Doorgaan naar hoofdcontent

MAANDRAPPORTAGE

the•brainy•beaut – juni 2020

Juni 2020 bracht eindelijk de daling in de gebruikersstatistieken waarop ik wekenlang had gehoopt. Dat klinkt wellicht wat vreemd – want welke blogger heeft er nou graag mínder lezers in plaats van meer? Maar de constante stijging van het aantal lezers van the•brainy•beaut sinds maart 2020 werd voor een aanzienlijk deel veroorzaakt door de Coronacrisis. En zo'n stijging wil niemand, toch? Ik ben dus blij met de daling – want die sluit volledig aan bij hét goede nieuws van de afgelopen maand: Nederland heeft COVID-19 voldoende onder controle. Daardoor konden we ons verheugen op een zomer zonder al te beperkende maatregelen – en zullen we dus minder tijd online doorbrengen. De eerste effecten daarvan waren al terug te zien in de statistieken van juni, vooral op de dagen met zomerse temperaturen. Hopelijk zet de daling door in augustus en september, want dat zou betekenen dat Nederland nu relatief gezond blijft onder de pandemie.

Voor mij persoonlijk was juni de maand waarin ik beslo…

The Ordinary kopen? Betaal niet (veel) te veel!
“Nederland begint massaal The Ordinary te omhelzen”, schreef ik in januari. Iets dat ik alleen maar énorm van harte kon en kan aanmoedigen, vooral omdat het merk integriteit en transparantie hoog in het vaandel heeft staan – iets dat nog steeds niet gewoon is in beautyland. Daarnaast zijn de producten van The Ordinary uitermate vriendelijk geprijsd: voor ca. € 25,00 koop je er al een setje basics met mooie ingrediënten waarmee je weken – zo niet enkele maanden – vooruit kunt. Zelf shop ik graag bij The Ordinary omdat ik daar formules vind met enkele specifieke ingrediënten, die ik eenvoudig en voordelig kan mixen & matchen met de vaak duurdere, andere producten in mijn routine – ook zodat ik de diepte-investering genaamd “optimale zonbescherming” kan blijven doen. Ik koop The Ordinary alleen bíj The Ordinary – en leg je graag uit waarom.

Een prijsvoorbeeld

Mijn favoriet is vooralsnog de Niacinamide 10% + Zinc 1% High-Strength Vitamin and Mineral Blemish Formula: een unisex product dat de jonge huid met acne helpt, maar ook de oudere huid met lijntjes en hyperpigmentatie – én alle huidjes daar tussenin. Dat doet het met name door een zeer hoge concentratie niacinamide, ook wel vitamine B3 genoemd. Niacinamide is een geweldig “stofje” dat wetenschappelijk bewezen werkt voor nagenoeg alle huidjes. Veel goede zorgen dus – en dat voor heel weinig geld. Een kilo niacinamide van goede kwaliteit kost namelijk minder dan $ 10,00 (zo'n € 8,50) per kilo. Transparant als The Ordinary is, maken ze daar geen geheim van. Ze vertellen ook gewoon wat de materiaalkosten zijn van het product: minder dan $ 1 (€ 0,85) Vervolgens komen daar nog allerlei kosten bovenop – denk bijvoorbeeld aan personeels- en transportkosten – plus uiteraard een winstmarge. Enorm veel winst kan dat echter niet zijn, want de Niacinamide 10% + Zinc 1% High-Strength Vitamin and Mineral Blemish Formula kost slechts € 5,90. Tenminste, als je de formule bij The Ordinary zelf koopt – want er bestaan inmiddels Nederlandse webshops die er met droge ogen € 10,00 voor vragen. Nu zien we bij huidverzorging en make-up natuurlijk wel vaker enorme prijsverschillen. The Ordinary is echter een merk dat bijzonder hecht aan eerlijke prijzen. Daardoor was ik bijna plaatsvervangend beledigd, toen ik van de week zag hoe juist hún producten nu hier in Nederland worden verkocht voor oneerlijk hoge prijzen. Et voila, het idee voor deze post was geboren...

Review The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% High-Strength Vitamin and Mineral Blemish Formula
Factsheet Niacinamide


Negen redenen waarom je producten van The Ordinary het beste bij The Ordinary zélf kunt bestellen

:: 1 ::
Zoals bovenstaand voorbeeld al aangeeft: bij sommige andere online verkopers betaal je tientallen procenten meer, voor precies hetzelfde product.

:: 2 ::
De prijzen van The Ordinary zijn eerlijk (In januari van dit jaar verlaagde moederbedrijf Deciem de prijs van een van hun best verkopende producten met 40% “omdat het kon”. Van elk exemplaar dat in de drie maanden daarvoor nog voor de oude prijs was verkocht, werd het prijsverschil gedoneerd aan een goed doel)

:: 3 ::
Bij The Ordinary betaal je alleen € 4,95 verzendkosten wanneer je voor minder dan € 25,00 besteedt. Daarboven vervallen ze volledig, hoe zwaar of groot je pakketje ook is.

:: 4 ::
The Ordinary biedt je een jaar lang een “niet goed, geld terug”-garantie op de producten die je bij henzelf koopt. Wanneer je een gevoelige huid hebt kun je dus alle producten voorzichtig uitproberen op een klein plekje; reageert je huid dan blijft dat natuurlijk vervelend – maar je geld krijg je wel volledig terug.

:: 5 ::
De klantenservice is snel, vriendelijk en ter zake kundig. Ze weten alles over hun eigen producten – ook over het combineren ervan / ermee en de eventuele “bijwerkingen”. En nee, schaam je niet voor wat gebrekkig Engels, al dan niet dankzij Google Translate.  Dit merk is wereldwijd hot, dus staat dagelijks Duitsers en Japanners te woord en is daardoor echt wel wat bad English gewend.

:: 6 ::
Je kunt er indirect met iDeal betalen; het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een PayPal-account aanmaken (hier kun je bijvoorbeeld zien hoe eenvoudig dat is)

:: 7 ::
De levering is vrij snel. Ik heb mijn bestellingen eigenlijk altijd binnen vijf werkdagen in huis. Daarnaast werken ze met een koeriersdienst die ik persoonlijk de meest plezierige vind van allemaal (en als blogger krijg ik nogal wat koeriersdiensten aan de deur)

:: 8 ::
The Ordinary is betrouwbaar. Dat geldt niet alleen voor de informatie over de producten, maar ook voor de manier waarop ze met je persoonlijke gegevens omgaan. En uiteraard reken je er af in een veilige omgeving.

:: 9 :: 
Tot slot, je bestelling zit niet in een fancy doos en ook krijg je (nog) geen samples cadeau: allemaal leuks waarvoor je in feite zelf betaalt.


Meer informatie over The Ordinary – door The Ordinary zelf
Reacties

 1. Betaal je geen invoerkosten voor het merk als je bij deciem besteld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, ze verzenden naar Nederland vanuit de UK.

   Groet,
   Mariella

   Verwijderen
 2. Douglas verkoopt het voor dezelfde prijs als The Ordinary.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bij douglas is alles vaak uitverkocht. verder lopen de douglas medewerkers altijd achter me aan in de winkel alsof ik daar aan het stelen ben. ik vind het echt heel erg onprettig om daar te winkelen.

   Verwijderen

Een reactie posten

DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: