Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

Factsheet | LEONTOPODIUM ALPINUM FLOWER / LEAF / STEM EXTRACT




Leontopodium alpinum is de botanische naam van het plantje dat we vooral kennen als edelweiss. De edelweiss komt oorspronkelijk uit de hooggebergten van Azië, maar komt ook in Europa voor – onder meer in de Alpen en Pyreneeën. In het wild is het een zeldzame bloem, die bijna alleen groeit in lastig te bereiken rotsgebergten. Om die reden werd het een trofee-bloem: geplukt door bergbeklimmers en toeristen als bewijs van een uitdagende tocht. Daardoor werd de edelweiss nog zeldzamer en is het plukken ervan op veel plaatsen verboden. Het extract dat wordt verwerkt in huidverzorging is afkomstig uit gekweekte edelweiss, soms biologisch verbouwd.

De edelweiss beschikt over twee middelen waarmee het plantje zich beschermt tegen de felle UV-straling in de bergen: donshaartjes die werken als micro-parasolletjes en een specifiek zuurtje – Leontopodic acid (LA) – dat een krachtige anti-oxidatieve werking bezit. UV-straling veroorzaakt namelijk ook bij planten oxidatieve stress: het ontstaan van schadelijke vrije radicalen die de cellen kunnen beschadigen of zelfs doden. Anti-oxidanten gaan die oxidatieve stress tegen door vrije radicalen onschadelijk te maken.

Biedt betere UV-B bescherming dan Benzophenone-3

Edelweiss-extract kan helpen vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV-straling – “photo aging” – te voorkomen en biedt een betere UV-B bescherming dan het chemische zonnefilter benzophenone-3 (oxybenzone), zo wordt gesteld in dit wetenschappelijke artikel.

Kalmeert ontstekingsreacties

Edelweiss-extract wordt al eeuwenlang gebruikt in de volksgeneeskunde voor de behandeling van in- en uitwendige ontstekingen. Inmiddels is weten we dankzij deze studie dat het ethanol-extract van edelweiss ontstekingen remt – en daarom kan helpen bij de behandeling van huidaandoeningen waarbij ontstekingsreacties optreden.
Centerchem produceert ECOCert® Edelweiss-extract dat de merknaam ALPAFLOR® LINUM AO kreeg. De producent adviseert dit ingrediënt in het bijzonder voor de geïrriteerde en/of gevoelige huid in een concentratie van 1-3%.

Molaire massa (moleculair gewicht): onbekend

Laatste update: 22 juli 2018




DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: