid niet direct na het aanbrengen goed hydrateert, worden we er op de ultrakorte termijn niet mooier van. Een onvoldoende gehydrateerde huid is tenslotte ruwer en rimpeliger, waardoor die ouder oogt. Naast bovenstaande ster-ingrediënten bevat Total Eye® een aanzienlijk aantal moisturizende ingrediënten, zoals bijvoorbeeld jojoba-esters die overeenkomsten hebben met huideigen vetten. Andere ingrediënten hydrateren niet alleen, maar vullen tevens lichte oneffenheden op. Ook heel fijn: minerale pigmenten camoufleren “onzichtbaar zichtbaar” donkere of blauwe kringen onder de ogen.

Mijn ervaringen

De persintroductie van Colorescience Total Eye® 3-in-1 Renewal Therapy SPF 35 vond plaats in mei – op een snikhete dag, waarvan we toen nog dachten dat die een typisch Nederlandse zeldzaamheid zou zijn. Enkele weken later was de voor Nederland a-typische zomer van 2018 in volle gang. Hier in deep down Zuid-Limburg volgde de ene lokale hittegolf de andere op – en van een hittegolf wordt ondergetekende bepaald niet mooier. Ik slaap slecht bij warme temperaturen en mijn lichaam begint op de meest vreemde plaatsen vocht vast te houden. Mijn gezicht “tekent snel” zoals dat dan heet – dus al na enkele warme dagen zijn mijn ogen omringd door wallen, blauwe kringen en rode adertjes. Dus toen ik begon met het gebruik van Total Eye® dacht ik dat het een oneerlijke wedstrijd zou worden: hoe moest dit product het gaan opnemen tegen zoveel lelijk-makende overmacht?
Daarnaast had ik ook zonder hittegolf al een oogcontour-issue: behalve dat mijn bovenste oogleden zichtbaar de strijd tegen de zwaartekracht aan het verliezen waren, werd ik 's ochtends steeds vaker met wallen bóven mijn ogen – die pas tegen de avond weer min of meer verdwenen. Kraaienpootjes kon en kan ik nog een soort van accepteren, evenals het feit dat ik ooit een ooglidcorrectie nodig zal hebben – maar van die wallen werd ik echt ongelukkig. Onzeker ook. Ogen zijn nu eenmaal het meest sprekende deel van ons gezicht en die van mij spreken door hun niet geringe omvang nog wat meer. Maar toen... bleek het woord gamechanger van toepassing.

Ik bracht Total Eye® 's ochtends en 's avonds aan na het reinigen. Zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een serum, crème of primer – zodat niks de werking in de weg kon zitten. Daarnaast is dit product zelf een fijne primer voor oogmake-up, die zich ook bij hoge temperaturen (lees: gezweet) houdt als een Spartaan. Het hygiënische pompje is uiterst precies, waardoor onbedoeld een keertje te stevig drukken niet meteen verspilling betekent. Sowieso is het product uiterst zuinig in gebruik: ik deed er ruim twee maanden mee, bij trouw dagelijks twee maal aanbrengen. Aanvankelijk moest ik even wennen aan het idee om met pigmenten (hoe mineraal ook) rond mijn ogen naar bed te gaan – want ik ben nogal een Miep Kraak als het op gezichtsreiniging aankomt. Maar ik beken, met een “uitgeruste blik” in bed stappen heeft ook wel iets.

Wat Total Eye® tijdens de oververhitte zomer van 2018 voor mijn oogcontouren deed, kun je zien op onderstaande voor & na-foto's. Die zijn niet van de allerbeste kwaliteit, omdat ik er aanvankelijk niet eens aan dacht om ze ooit te publiceren. Ik laat bijvoorbeeld mijn onopgemaakte ogen niet graag zien, helemáál niet op foto's zonder filter. En ook de foto waarop de “boven-wallen” ondanks make-up nog overduidelijk zichtbaar zijn, had ik liever achterwege gelaten. Maar zonder die foto's zou deze lovende review waarschijnlijk een wat ongeloofwaardig verhaal worden. En ik publiceer liever wat onflatteuze foto's, dan ook maar een beetje op zo'n je weet wel-blogger te lijken.

Ik “moet” nu twee andere oogcontour-crèmes uitproberen en dus afscheid nemen van Total Eye® – wat uiteraard allesbehalve van harte gaat. Bloggersleed van het luxe soort, dat bovendien niet langer dan een paar maanden hoeft te duren: een vers Colorescience oogappeltje is tenslotte zó gekocht. En wellicht zijn bij hittegolf-vrij gebruik de resultaten nóg beter.

Baseline.
(Zó jammer dat ik op een bepaalde manier naar boven keek, die ik later niet meer kon "nadoen")

Na zes weken gebruik Total Eye® (vóór het aanbrengen)
De vermindering van kraaienpootjes is wellicht het meest significant, maar ook onder mijn ogen is er veel verbeterd.
Daarnaast zijn de "hangende plooitjes" in mijn binnenste ooghoek verdwenen.


Foto waarop mijn voormalige droopy-issue goed te zien is boven mijn rechteroog.
Ondanks make-up en ondanks het feit dat de foto in de middag werd genomen.

Na zes weken Total Eye®: geen droopy-issue meer te bekennen.


Voor wie?

Iedereen die oogcontour-issues wil voorkomen en/of verminderen, met een formule die instant optische effect heeft én de best mogelijke bescherming biedt tegen UV-straling en vrije radicalen.

Voor wie niet?

Wanneer je een beauty on a budget bent, dan is de prijs wellicht een dingetje voor je. Dit product is relatief voordelig, ook doordat het uitermate zuinig is in gebruik – maar goedkoop is het niet.


Prijs, verkoopadressen en meer informatie

Een 7 ml pompflacon Colorescience Total Eye® 3-in-1 Renewal Therapy SPF 35 kost € 75,95 en is online hier verkrijgbaar. Verder kennismaken met het merk kan via de Facebookpagina van Colorescience Benelux.
Persoonlijk kennismaken met de producten kan bij de erkende Colorescience verkooplocaties.

Oogcontour-issues kunnen vrij complex zijn, in oorzaken en in behandeling – waarbij artsenwerk noodzakelijk kan zijn. Wanneer je denkt dat daarvan in jouw geval mogelijk sprake is, laat je dan adviseren door een arts of huidtherapeut over wat Total Eye® voor jou kan doen – al dan niet in combinatie met andere behandelingen. De Huidacademie in Veghel is de thuisbasis van Colorescience Benelux, waar je eerlijk en vakkundig advies kunt inwinnen en waar men je indien nodig kan doorverwijzen naar een kliniek bij jou in de buurt. Mocht je – net als ik – in Zuid-Limburg wonen dan is Kliniek aan de Maas hét adres om je te laten adviseren. Dat kan via de website, per e-mail of door even bij ze binnen te lopen.

Dank!

Nogmaals een heel hartelijk dank aan Colorescience Benelux voor de gezellige persintroductie én de eerlijke informatie over jullie laatste wonderkindje!


*) Anti-oxidanten en de huid 
Oxidatie is een normaal proces: we hebben tenslotte zuurstof nodig om te kunnen leven en oxideren betekent “verbinden met zuurstof”. Bij dat proces ontstaan voortdurend vrije radicalen, die onschadelijk worden gemaakt door anti-oxidatieve enzymen in de cel, zoals superoxide dismutase (SOD), catalase en glutathione peroxidase. Wanneer deze balans wordt verstoord, krijgen vrije radicalen de overhand en daardoor kan het normale functioneren van de cel worden aangetast: we spreken dan van oxidatieve stress. Blootstelling aan UV-straling is een van de belangrijkste – zo niet de belangrijkste – oorzaken van oxidatieve stress en speelt dan ook een grote rol bij het ontstaan van vroegtijdige huidveroudering en diverse huidziekten. 
Anti-oxidanten die op de huid worden aangebracht helpen om oxidatieve stress – en daarmee dus vroegtijdige huidveroudering – te voorkomen en te verminderen. 

**) De huidbarrière
Onze huidbarrière wordt gevormd door de Natural Moisturizing Factor (NMF) plus een lipide laagje dat bestaat uit ceramiden, cholesterol en vrije vetzuren. De NMF bevindt zich ín de corneocyten – de hoorncellen die het stratum corneum vormen, de bovenste laag van de opperhuid – terwijl de lipiden een beschermend laagje óm de hoorncellen vormen.
De NMF bestaat uit in water oplosbare stoffen die maken dat de huid vocht kan vasthouden, maar ook water kan aantrekken – uit de omgeving of uit huidverzorgingsproducten. Naarmate we ouder worden neemt de NMF langzaam af en bij sommige huidaandoeningen is de NMF chronisch minder dan bij een gezonde huid. Tijdelijke aantasting van de NMF kan ontstaan door een droge omgeving (CV in winter en al te ijverige airco in de zomer), UV-straling en een verkeerde reiniging, bijvoorbeeld met zeep. Ook langdurig contact met warm water – bijvoorbeeld tijdens een douche of bad – kan de NMF verminderen: de in water oplosbare stoffen worden dan aan de huid onttrokken en letterlijk weggespoeld. Wanneer de NMF te sterk is aangetast door invloeden van buitenaf merk je dit aan een 'trekkerig' gevoel.

***) MMP's en capillairen
MMP's heten voluit Matrix Metalloproteinases en hebben als functie het opruimen van oud of aangetast collageen en elastine, zodat dit vervangen kan worden . Bij die vervanging gaat het echter mis, vooral naarmate we ouder worden: MMP's ruimen meer collageen en elastine op, dan er “vers” wordt aangemaakt. Capillairen bestaan – net zoals onze huid – juist voor een belangrijk deel uit collageen en elastine, die stevigheid en veerkracht geven. Een “teveel” aan MMP's veroorzaakt dus verslapping en verlies van veerkracht – waardoor deze ultrafijne bloedvaatjes te weinig weerstand meer kunnen bieden aan het bloed dat er doorheen stroomt. Capillairen zijn kwetsbaar doordat ze enorm fijn zijn. Ze worden dan wel haarvaten genoemd, maar in feite is de diameter van een capillair veel kleiner dan die van een haar: op sommige plaatsen in het lichaam past er slechts één bloedcel tegelijk doorheen.


INGREDIËNTEN:
AQUA, water; HYDROGENATED POLYISOBUTENE – verzachtende moisturizer die vochtverlies tegengaat en daarnaast zonnefilters waterbestendig maakt; TITANIUM DIOXIDE 7.9% – mineraal zonnefilter dat de huid beschermt tegen UV-A2 en UV-B straling door die te reflecteren → meer informatie; ZINC OXIDE 6.7% – mineraal zonnefilter dat de huid beschermt tegen UV-A1, UV-A2 en UV-B straling door die te absorberen → meer informatie; CYCLOPENTASILOXANE – lichtgewicht silicoon, maakt de huid zijdezacht en vult oneffenheden op; CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE – tri-ester van kokosolie en glycerine. Bevat vetzuren die de huideigen vetten aanvullen. Verdeelt daarnaast andere ingrediënten gelijkmatig over de huid, waardoor de werking daarvan verbetert; LAURYL POLYGLYCERYL-3 POLYDIMETHYLSILOXYETHYL DIMETHICONE – siliconen-olie die verlies van water tegengaat, de huid zijdezacht maakt en een instant anti-aging effect heeft door rimpeltjes op te vullen; GLYCERIN – moisturizer → meer informatie. Bestanddeel Phytomoist en Beautifeye®; PANTHENOL, INCI-naam voor de stabiele, biologisch actieve alcoholvorm van pantotheenzuur (vitamine B5) – moisturizer die kalmeert, een anti-microbiële werking bezit en wondgenezing bevordert, bestanddeel van SYN®EYE → meer informatie; MICA – verzamelnaam voor een groep mineralen die tegen zeer hoge temperaturen bestand zijn en in cosmetica worden verwerkt voor een glanzend, glitterend of parelmoerachtig effect; DIMETHICONE CROSSPOLYMER – stabilisator en verdikkingsmiddel;ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT, extract van de schors van de Perzische slaapboom. Rijk aan anti-oxidanten en werkt kalmerend. Bestanddeel Beautifeye® → meer informatie SEA WATER, zeewater – bestanddeel Actineyes (zie boven); SORBITOL moisturizer die de barrière-functie van huid herstelt, ook in een zeer droog klimaat; bestanddeel Aldavine®5X → meer informatie; JOJOBA ESTERS – esters van jojoba-olie, die de huid verzachten en een grote overeenkomst hebben met de lipiden die van nature in de huid aanwezig zijn; SODIUM HYALURONATIE – verbinding van 91% hyaluronzuur met zout. Moisturizer en anti-oxidant met 'instant' anti-aging effect door oneffenheden van binnenuit op te vullen door water aan zich te binden. Bestanddeel SYN®EYE → meer informatie; PALMITOYL TRIPEPTIDE-5, merknaam SYN®COLL bestanddeel SYN®EYE– synthetische peptide, activeert tissue growth factor β (TGF-β) die de collageenproductie stimuleert. Bestanddeel SYN®EYE → meer informatie; TREMELLA FUCIFORMIS SPOROCAP EXTRACT – polysacharide verkregen uit de paddenstoel Tremella funcifomis, met moisturizende, kalmerende en anti-oxidatieve eigenschappen. Bestanddeel NS Phytomoist → meer informatie; HYDROLYZED ALGIN – bestanddeel Actineyes (zie boven); ASCOPHYLLUM NODOSUM EXTRACT, Extract van knotswier met een krachtige anti-oxidatieve werking. Bestanddeel Aldavine®5X → meer informatie; BETAINE – aminozuur dat de huid kalmeert, hydrateert en een zijdezacht gevoel geeft. Bestanddeel Phytomoist; DUNALIELLA SALINA EXTRACT – extract van een groene micro-alg met een anti-oxidatieve en ontstekingsremmende werking. Bestanddeel SYN®EYE → meer informatie; ASPARAGOPSIS ARMATA EXTRACT – extract van een rode alg met een antimicrobiële werking. Bestanddeel Aldavine®5X → meer informatie; SUCROSE, sacharose of 'tafelsuiker' – moisturizer; DARUTOSIDE – plantaardige glycoside met een ontstekingsremmende werking. Bestanddeel Beautifeye® → meer informatie; PANTOLACTONE – humectans (bevochtigingsmiddel); TOCOPHEROL – anti-oxidant; DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, merknaam DOWSIL 9506® – siliconen-poeder dat talg absorbeert en de huid een poederlicht, zacht laagje geeft; SODIUM CHLORIDE, tafelzout – verdikkingsmiddel; SILICA, calciumhydroxide – verdikkingsmiddel dat van minerale of synthetische oorsprong kan zijn; POLYHYDROXYSTEARIC ACID – suspendeermiddel (middel dat maakt dat een vaste stof kan worden opgelost in een vloeibare stof); GLYCERYL BEHENATE/EICOSADIOATE – verdikkingsmiddel bestaande uit glycerinezeep; DIMETHICONE – siliconen-olie die verlies van water tegengaat, de huid zijdezacht maakt en een instant anti-aging effect heeft door rimpeltjes op te vullen; LAUROYL LYSINE – derivaat van het aminozuur lysine met vetzuren uit kokosolie dat de textuur van een product verbetert en tevens enige huidverzorgende eigenschappen bezit; DIMENTHICONOL – behoort tot de siliconen, maakt de huid zacht, vult oneffenheden op en geeft een subtiele glans; ETHYLHEXYLGLYCERIN – conserveermiddel met huidverzorgende eigenschappen; TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE – emulgator en bindmiddel; ALUMINA, aluminium – coating voor minerale zonnefilters; PHENOXYETHANOL – conserveermiddel; POTASSIUM SORBATE – conserveermiddel; SODIUM BENZOATE – conserveermiddel; CITRIC ACID, citroenzuur – past de pH-waarde van een formule aan; IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499) – minerale pigmenten die voor kleur en/of een matterend effect zorgen.

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: