Doorgaan naar hoofdcontent

TEN RETINOL!

Review: Mineral Skin Cosmetics Xminerals 24 Hour Retinol Cream

  Een hoge concentratie retinol en een uitzonderlijk hoog percentage hyaluronzuur in een mooie, moisturizende formule met een heleboel fijne extra's: de Xminerals 24 Hour Retinol Cream is een van die producten die ik je van harte aanbeveel om in elk geval één keer geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent wat retinol voor jouw huid kan doen, maar ook wanneer je huid wat extra hydratatie kan gebruiken. Of wanneer je al enige tijd een eenvoudige formule met retinol gebruikt en inmiddels wel eens wat méér wil. Een van mijn goede voornemens voor 2022 was in elk geval om geen genoegen meer te nemen met producten die het vooral moeten hebben van 1 steringrediënt. Ik wil INCI-lijsten waarvan ik onder de indruk kan zijn, waarin grote namen zoals retinol worden bijgestaan door innovatieve ingrediënten en mooie plantaardige extracten. De Xminerals 24 Hour Cream heeft zo'n INCI-lijst. 0,98% Retinol: maakt rimpels minder diep, vervaagt lijntjes en hyperpigmentatie en verb

The Ordinary kopen? Betaal niet (veel) te veel!“Nederland begint massaal The Ordinary te omhelzen”, schreef ik in januari. Iets dat ik alleen maar énorm van harte kon en kan aanmoedigen, vooral omdat het merk integriteit en transparantie hoog in het vaandel heeft staan – iets dat nog steeds niet gewoon is in beautyland. Daarnaast zijn de producten van The Ordinary uitermate vriendelijk geprijsd: voor ca. € 25,00 koop je er al een setje basics met mooie ingrediënten waarmee je weken – zo niet enkele maanden – vooruit kunt. Zelf shop ik graag bij The Ordinary omdat ik daar formules vind met enkele specifieke ingrediënten, die ik eenvoudig en voordelig kan mixen & matchen met de vaak duurdere, andere producten in mijn routine – ook zodat ik de diepte-investering genaamd “optimale zonbescherming” kan blijven doen. Ik koop The Ordinary alleen bíj The Ordinary – en leg je graag uit waarom.

Een prijsvoorbeeld

Mijn favoriet is vooralsnog de Niacinamide 10% + Zinc 1% High-Strength Vitamin and Mineral Blemish Formula: een unisex product dat de jonge huid met acne helpt, maar ook de oudere huid met lijntjes en hyperpigmentatie – én alle huidjes daar tussenin. Dat doet het met name door een zeer hoge concentratie niacinamide, ook wel vitamine B3 genoemd. Niacinamide is een geweldig “stofje” dat wetenschappelijk bewezen werkt voor nagenoeg alle huidjes. Veel goede zorgen dus – en dat voor heel weinig geld. Een kilo niacinamide van goede kwaliteit kost namelijk minder dan $ 10,00 (zo'n € 8,50) Transparant als The Ordinary is, maken ze daar geen geheim van. Ze vertellen ook gewoon wat de materiaalkosten zijn van het product: minder dan $ 1 (€ 0,85) Vervolgens komen daar nog allerlei kosten bovenop – denk bijvoorbeeld aan personeels- en transportkosten – plus uiteraard een winstmarge. Enorm veel winst kan dat echter niet zijn, want de Niacinamide 10% + Zinc 1% High-Strength Vitamin and Mineral Blemish Formula kost slechts € 5,90. Tenminste, als je de formule bij The Ordinary zelf koopt – want er bestaan inmiddels Nederlandse webshops die er met droge ogen € 10,00 voor vragen. Nu zien we bij huidverzorging en make-up natuurlijk wel vaker enorme prijsverschillen. The Ordinary is echter een merk dat bijzonder hecht aan eerlijke prijzen. Daardoor was ik bijna plaatsvervangend beledigd, toen ik van de week zag hoe juist hún producten nu hier in Nederland worden verkocht voor oneerlijk hoge prijzen. Et voila, het idee voor deze post was geboren...

Review The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% High-Strength Vitamin and Mineral Blemish Formula
Factsheet Niacinamide


Negen redenen waarom je producten van The Ordinary het beste bij The Ordinary zélf kunt bestellen

:: 1 ::
Zoals bovenstaand voorbeeld al aangeeft: bij sommige andere online verkopers betaal je tientallen procenten meer, voor precies hetzelfde product.

:: 2 ::
De prijzen van The Ordinary zijn eerlijk (In januari van dit jaar verlaagde moederbedrijf Deciem de prijs van een van hun best verkopende producten met 40% “omdat het kon”. Van elk exemplaar dat in de drie maanden daarvoor nog voor de oude prijs was verkocht, werd het prijsverschil gedoneerd aan een goed doel)

:: 3 ::
Bij The Ordinary betaal je alleen € 4,95 verzendkosten wanneer je voor minder dan € 25,00 besteedt. Daarboven vervallen ze volledig, hoe zwaar of groot je pakketje ook is.

:: 4 ::
The Ordinary biedt je een jaar lang een “niet goed, geld terug”-garantie op de producten die je bij henzelf koopt. Wanneer je een gevoelige huid hebt kun je dus alle producten voorzichtig uitproberen op een klein plekje; reageert je huid dan blijft dat natuurlijk vervelend – maar je geld krijg je wel volledig terug.

:: 5 ::
De klantenservice is snel, vriendelijk en ter zake kundig. Ze weten alles over hun eigen producten – ook over het combineren ervan / ermee en de eventuele “bijwerkingen”. En nee, schaam je niet voor wat gebrekkig Engels, al dan niet dankzij Google Translate.  Dit merk is wereldwijd hot, dus staat dagelijks Duitsers en Japanners te woord en is daardoor echt wel wat bad English gewend.

:: 6 ::
Je kunt er indirect met iDeal betalen; het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een PayPal-account aanmaken (hoe eenvoudig dat is kun je bijvoorbeeld hier lezen)

:: 7 ::
De levering is vrij snel. Ik heb mijn bestellingen eigenlijk altijd binnen vijf werkdagen in huis. Daarnaast werken ze met een koeriersdienst die ik persoonlijk de meest plezierige vind van allemaal (en als blogger krijg ik nogal wat koeriersdiensten aan de deur)

:: 8 ::
The Ordinary is betrouwbaar. Dat geldt niet alleen voor de informatie over de producten, maar ook voor de manier waarop ze met je persoonlijke gegevens omgaan. En uiteraard reken je er af in een veilige omgeving.

:: 9 :: 
Tot slot, je bestelling zit niet in een fancy doos en ook krijg je (nog) geen samples cadeau: allemaal leuks waarvoor je in feite zelf betaalt.


Meer informatie over The Ordinary – door The Ordinary zelf
DEZE WEEK HET MEEST GELEZEN: